Сайт Закарпатської облради визнано одним із найкращих сайтів серед обласних рад в Україні


Дієвий зв'язок із громадськістю краю, забезпечення діалогу із виборцями, гласності в роботі - це один із найважливіших аспектів діяльності виконавчого апарату обласної ради теперішнього скликання. Адже саме таким чином до людей доводиться інформація про підготовку, прийняття рішень з актуальних питань соціально-економічного і культурного розвитку, роботу ради у міжсесійний період, здійснюється зворотній зв'язок і взаємодія органів самоврядування із виконавчою владою, територіальними громадами краю.

Сайт Закарпатської облради визнано одним із найкращих сайтів серед обласних рад в Україні

     Надійними засобами реалізації цього процесу були і залишаються, насамперед, обласні, всеукраїнські і електронні засоби масової інформації. Але час іде вперед, ставить значно вищі вимоги в інформаційній сфері. Зокрема, це стосується оперативності донесення до населення поточних повідомлень про життя суспільства та діяльність місцевої влади. Люди прагнуть отримати якнайширшу, ґрунтовну інформацію.

     З метою забезпечення відкритості, гласності на рівні сучасних вимог і було створено з перших днів роботи обласної ради теперішнього скликання її веб-сторінку в мережі Інтернет. Систематично, з дня у день, вона поповнюється новими актуальними матеріалами.

     Крім обов’язкової документації, а це - нормативно-правові документи, які регламентують діяльність обласної ради, оперативно подаються матеріали про діяльність депутатів та керівництва ради у сесійний період, зокрема роботу її постійних комісій, президії, прийняття на пленарних засіданнях рішень з важливих питань економічного та соціально-культурного розвитку. Постійно розділи веб-сторінки обласної ради наповнюються оперативною інформацією про життя ради, її депутатського корпусу у міжсесійний період, хід виконання прийнятих на сесії рішень та ухвалених галузевих програм. Подаються також інтерв’ю, виступи голови ради, його заступників, в яких висловлена їх позиція стосовно актуальних суспільних проблем, виступи голів постійних комісій, розгорнуті інформації про засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради, проведення Днів депутата тощо. Через веб-сайт інформується населення і про роботу із зверненнями, прийоми в обласній ради, а також виїзні прийоми громадян з особистих питань.

     Особливий інтерес відвідувачі веб-сторінки облради проявляють до проходження в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи ініційованого головою Закарпатської обласної ради, членом делегації України в КМРВРЄ Михайлом Кічковським питання "Про сталий розвиток Карпат та інших гірських регіонів Європи". Зокрема, про хід підготовки проведення міжнародної конференції з даного питання на Закарпатті.

     З такою ж зацікавленістю читаються повідомлення про активне розгортання співробітництва між Закарпатською областю та краєм Височіна (Чехія), у рамках якого здійснено ряд спільних проектів, на реалізацію яких протягом минулого і нинішнього років виділено з бюджету Височіни майже 10 млн. чеських крон, або 4,5 млн.грн. Завдяки цьому у Рахівському районі у селах Лазещина і Стримба реконструйовано приміщення місцевих шкіл, а в Тячівському районі ведеться будівництво дитячого будинку "Парасолька", відкриття якого заплановане на 16 жовтня ц.р.

     Саме завдяки сайту обласної ради широкого розголосу набула, порушена на позачерговій сесії облради, проблема про катастрофічну ситуацію на Солотвинському солеруднику.

     В окремому розділі під рубрикою "Актуально" розміщуються матеріали про громадську думку з важливих питань, опитування населення тощо.

     Серед популярних сторінок веб-сайту - "Новини", "Рішення ради", "Депутатський склад", "Мапа Закарпаття" тощо.

     До 70-річчя Карпатської розміщено на веб-сторінці інформаційно-історичний матеріал "Хроніка Карпатської України. Листопад 1938 року - березень 1939 року", який отримав схвальну оцінку громадськості.

     Багато уваги приділяється удосконаленню зв''''язків із громадськістю, взаємодії із відповідними структурами облдержадміністрації, районних рад, ветеранських організацій тощо. Це, зокрема, проявилося у висвітленні проведення ініційованих обласною радою благодійних акцій "Кожній дитині - родину!", "І у вас, і в нас хай буде гаразд", "Дорога до храму", "Депутатська толока", конкурсів на кращий проект тексту гімну Закарпаття, відзначенні 70-річчя Карпатської України, 75-ї річниці Голодомору в Україні, Дня Перемоги, Дня Європи, Днів добросусідства та інших громадсько-політичних і культурних акцій за участю обласної ради.

     Тільки з березня 2008 по сьогодні тут розміщено понад 1700 публікацій, де побувало понад 22 тисяч відвідувачів. Серед них - представники Росії, Угорщини, США, Словаччини, Чехії, Великобританії, Німеччини. Більше сотні - з Норвегії, Польщі, Австрії, Молдови, Франції, Іспанії, Канади, Швеції, Кіпру, Ізраїлю, Італії, Ірландії, Португалії і, навіть, Південної Африки.

     Днями в обласну раду надійшло повідомлення про те, що Київський інститут громадянського суспільства випустив окремим виданням „Звіт за результатами проведеного моніторингу офіційних представництв обласних рад в мережі Інтернет” (К., 2009 – 44 с. упоряд: С.М. Корчинський). У ньому подано результати опрацювання, згідно із розробленою методикою, сайтів обласних рад. Метою такого моніторингу було: оцінити ступінь їх інформаційної відкритості та наповненості.

     У розробленій методиці, за якою велися дослідження, головний акцент ставився на доступності до інформації, відкритість рішень, інформаційну насиченість, зручність у користуванні та зв’язок органу влади з користувачами офіційного представництва обласної ради (сайту).

     За підсумковими зведеними результатами, сайт Закарпатської обласної ради зайняв четверте місце по Україні. До третього – забракло 2 бали…

     Стосовно окремих напрямків по яких здійснювались дослідження, то за напрямком „Наявність обов’язкової документації ” Закарпатська облрада на першому місці.

     Відзначено також ефективне наповнення інформаційного блоку сайту Закарпатської облради.

     Разом із цим, у звіті вміщено рекомендації відповідним службам виконавчих апаратів обласних рад щодо подальшого покращення їх офіційних сайтів. А це означає, що позитивна оцінка - добрий стимул для активізації творчих пошуків у поглибленні і збагаченні веб-сторінки обласної ради.

Анна Мегіц, сайт Закарпатської обласної ради
21 вересня 2009р.

Теги: сайт Закарпатської обласної ради, Інтернет, веб-ресурс, веб-сторінка

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 6
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 21
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини