На рахунку злочинної групи - 18 крадіжок по всьому Закарпаттю

Низка крадіжок, що трапилися нещодавно в Закарпатській області, додала чимало клопоту правоохоронцям. Об'єктом набігів невідомих крадіїв в основному були магазини та інші торгові точки.

На рахунку злочинної групи - 18 крадіжок по всьому Закарпаттю

 Слід сказати, що злодії цупили здебільшого дорогий крам  на значні суми. Так, в одній з крамниць на Воловеччині зловмисники викрали  тютюнові, кондитерські, м’ясні та алкогольні вироби на солідну суму. Згодом вони "наслідили" й у селі  Кальник на Мукачівщині. Тут,  зламавши навісний замок на металевій решітці, проникли в приміщення торгового закладу й забрали все, що потрапило їм  під руку: продукти харчування,  предмети побутової хімії і... дитячі підгузники.   А в селі  Сільце на Іршавщині  зловмисникам навіть довелося проявити певну кмітливість, аби реалізувати свої злочинні плани. Вони розібрали дах господарського магазину, проникли  в середину і забрали багато дорогого товару. Варто сказати, що  в цей магазин злодії робили вилазки кілька разів.

Заяви про зухвалі крадіжки лягали на стіл працівників карного розшуку одна за одною. А винуватці, наче крізь землю провалилися. Оперативники припустили:  тут орудує одна й та ж злодійська  група.  Про це красномовно свідчив  насамперед  "почерк" зухвальців. Невідомі зловмисники діяли під покровом глибокої ночі, вибирали найменш захищені торгові об’єкти. До того ж, розшуковики висунули версію, що зухвальці мають бути з автомашиною. Таку кількість викраденого в руках нелегко нести. Для затримання крадіїв  створили  пошукову групу з числа досвідчених оперативників. Щоправда, злодії  діяли досить обережно. Після кожного нічного "вояжу" вони "залягали на дно". У місцях їх ймовірної появи правоохоронці вирішили розставити засідки. І ось  черговий візит  "непрошених гостей" до магазину провалився. Один з крадіїв потрапив у пастку. Його спільникам вдалося втекти.

Затриманим виявився житель с. Страбичево Мукачівського району, 31-річний Олександр. Під час особистого огляду молодика  працівники карного розшуку вилучили у нього  ще й марихуану.  Виявляється, у криміналі Олександр --  не новачок.   Свого часу він був судимий за крадіжки.

Як і припускали правоохоронці, на "діло" зловмисники щоразу їхали автомобілем. Оскільки Олександр добре знав злодійське ремесло, то він і  відігравав у вилазках, так би мовити, першу скрипку.  Зухвальці спершу ретельно вивчали об’єкт, котрий мали намір обікрасти. Під’їжджаючи до магазину, спільники "інструктували" Олександра: там слабка колодка на дверях, там можна виламати грати. А якщо грати та  замок  виявлялися непосильними, щоб їх відчинити,  Олександр  вдавався до інших методів: розбирав дах або розбивав стіну.  Тим часом його приятелі стояли на варті,  аби попередити про небезпеку. Весь крадений крам завантажували в машину. Самі ж супроводжували "трофей" попереду в іншому авто, про всяк випадок, якщо  на дорозі  стоятиме  міліція. Крадені речі переховували на дачі. Щоразу  для візиту в торговельні заклади міняли райони. Таким чином сподівалися збити правоохоронні органи  з  правильного шляху пошуків. За кілька місяців зловмисники встигли "наслідити" на Рахівщині, Воловеччині, Великоберезнянщині, Іршавщині, Мукачівщині. Але, як це і буває, після кількох  вдалих, на їхню думку,  вилазок, стали вважати себе невловимими.  І прокололися. Наразі на рахунку Олександра та його спільників  --  18 крадіжок. Оперативники не виключають, що їх може бути значно більше. Поки що розшуковики встановлюють причетність цієї злодійської групи  до інших аналогічних злочинів.

За цими фактами порушено кримінальну справу. Олександра заарештовано. Його спільники  знаходяться в бігах, однак їх затримання --  це справа часу.

Іван Ладжун, ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області
18 вересня 2009р.

Теги:

НОВИНИ: Кримінал

01:16
Ужгородець погрожував свої дружині гранатою
20:47
/ 1
38-річний мукачівець протягом року розраховувався за покупки карткою, загубленою пенсіонером
19:41
/ 2
У Нижніх Воротах зіткнулися мукачівська BMW та івано-франківське Renault, водій останнього загинув
14:05
Житель Туриці, що на Ужгородщині, зберігав вдома дві бойові гранати
22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
» Всі новини