На Закарпатті виробляється лише до 9 відсотків спожитої енергії

Закарпаття — енергодефіцитний регіон, хоча потенціал, зокрема гідроресурсний, має. Лише до 9 відсотків спожитої енергії виробляється в області та не більше 2 – природного газу поступає з місцевих родовищ. Тому впровадження енергозберігаючих технологій, ефективне використання енергоносіїв ще довго буде актуальним.

Про це йшлося у п’ятницю під час виїзної колегії облдержадміністрації в Іршаві.

Як зазначив керівник області Олег Гаваші, успішно впроваджує такі технології в бюджетних установах Іршавська райдержадміністрація. Досвід можна запозичати і поширювати. Тут вже кілька років поспіль розробляють відповідну програму, для кожної установи затверджують енерголіміти. Як наслідок – бюджетні організації району споживають енергоносіїв вже на третину менше. За підрахунками, наступного року лише на теплоенергії зекономлять 329 тисяч гривень.

За словами начальника управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Віктора Лукечі, чимало в цьому напрямку зроблено й в області. Так, протягом року „Закарпаттяобленерго” замінило понад сотню трансформаторів, 289 км проводів, відремонтувало до 570 км електромереж. Втрати електроенергії скоротилися на 3,5 відсотка.

Також газифіковано 16 навчальних закладів. Замінено чимало вікон, дверей, відремонтовано дахів. Лише на Закарпатський інститут післядипломної освіти на такі заходи витратили 50 тисяч гривень, вдвічі більше на – Чинадіївський дитячий будинок.

Підприємства деревообробної галузі з відходів виробляли теплову енергію для технологічних потреб та обігріву приміщень. Цьогоріч зекономили 15 тисяч тонн умовного палива.

Інше питання, яке розглядалося на колегії, ­– робота з кадрами в облдержадміністрації та районних державних адміністраціях. За словами керівника апарату ОДА Михайла Поповича, вимоги до кадрової роботи стали жорсткішими. Прикметно, що п’ять голів райдержадміністрацій мають вищу економічну освіту, стільки ж – вищу технічну. Попередники були переважно гуманітаріями. Майже 73 відсотки керівників обласних управлінь віком до 50 років. Двадцять троє з них є магістрами державного управління.

Однак у листопаді в ході комплексної перевірки Головна державна служба України виявила низку недоліків у кадровій роботі. Подібні питання не розглядали на колегіях Мукачівської, Виноградівської райдержадміністрацій. Не завжди дотримуються порядку ведення трудових книжок в підрозділах Великоберезнянської, Свалявської районних державних адміністрацій. Проводиться недостатня робота з підбору претендентів на навчання у Київській академії держуправління та Львівському національному інституті за спеціальністю магістра державного управління. Є недоліки й при формуванні кадрового резерву на заміщення вакантних посад. За результатами аналізу проектів резерву на наступний рік, більшість з них – це працівники райдержадміністрацій та їх структурних підрозділів. Представників органів місцевого самоврядування та керівників недержавних структур майже нема.

На колегії йшла мова і про погашення заборгованості із виплати зарплати. Як повідомила заступник начальника головного управління праці та соцзахисту населення облдержадміністрації Людмила Ляпіна, у листопаді повністю ліквідували борг найбільші підприємства: Солотвинський солерудник – 240 000, ВАТ „Хутро” – 175 000, СП „Алекс” – 123 000, санаторій „Гірська Тиса” – 83 500 гривень. За оперативними даними, за листопад борг із виплати зарплати скоротився на 408 тисяч гривень, або – 11,6 відсотка. Зараз підприємства боргують працівникам ще 3 мільйони сто тисяч гривень.
Прес-служба Закарпатської ОДА
25 грудня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини