У Львові дегустували закарпатських письменників (ФОТО)

З 10 по 13 вересня у Львові пройшла 16-та Міжнародна книжкова виставка-ярмарок "Форум видавців". Ось уже 15 років книголюби з усієї України з'їжджаються до славного міста Лева на грандіозне свято книги, яке в останні роки набуло міжнародного формату. Цього року за кількістю учасників і подій Форум став одним із найбільших книжкових ярмарків у Східній Європі, зібравши під одним дахом близько 600 українських та іноземних видавництв.

У Львові дегустували закарпатських письменників (ФОТО)

На гостей книжкової виставки-ярмарку чекало понад 250 різних презентацій, авторських зустрічей, літературних та мистецьких акцій. 
 
Цьогоріч почесним гостем ярмарку став лауреат багатьох престижних  міжнародних літературних премій, автор світових бестселерів, письменник і філософ із Норвегії Юстейн Ґордер. Його роман про історію філософії "Світ Софії", який перекладено у 53-х країнах світу, придбало понад 30 мільйонів читачів, включно з Україною.
 
Відвідали книжковий ярмарок і закарпатці. Наш край на Львівському форумі видавців  було представлено двома видавництвами ("Ліра" і "Карпати") і десятком літераторів.

Так, дитяча письменниця, лауреат премії ім. Лесі Українки Галина Малик презентувала відразу декілька нових книжок:  "Третя подорож Алі" та  аудіокнижку "Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії" (видавництво "Теза", м. Вінниця), "Принцеса Мішель і король Грифаїни" та серію "Книжки для малечі про цікаві речі" (видавництво "Книжковий хмарочос", м.Київ).

Автограф-сесії провів Олександр Гаврош, автор дитячих книг "Неймовірні пригоди Івана Сили" та "Пригоди тричі славного розбійника Пинті" із серії "Українська сила", під час яких з’ясувалося, що багато львівських школярів вже прочитали його пригодницькі повісті.

Автограф-сесії провів Олександр Гаврош, автор дитячих книг "Неймовірні пригоди Івана Сили" та "Пригоди тричі славного розбійника Пинті" із серії "Українська сила",

З успіхом пройшла зустріч з молодими закарпатськими поетами Віком Ковреєм, Валентином Кузаном та  Лесем Белеєм, яку провело  неформальне літературне об'єднання "Ротонда".
  
Не менш цікавим та плідним був круглий стіл під назвою "Дегустація… закарпатських письменників", де закарпатське видавництво  "Ліра" разом із літераторами Мирославом Дочинцем, Сергієм Федакою, Михайлом Рошком, Віком Ковреєм,  Олександром Гаврошем обговорювали проблеми, пов’язані з книговиданням та продажем книжок на Закарпатті, донесенням закарпатської літератури  до загальноукраїнського читача.  Наслідком дискусії стало запрошення наших письменників до Чернівців тамтешнім видавництвом "Муза".
Видавництво  "Карпати" презентувало пісенний збірник подружжя Рвахівських "Сто перлин" та другу книжку  Ірина Гармасій "Обрії".

Михайло Рошко представив свій роман "Потойбічна суперниця", який вийшов під брендом "Коронації слова" ("Вибір видавців") у київському видавництві "Нора-Друк". Закарпатські читачі вже мали змогу оцінити цей містичний трилер  під назвою "Ревнощі з того світу".
 
Нову  збірку новел "Курвацьке життя" презентувала ужгородська письменниця Вікторія Андрусів (видавництво "Факт", м. Київ).
Тож Закарпаття і цього разу вдало заявило про себе на найбільшому ярмарку української книги.
 

Оксана Чужа, для "Закарпаття online"
15 вересня 2009р.

Теги: Львів, книжковий, "Форум видавців", ярмарок

Коментарі

kergudu 2009-09-18 / 18:33:00
Сучзакарпатлітераторів має бути принаймні у десятеро більше. Тоді будемо говорити про якусь нашу прозу і поезію. Наразі окрім Любки нікого не бачу (і на фото також). Може мені окуляри купити?

Lyoga 2009-09-17 / 17:42:00
Така урочиста подія, а з пластикових стаканчиків!..

Гуцул 2009-09-15 / 23:18:00
Перше фото вражаюче. Ось воно яке -- справжнє обличчя закарпатських письменників!

:) 2009-09-15 / 19:06:00
:)

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини