В Ужгороді відбулася презентація книжок закарпатки Вікторії Шуліко

В Ужгородському прес-клубі відбулася презентація двох книжок закарпатської письменниці Вікторії Шуліко - "Антлантида" та "Восхождение", які нещодавно вийшли у видавництві "Ліра".

В Ужгороді відбулася презентація книжок закарпатки Вікторії Шуліко

Вікторія Шуліко розповіла, що написала свої поеми, бо, на її думку, у житті сучасного суспільства щось необхідно змінювати. "Треба змінити себе, щоб змінилося щось довкола. А людина, яка не знає минулого, не має майбутнього, з цього й почалася "Атлантида", — каже В. Шуліко. Вона зауважила, що у власних творах роздумовує про спадщину, яку залишили нам предки, але яку до кінця не розуміємо. Свою поему В. Шуліко називає історією про цілі, шляхи, історією мудрості, про помилки і те, як їх уникнути. "Атлантиди нема, а проблеми залишилися. Нам необхідно знайти загублені знання, — каже авторка. — Я написала книги про доброту, любов, надію. Нехай вона сприйметься як казка чи міф, але в ній багато доброти і світла".

Щодо другої книги, то Вікторія розповіла: "Навколо триває страшна пропаганда проти Ісуса Христа. Далі не можна було мовчати, тому виникла книга "Восхождение", книга про земні шляхи, про вчення Ісуса Христа. Вона базується на Євангелії від Іоана, тобто в ній нема нічого нового. Але це мій маленький внесок у справу підтримки Його ідей, пропагованих Ісусом моральних цінностей. Перед написанням книги я вивчала літературу історичну, теологічну,художню. На основі цього, а головне на основі власної глибокої віри з’явилася книга". Новизна, за словами Вікторії, полягає у тому, що, особи другого плану, мали суттєвий вплив на історію. Тому авторка описала персонажів, яким раніше приділялося менше уваги.
 
Своїми вторами В. Шуліко спонукає читачів поглянути на світ новим поглядом, зупинитися на хвилину посеред буденної суєти, подумати про цінності.

Христина Керита, поетеса,  відповідальний секретар Закарпатської організації Національної спілки письменників України, редактор обидвох видань зізналася, що очікувала "легкого чтива", чогось на зразок сучасної дівочої поезії, але, прочитавши твори, зрозуміла, що Вікторія пише набагато глибше, аніж можна було очікувати. "Однієї миті я сказала Вікторії, що навіть не розумію, звідки вона... Прочитавши романи, я зрозуміла, що їй відкрилося трохи більше, ніж декому. Авторка зробила надзвичайно багато, написавши ці книги. Це глибоко філософські книги. Кожен повинен прочитати і знайти щось для себе. Вона зуміла відкрити нову таємницю Атлантиди, при тому повністю спроектувавши її на сучасність, оскільки продовжується вічна боротьба між добром і злом. Це неймовірно гарна поема", — каже Христина Керита.
Водночас редактор зауважила: "Читаючи "Восхождение", я була дуже схвильована. Наприклад, Дена Брауна я покинула читати, зрозумівши, що це авантюра. Натомість у Вікторії надзвичайно глибокі знання Біблії, ні на одну мить вона не відійшла від Євангеліє, але сказала і чимало нового".

Олена Кухарська, директор видавництва "Ліра" розповіла, що робота над книгами Вікторії Шуліко принесла задоволення усьому колективу. Нові видання були представлені і на Форумі видавців у Львові. "Мене вразив стиль, яким пише Вікторія — м’який, наче повітряний стиль поеми. "Восхождение" я б назвала книгою про любов і вдячна авторці за ту сміливість, з якою було написано книгу", — сказала О. Кухарська.
 

14 вересня 2009р.

Теги: Ужгород, книжки, презентація, Вікторія Шуліко

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини