Ужгородські правоохоронці - міліцейські чемпіони Закарпаття з міні-футболу

У програму спартакіади співробітників міліції входять службово-прикладні види спорту, зокрема рукопашний бій, стрільба тощо.

Ужгородські правоохоронці - міліцейські чемпіони Закарпаття з міні-футболу

Але за сприяння "Спортивного клубу міліції Закарпаття" в ГУМВС постійно проводяться турніри серед міліцейських підрозділів з ігрових видів. Так у липні ц.р. проведено першість з пляжного волейболу на призи клубу. На вересень заплановані чемпіонати з футболу і настільного тенісу. А минулого тижня визначалися міліцейські чемпіони з міні-футболу. На ужгородському стадіоні "Авангард" зібрався 21 міліцейський колектив з міськрайорганів області та галузевих служб і окремих підрозділів ГУМВС. На першому етапі змагання проводилися у п’яти групах. Їх переможці та три кращі команди, які посіли другі місця потрапляли на стадію чвертьфіналу. Останні кілька років усі футбольні баталії серед міліцейських підрозділів вигравали спортсмени державтоінспекції. І тривалий час інтригою залишалося, хто ж зуміє скинути з футбольного "трону" цю команду? Здавалося, чекати якихось сюрпризів не доведеться і цього разу: "даішники" у першому матчі групового турніру з рахунком 5:1 буквально розтрощили футболістів ужгородської районної міліції. Та вже другий матч команда зіграла досить натужно, з рахунком 3:2, перемігши свалявців. А в третьому матчі і взагалі мінімально поступилася збірній УБОЗ ГУМВС. Та все ж з другого місця багаторазові переможці футбольних турнірів зуміли вийти з групи. Більше гучних сюрпризів на груповій стадії не було. Не поталанило хіба що команді Державної служби охорони, яка, набравши рівну кількість очок із збірною внутрішніх військ, тільки за гіршою різницею м’ячів змушена була зійти з дистанції.

Сліпий жереб визначив суперників на наступній стадії. Тут не поталанило іршавцям, які систематично також вдало виступають на подібних турнірах. Вони зустрілися з молодим амбіційним колективом батальйону внутрішніх військ. Поєдинок видався бойовим і видовищним. В іршавську команду вдало вписався голеадор Юрій Саварин, який тільки-но влітку перейшов працювати в нашу область з Львівщини. Молодий оперативник і в цьому матчі забив два м’ячі, однак тим же відповіли і військовослужбовці. Довелося пробивати пенальті, де фортуна відвернулася від команди Іршавщини, яка поступилася (1:3). Наступний чвертьфінал також виправдав сподівання глядачів. Команда Берегівщини, очолювана начальником цього райвідділу Ладиславом Бобичем, дала справжнісінький "бій" "убозівцям" області, за яких виступали заступник начальника Іван Гецко та начальники відділів Іван Бордаков та Михайло Банк. Команда УБОЗу провела два голи у ворота суперників, натомість гол престижу -- на рахунку берегівця Петра Дрозденка. Перечинці, за яких, до слова, виступав перший заступник начальника районної міліції Віктор Томаш, виграли у тячівців (3:1). Грім грянув у четвертому матчі. Збірна ВДАІ ГУМВС тільки внічию звела матч із футболістами Ужгородського міського управління ГУМВС. Довелося пробивати пенальті, і тут ніхто поступатися не хотів. Зрештою, замість обов’язкових трьох ударів командам довелося виконати по 8. Нерви міцнішими виявилися в спортсменів команди міліції обласного центру, яка перемогла з рахунком 8:7. У запеклій боротьбі проходили й півфінальні поєдинки. Внутрішні війська подолали цей бар’єр знову ж за допомогою пенальті (4:3), перемігши таким чином перечинців (основний час матчу було 1:1). А команда ужгородської міської міліції мінімально переграла "убозівців", яким довелося зустрітися у матчі за третє місце з футболістами Перечина. Поєдинок завершився нульовою нічиєю, у серії пенальті щастя посміхнулося перечинцям.

Набагато більше голів побачили глядачі у фіналі. Військовослужбовці, для яких навіть участь у головному поєдинку було досягнення, вирішили зіграти у відкритий футбол. І дарма, така тактика успіху не принесла. Хоча "вевешники" і зуміли провести два голи у ворота суперників, але в свої отримали 4. Дублем за команду Ужгорода відзначився Богдан Степанов. Цього року після закінчення Київської національної академії внутрішніх справ він потрапив в Ужгородське міське управління. Молодий правоохоронець у недалекому минулому опановував навички гри у футбол в одному із спортінтернатів. У травні цього року у Фінляндії виступав за збірну МВС України на чемпіонаті світу серед поліцейських. Також грає за одну з команд чемпіонату Закарпаття.

Пізніше відбулося вшанування переможців та призерів турніру. Як повідомили "Закарпаття online" у ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області, заступник начальника ГУМВС Володимир Петрицюк та помічник міністра внутрішніх справ в області Степан Кіяк вручили переможцям кубок, диплом, грамоти, медалі, грошові винагороди, фірмовий футбольний м’яч, а також футболки із символікою "Спортивного клубу міліції Закарпаття". Призери отримали також кубки, грамоти, грошові премії. Відзначені кращі учасники у своїх амплуа. Зокрема, кращим воротарем оргкомітет визнав Михайла Романка з ВДАІ, кращим голеадором – іршавця Юрія Саварина (9 голів). А кращим гравцем змагань став Богдан Степанов з Ужгородського міського управління міліції. Дехто з учасників виступає нині на обласному рівні (наприклад, уже згаданий Богдан Степанов, Валерій Цупріяк з Рахова) та багато на районних змаганнях. Це свідчить, що рівень їхньої майстерності помітно зріс.

Організатори турніру (відділ професійної підготовки УКЗ ГУМВС) висловлюють подяку суддівській бригаді, яку очолював добре відомий в області Петро Милян, та директору стадіону "Авангард" Матвію Бобалю за надання футбольних майданчиків.

14 вересня 2009р.

Теги: Ужгород, спартакіада, міні-футбол, чемпіони

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини