Володимир Бобков: Новий рік ужгородці можуть зустріти без тепла

Серед найгостріших питань за десять днів до Нового року залишаються: чи будуть ужгородці з теплом принаймні на Новий рік, що буде далі з тарифами на комунальні послуги? Вчора на ці та інші питання відповідав перший заступник міського голови Володимир Бобков.

Володимир Бобков: Новий рік ужгородці можуть зустріти без тепла«БАЛАЧКИ У КИЄВІ ПРО ЗНИЖЕННЯ ТАРИФІВ Є НІЧИМ ІНШИМ, ЯК ПОЛІТИЧНОЮ КЛОУНАДОЮ»

Оскільки чимало ужгородців усе ще сподіваються на послаблення «тарифного режиму», слід визнати однозначно: незалежно від балачок у Верховній Раді чи «тарифного» сценарію в Київській міській раді тарифи на комунальні послуги знижені не будуть. На переконання Володимира Бобкова, наразі має місце елементарна політична клоунада. «Я би з задоволенням запропонував, наприклад, панам Королю з профспілок, Іванову з Антимонопольного комітету попрацювати, скажімо, півроку в тому ж КП «Ужтепло» за такими тарифами, як вони пропонують, адже це не гра, а серйозні речі», — прокоментував ситуацію Володимир Олександрович.

26 ГРУДНЯ ЗАКАРПАТГАЗ МОЖЕ ЗАЛИШИТИ УЖГОРОДЦІВ БЕЗ ТЕПЛА

Міська влада переконливо звертається до населення м. Ужгорода з проханням: всіма можливими способами, використовуючи субсидіювання, інші надані державою пільги, сплачувати за комунальні послуги. Хоча би частково! Адже через те, що ситуація з проплатою плачевна, кожні три дні від Закарпатгазу надходить попередження на адресу міської ради ( що залишається незрозумілим, адже бюджет не боргує) про можливість відключення газу. В четвер надійшло останнє попередження про можливість відключення 26 грудня...

На сьогодні борг населення становить 1 —1,5 мільйона гривень, ця сума коригується субсидіями. (Їх уже надано на 1 млн. 600 тис. грн. при 800 тис. грн. станом на цей же період минулого року, однак ці цифри не мають надто тішити). Проплата ж «чистими» коштами, без врахування субсидій, становить 5—10 %. Звісно, це не ті кошти, що бодай віддалено відповідають бажаному. Тим паче, що постійно тисне питання передоплати: зазвичай мало хто готовий платити авансом за ще ненадані послуги, та й не дуже орієнтується, скільки ж платити, а відсотків сорок ужгородського населення легковажать, гадаючи, що «й так не відключать»... «Таке ставлення ужгородців до потреби платити за комунальні послуги, зокрема за теплозабезпечення, може призвести до критичних наслідків. Якщо двадцять шостого грудня Закарпатгаз реалізує свої погрози, то населення міста під Новий рік залишиться без тепла», — застерігає пан Бобков.

Тому населенню треба платити замість пасивного сподівання на те, що морозів не буде.

З ЛЮТОГО ЗМІНИТЬСЯ ТАРИФ НА КВАРТПЛАТУ

Як повідомив Володимир Олександрович, начальники ЖРЕРів настійливо звертаються з вимогою переглянути тарифи на квартплату. Міська рада наразі зволікає з цим, штучно утримуючи квартплату на теперішньому рівні, хотілося зачекати з підняттям тарифів до кінця опалювального сезону. Однак у лютому таки доведеться зважитися і на цей непопулярний крок, оскільки з наступного року всі ЖРЕРи перейдуть на загальну систему оподаткування, а податкове навантаження, яке вони нестимуть, практично зведе до нуля всі їхні надходження. Попередньо в січні для обговорення в пресі буде опубліковано тарифну сітку з розписаними затратами, а також послугами ЖРЕРів, на які зможуть розраховувати квартирокористувачі. Володимир Бобков також гостро зауважив, що незрозумілі тенденції наразі мають місце в енергопостачальних компаніях. Скажімо, ЖРЕР, боргуючи електрикам, наприклад, 2 тисячі гривень, за ситуації, що ті боргують ЖРЕРові 10 тис. гривень, залишається ними ж «відключеним».

Одне слово, нинішні й майбутні тарифи — це така ж неминучість, як схід чи захід сонця, або... прихід Нового року. Тому боротися треба не з ними, а за високі зарплати. Чому таких вимог не висувають профспілки?.. А щодо тепла в оселях, то воно надалі залишається у руках самих ужгородців: платити треба, альтернативи цьому немає.
23 грудня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини