Закарпатське Мукачево готується до осінньо-зимового періоду

У Мукачеві розроблено і здійснюється комплекс заходів по підготовці підприємств міського господарства та бюджетних установ до роботи в осінньо-зимовий період 2009-2010 роки. Управління міського господарства провело капітальний ремонт житлового фонду на 281 тисячу гривень. Завершено, зокрема, роботи по влаштуванню шатрових дахів на двох багатоквартирних будинках, виконано поточний ремонт покрівель на 24 будинках, систем центрального опалення в 61 будинку, систем гарячого водопостачання в 60 будинках.

Закарпатське Мукачево готується до осінньо-зимового періоду

Пільговій категорії громадян виділено 40 водяних лічильників. Комунальні підприємства "Мукачівтепло" та "Мукачівводоканал" виконали робіт по підготовці до зими відповідно на 251 та 126,4 тисячі гривень. Значний обсяг робіт виконано і в системах освіти, охорони здоров’я, культури. На своєму черговому засіданні виконавчий комітет міської ради вирішив зобов’язати керівників управлінь та відділів виконкому забезпечити виконання програм з підготовки до осінньо-зимового періоду.

Про виконання міського бюджету за перше півріччя 2009 року доповіла начальник фінансового управління виконкому Наталія Кушнір. А начальник управління освіти Терезія Тіба поінформувала членів виконкому про підготовку навчальних закладів міста до нового 2009-2010 навчального року. Розглянувши питання про організацію харчування учнів загальноосвітніх шкіл, школи-інтернату та вихованців дитячого будинку "Дивосвіт" виконком прийняв рішення організувати з 1 вересня 2009 року по 31 травня 2010 року безкоштовні гарячі обіди для всіх учнів 1-4 класів та учнів 5-9 класів із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, із малозабезпечених сімей. 54 вихованців школи-інтернату звільнено від оплати за 4-разове харчування.  Прийнято рішення відрахувати з дитячого будинку сімейного типу "Затишок" Кароліну Дубровку та Юлію Семчук з ДБСТ Жужанни Теплицької у зв’язку з їх вступом на навчання відповідно до Київського педагогічного університету ім. Драгоманова та Львівського національного університету ім. І.Франка. Як діти-сироти, дівчата на час навчання перебуватимуть на повному державному забезпеченні продуктами харчування, одягом, взуттям, м’яким інвентарем, їм виплачуватимуться стипендії, що на 50 % перевищуватимуть розмір стипендії, передбаченої для студентів даного вузу.

Наприкінці липня цього року до служби у справах дітей міськвиконкому надійшло повідомлення, що в помешканні пенсіонера Євгена Т. живе 8-річна дівчинка, яка ніде не зареєстрована, не ходить до школи, одним словом, така, що ніби і не існує. Батька і матері не має. Виконком прийняв рішення доручити службі у справах дітей зареєструвати у міськвідділі РАЦС згідно акту про знайдену дитину, надавши їй прізвище, ім’я та по батькові і надати право опікунства Євгену Т. За маленькою Катериною закріплено дільничних лікаря та інспектора, 1 вересня вона піде до школи.

У зв’язку з численними скаргами громадян міста щодо зміни цільового призначення житлових квартир під комерційну діяльність у багатоповерхових будинках виконавчий комітет міської ради прийняв рішення заборонити зміну цільового призначення житлових квартир під комерційну діяльність у багатоповерхових будинках Мукачева. Відділу архітектури та містобудування доручено провести інвентаризацію наявних дозволів на перепланування житлових квартир під комерційну діяльність у багатоповерхових будинках Мукачева.

Микола Рішко, прес-служба Мукачівського міськвиконкому, ЗІА "Простір"
19 серпня 2009р.

Теги: Мукачево, осінньо-зимовий період, підготовка, заходи, ремонт

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини