Ігор Коломойський: У Ратушняка є якийсь комплекс, щось його в своїй біографії не зовсім влаштовує...

"Ужгородський конфлікт" за участю мера міста Сергія Ратушняка за своєю рейтинговістю продовжує змагатися з "українськими" заявами Президента Медведєва. Мер закарпатської столиці не тільки встиг розправитися з активісткою "Фронту змін", а й зробити ряд не менш гучних заяв з "єврейського питання". Думка з цього приводу президента Об`єднаної єврейської громади України (ОЄГУ) Ігоря Коломойського...

Ігор Коломойський: У Ратушняка є якийсь комплекс, щось його в своїй біографії не зовсім влаштовує...

В ексклюзивному коментарі сайтові MIGnews.com.ua відомий бізнесмен, президент Об`єднаної єврейської громади України (ОЄГУ) Ігор Коломойський щодо ужгородських подій і заяв мера заявив: "Печерна антисемітська позиція Ратушняка не дивує. Скоріше дивує те, як така людина може бути мером міста, яке завжди було оплотом добросусідських відносин людей різних національностей. Більш того, я до кінця не впевнений, чи потрібні тепер Ратушнякові правоохоронні органи – йому необхідне, радше, психіатричне дослідження.

А ось позиція Арсенія Яценюка, який претендує на роль загальнонаціонального лідера, м`яко кажучи, дивує. Перше, що заходився робити "Фронт змін" після виголошених звинувачень - це доводити непричетність Арсенія Петровича до євреїв, наводячи різні метрики і витяги.

Я хочу нагадати панові Яценюку про те, як чинили європейські лідери, наприклад, за часів Голокосту. Коли фашисти сказали всім громадянам Данії єврейського походження начепити на себе шестипроменеву зірку, король Данії, який не був євреєм, демонстративно надів на себе цю шестипроменеву зірку на знак абсолютної рівності всіх його підданих.

Думається, що панові Яценюку потрібно зазирнути в історію. Якщо людина претендує на роль національного лідера, вона повинна знати історію, інакше реальним лідером їй не стати..."

Продовжуючи коментувати гарячу тему MIGnews.com, Ігор Коломойський також відповів на запитання кореспондента видання:

- Скажіть, які заяви робитимете, і які позови подаватиме ОЄГУ щодо Сергія Ратушняка?

- Ви знаєте, я думаю, що цю ситуацію потрібно розглядати абсолютно інакше. Позиція Ратушняка печерна, расистська і на екранах телевізорів, і на сторінках газет, і на сайтах. Нам нічого не потрібно заявляти – це тест на демократію в Україні. У нас є правоохоронні органи, які повинні без будь-яких заяв, прохань, вимог блискавично реагувати на подібного роду заяви. У нас є гарант Конституції, який просто зобов`язаний в ситуації, що явно розхитує міжнаціональний мир в одній з областей, вжити заходів. У нас є ображений знахабнілим мером один з майбутніх кандидатів у Президенти України Арсеній Яценюк (ми повинні подивитися, як він зреагує на цю ситуацію). У нас є голова парламенту Володимир Михайлович Литвин, до політичної сили якого приписують мера Ратушняка (дуже хотілося б і нам, і суспільству дізнатися позицію Литвина – як він оцінює все те, що відбувається). Ось що нам потрібно сьогодні в першу чергу. І якщо ми побачимо, що люди зі своїми обов`язками, відповідно до посади, зарплати і наданих повноважень, не справляються, тоді ми вживатимемо заходи, самі звертатимемось у різні інстанції, щоб прискорити, так би мовити, реагування.

- Ось Ратушняк стверджує, що хоче врятувати євреїв від погромів. Як Ви до цієї пропозиції ставитеся?

- Я хочу сказати всім: не потрібно нам допомагати. Повірте мені, Єврейська громада України – це потужна громадська організація, здатна сама собі допомогти. А от завдання держави (тим більше окремих осіб, які представляють її) – забезпечувати в країні міжнаціональний порядок і мир шляхом дотримання законів через притягання до відповідальності розперезаних хуліганів.

- Як вважаєте, чому Ратушняк почав себе так поводити? Це що, якась передвиборча технологія?

- Знаєте, на ці питання є багато відповідей. Я ж вам наведу один, але дуже незвичний. Мені здається, що у Ратушняка є якийсь комплекс, щось його в своїй біографії не зовсім влаштовує. У нас в історії найбільшими антисемітами ставали ті люди, які релігійно йшли з іудаїзму і хрестилися, або ті, хто маючи предків (єврейське коріння – Ред.), намагалися довести своєму новому оточенню, що вони аж такі національні. Я думаю, що тут щось схоже на такий ось комплекс.

- А ви не могли б сказати конкретніше?

- Ну, я і так вам сказав все, що думав. А документи. Ви що, від мене метрику Ратушняка хочете? Упевнений, що він, як чесна людина, має сам пошукати в своєму минулому і знайти свого предка.

- А, може, ви йому допоможете?

- Ну, якщо треба – допоможемо (сміється – Ред.).

11 серпня 2009р.

Теги: Ужгород, Ратушняк, Яценюк, єврей, хуліган

Коментарі

ALEX 2009-09-04 / 19:04:00
Ратушняк із меншин циганського походження - звідси і комплекс меншовартості. Велика нація ніколи не опускається до антисемітизму, культура не дозволяє.

Інна 2009-08-28 / 19:54:00
До чого тут "національні корені", "комплекси", "проблеми із психікою"? Ратушняк є емоційною людиною, але аж ніяк не хворою. Він - ДУЖЕ РОЗУМНА і креативна людина (а такі люди зазвичай яскраві і емоційні). Називати його "нацистом" за те що він назвав жида жидом, і т.д.- це так "мілко" і примітивно. А між тим Ратушняк чимало робить для ужгородських жидів і ті прихильно до нього ставляться.

В той же час, Яценюк привселюдно зрікається жидів і тут же зчинює ІСТЕРИЧНИЙ гвалт про расизм і "тцькування" жидів. У Яценюка занадто ХВОРОБЛИВА уява.

А це "побиття" - така відверта фальсифікація!

Хоча, завдяки цим подіям усі чітко побачили СПРАВЖНІ обличчя і сутність Яценюка і те наскільки він гідний бути ОБЛИЧЧЯМ української держави.

Ужгородка 2009-08-20 / 00:05:00
Читаючи коментарi, можу сказати лише одне... Кожний народ заслуговуе на те що мае.... Маете Ратушняка i вi таки ж як вiн. Хто тут титульна нацiя... забули, коли лiзли в комсомол и комунистичну партiю.... i розмовляли лише росiйською мовою.... а зараз стали титульнi.... Забули, коли всi русини стали украiнцями. Дуже коротка пам"ять, на жаль...

ПЕЧЕНИЙ ЖИД 2009-08-16 / 16:23:00
Ратушньяк висказав владі і жидам- міліардерам все те що ми простий народ не взмозі так-як не маемо доступу до ЗМІ.За що йому і хвала.ТРИМАЙТЕСЬ СЕРГІЮ НАРОД І ПРОСТІ ЖИДИ ВАС ПІДТРИМУЮТЬ.

X 2009-08-14 / 22:58:00
Ольга, Вы прочитайте еще раз это интервью, например:"- Тому що почалась істерія, що я нападаю на цього покидька Яценюка. Ну, типова жидівська істерія почалася, розумієте? В них же як: дайте чергові мільярди, бо це холокост, і все інше... Виявилось, що коли єврея називають жидом - це образливо. Насправді, всім цим Рабіновичам та Червоненкам треба - по-перше, Червоненку перестати ховатися за українським прізвищем, - і вони повинні подати в суд на Яценюка, бо він вважає, що називати єврея жидом - це образа". Что это? Лозунг за дружбу народов? "Я кажу, що жид, безсовісний жид, який обікрав всю державу, нічого корисного для неї не зробив, преться в президенти за кримінальні кошти". И это мы слышим от "честного" Ратушняка. Это он не преступик?! Ольга, заварите крепкое кофе, выпейт и прочитайте еще раз.

Ольга 2009-08-12 / 10:20:00
еще раз перечитала интервью в поисках проявлений нацизма, анисемтизма, но опять не нашла. Нет там антисемитизма



Х: sprava v tomu scho take pytannja ne povynno pidnimatysj v demokratychnomu suspiljstvi.



Какой вопрос? о том что яценюк деньги народные тратит, а его покрывают "честные" телеканалы ибо сами погрязли во лжи и замешаны в провокациях???

а сионизм допустим в демократических странах????

всем известно что сионизм = нацизм!!! (сообственно как и остальные -измы-)

Тритон 2009-08-12 / 00:57:00
Найбільше дивує,що образи не стосуються того що Ратушняк назвав Яценюка бовдуром і клоуном у Варховній раді- того що яценюк жид. То поясніть у кого комплекси. Якщо українцю сказати що він українець і він за це піде подавати в суд-то внього таки не всі вдома.

X 2009-08-11 / 20:27:00
A Kolomijsjkyj prav... Poidjte v Luchky i pochujete pro nacionaljni korni Ratushnjaka. Sprava ne v tomu scho vin zhid abo ni, a sprava v tomu scho take pytannja ne povynno pidnimatysj v demokratychnomu suspiljstvi. Chytajuchy intervju Ratushnjaka rozumijesh dijsno scho ce sprava prokuratury,a skorishe vsjogo psyhiatra.

читач 2009-08-11 / 19:19:00
Жах, уже всі все коментують!!!!!!!!!!

Мирон 2009-08-11 / 18:22:00
Шановний пан Коломойський! де Ви знайшли расизм чи антисемітизм??? Самі роздмухуєте тему антисемітизму для самопіару себе і Яценюка!!! Не займайтесь спекуляціями!!!!

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини