Закарпатські депутати уважно вивчають проекти рішень чергової сесії обласної ради 7 серпня

Вчораі, 4 серпня 2009 р., депутати Закарпатської обласної ради продовжили обговорення матеріалів наступної, 25-ї сесії. Наразі відбулося засідання 10-ти постійних депутатських комісій.

Закарпатські депутати уважно вивчають проекти рішень чергової сесії обласної ради 7 серпня

    Спільно працювали над проектами рішень члени комісії з питань розвитку туризму і рекреації, яку очолює Василь Швардак та з питань транскордонного співробітництва, де голова Елемир Кевсегі. У такому ж спільному режимі працювали комісія з питань територіального та земельного устрою, агропромислового комплексу і розвитку села (Віктор Трикур) та з питань управління майном і приватизації (Іван Йовбак).

     Спільним було також засідання двох комісій: з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізичної культури і спорту, національних меншин та інформаційної політики (Ільдіко Орос) і з питань регламенту, депутатської етики та адміністративно-територіального устрою ( Мирослава Каламуняк).

     Колегіально обговорили питання, які плануються внести до порядку денного комісії з питань охорони здоров’я (Василь Русин) та з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення (Олег Адамчук).

     Свої думки і пропозиції висловили члени комісії з питань розвитку продуктивних сил, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій, засідання якої провів заступник голови комісії Нуцу Марина, а також члени комісії з питань екології та використання природних ресурсів, яку очолює Орест Туркевич.     

У засіданнях постійних комісій взяли участь заступник голови облради Василь Брензович, керуючий справами виконавчого апарату облради Віктор Бульчак, заступник керуючого справами – начальник відділу організаційної роботи та взаємодії з органами місцевого самоврядування виконавчого апарату облради Іван Бібен, представники керівництва управлінь та відділів облдержадміністрації.

     Зокрема, до проекту рішення "Про внесення змін до Регіональної стратегії розвитку Закарпатської області до 2015 року вичерпні роз’яснення дав заступник начальника Головного управління економіки, який на даний час виконує обов’язки начальника Василь Поп. Він також доповів щодо питань про надра.

     Активно відбулось обговорення проектів рішень "Про Обласну цільову економічну програму підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів на період до 2015 року", а також щодо використання у 2009 році коштів, що надходять до обласного бюджету в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва. Про проекти цих важливих рішень інформував заступник начальника головного управління агропромислового розвиту ОДА Віталій Кузовков.

     Зважено і принципово члени комісій підійшли до проектів рішень щодо обговорення звіту про виконання обласного бюджету за перший квартал 2009 року, Порядку і нормативів відрахування господарськими організаціями частини чистого прибутку (доходу) за результатами щоквартальної фінансово-господарської звітності до загального фонду обласного бюджету. Буквально в кожну цифру вдивлялись народні обранці під час розгляду питання про внесення змін до рішення обласної ради "Про обласний бюджет на 2009".

     Велику зацікавленість виявили депутати стосовно запропонованих змін до "Регіональної програми розвитку і функціонування української мови на 2004-2010 роки", Обласної програми "Шкільний автобус", "Програми зайнятості населення Закарпатської області на 2008-2009 роки", а також "Регіональної програми впровадження молодіжної, сімейної, дитячої та гендерної політики на 2006-2010 роки".

     Без зауважень погодились депутати із змінами до „Програми розвитку нефрологічної і гемодіалізної служб та імунодепресивної підтримки реципієнтів з нирковим, печінковим та іншим трансплантатом на 2006-2010 роки”, які запропонував начальник головного управління охорони здоров’я ОДА Василь Скрип.

     Заступник голови облради Василь Брензович, керуючий справами виконавчого апарату облради Віктор Бульчак, заступник керуючого справами – начальник відділу організаційної роботи та взаємодії з органами місцевого самоврядування Іван Бібен ознайомили народних обранців із цілою низкою проектів рішень щодо звернень депутатів обласної ради до Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Мінрегіонбуду України.

     Також предметом критичного і фахового депутатського аналізу стали проекти рішень з майнових та земельних питань.

     У ході дискусій, що відбувалися під час роботи комісій, депутатами було висловлено чимало слушних пропозицій, зауважень та доповнень до пропонованих матеріалів і проектів рішень, які будуть узагальнені та запропоновані до розгляду президії обласної ради, яка відбудеться 5 серпня ц.р.

Надія Сарана, Закарпатська обласна рада
05 серпня 2009р.

Теги: Ужгород, сесія обласної ради, проекти рішень, надра, бюджет, земля, майно

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини