Закарпатські податківці разом з працівниками ДАІ перевіряли, чи сплатили водії транспортний податок

Із 1 січня 2009 року в Україні набрали чинності нові правила проходження технічного огляду автотранспорту, затверджені Кабінетом Міністрів України ще торік у липні. Цього року також збільшено й розмір податку для деяких легкових автомобілів залежно від потужності двигуна.

Законом про податок з власників транспортних засобів визначено терміни сплати податку громадянами один раз на рік або один раз на два роки, але не пізніше першого півріччя року, в якому провадиться технічний огляд. Тобто, для тих автовласників, які повинні були проходити техогляд у непарному році, податок за 2008 і 2009 роки обов'язково слід було сплатити до 1 липня 2009 року.

Закарпатські податківці разом з працівниками ДАІ перевіряли, чи сплатили водії транспортний податок

Незважаючи на те, що ставки податку на деякі транспортні засоби було підвищено, за 6 місяців 2009 року до бюджету надійшло 13,8 млн.грн. податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, що менше на 2,6 млн. грн., ніж за відповідний період минулого року.

При цьому підприємства та організації за І півріччя цього року сплатили до бюджету майже 5,5 млн.грн. податку, що на 317 тис. грн. більше, ніж за такий самий період минулоріч. А громадяни сплатили біля 8,8 млн.грн. податку, що на 3 млн.грн. менше, ніж у минулому році. Значною мірою на зменшення надходження податку вплинули зміни законодавства, що стосуються процедури проходження технічного огляду автомобілями, які належать громадянам. Так, за даними УДАІ УМВС України в Закарпатській області, за 6 місяців ц.р. картки про проходження техогляду видано майже на 7,8 тисяч транспортних засобів, при тому, що на відповідний період минулого року таких автомобілів було оглянуто майже 49,5 тисяч. Тобто простежується тенденція до зниження сплати податку саме громадянами.

З метою забезпечення своєчасності сплати транспортного податку та, відповідно, наповнення бюджету, працівники ДПА у Закарпатській області провели в Ужгороді спільно з працівниками обласного ДАІ  31 липня 2009 року акцію, під час яких особлива увага зверталася на своєчасну сплату податку з власників транспортних засобів. Відпрацювання здійснювалося відповідно до статті 5 Закону України "Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів". Інформація з попередженням про такі дії була оприлюднена у друкованих ЗМІ та через Інтернет-видання, представники засобів масової інформації були присутні і під час відпрацювання.

Варто зазначити, що у всіх автовласників, яких було зупинено для перевірки, не було пройденого техогляду, транспортний податок, за їх словами, сплачений теж не був. І якщо для проходження техогляду водії ще мають час, то за несплату транспортного податку податківцями складалися  акти про перевірку дотримання вимог Закону України "Про податок з власників транспортних засобів", у яких було викладено вимогу сплатити такий податок протягом   10 днів.  

Звертаємо увагу громадян, які вчасно сплатили податок - варто мати при собі квитанції про сплату податку за попередній та поточний рік для уникнення непорозумінь та пришвидшення процесу перевірки.

Довідково. У 2009 році в Закарпатській області повинні пройти техогляд близько 70 тисяч легковиків (в т.ч. по Ужгороду - 12700), 22 тисячі вантажних автомобілів (в т.ч. 4000 по Ужгороду) та 4000 автобусів (в т.ч. в Ужгороді - 700).

03 серпня 2009р.

Теги: податківці, ДАІ, транспортний податок

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 1
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 1
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 2
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини