"Ой, хто, хто наших діток любить?.."

У Закарпатській області триває широкомасштабна благодійна акція, яка проходить з ініціативи й сприяння Глави Секретаріату Президента України Віктора Балоги, «З любов’ю і турботою до дітей».

"Ой, хто, хто наших діток любить?.."З першого вересня і донині учні загальноосвітніх навчальних закладів із 9 районів області отримали від Віктора Івановича цінні подарунки – сучасне тепле взуття й одяг. Кожній дитині дістався комплект, до якого входять спортивний костюм, джинси або вельветові штани, чобітки чи тепле взуття, светри та інші речі.

Допомога надається насамперед незахищеним категоріям – сиротам та напівсиротам, малечі з багатодітних сімей, а також тим, що позбавлені батьківського піклування, дітям «афганців» та «чорнобильців». За 4 місяці відбулося 2 етапи акції. Перший проходив у Мукачівському й Тячівському районах області, другий – в інших гірських районах. Як наслідок, уже понад 6 тисяч дітей дістали цінні подарунки, а до Різдва планується порадувати ще 3,5 тисяч школярів. Усього планується «вдягнути» майже 9,5 тисяч юних закарпатців.

У середу, незадовго до свята Миколая, організатори роздавали подарунки в Перечинському та Великоберезнянському районах. Варто було лише глянути у щасливі очі діточок, які зібралися в Перечинському будинку культури, і зрозумієш, що акція таки недаремна. За словами директора Перечинської гімназії суспільно-гуманітарних наук Жанни Опаленик, така допомога є вкрай потрібною, а головне вчасною, адже от-от ударять морози, а чимало батьків не в змозі забезпечити дітей теплим одягом. «На цій зустрічі, – зазначила вона, – із нашого закладу присутні 6 дітей, з яких 4 сиріт, що мешкають у школі-інтернаті, але навчаються у нас, одна дитина-інвалід, ще одна – з родини батьків-«чорнобильців». Вважаю, що ця акція насамперед є виявом надзвичайної гуманності, оскільки є малеча, якій це життєво необхідно. І якщо інші отримують подарунки на Миколая від батьків, то цим дітям інколи нікому покласти подарунка в черевичок, а тому це велика радість для них.
Діти-інваліди теж обділені увагою і часто не мають змоги брати участі в масових заходах, які проходять у школах, а тому для них це теж справжнє свято. Хочу висловити щиру подяку Вікторові Івановичу й усім тим, хто організував цю акцію для наших діточок».

Голова виконкому обласної організації партії «Народний Союз Наша Україна» Володимир Шкріба зазначив, що, попри заклопотаність, Віктор Балога знаходить можливість приділити увагу дітям, особливо тим, що цього потребують насамперед: «Загалом, на комплекти одягу вже витрачено понад мільйон гривень, тобто кожен коштував близько 200 гривень. Погодьтеся, це суттєва сума. І мені приємно повідомити, що Віктор Іванович вирішив продовжити акцію в решті міст обласного значення й районах краю. А 16 грудня з нагоди свята Миколая в Будинку школяра в Мукачеві з ініціативи й сприяння Віктора Балоги в рамках проекту «З любов’ю і турботою до дітей» відбудуться заходи для багатодітних сімей. Ці родини отримають побутову техніку.

Загалом, відзначу, що усі ці заходи є продовженням роботи Віктора Балоги і партії «Наша Україна» в рамках допомоги соціально незахищеним верствам населення краю».
Андрій ГАНУСИЧ, "Старий Замок "Паланок"
13 грудня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:10
/ 6
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
» Всі новини