Пенсії на Закарпатті виплачуються вчасно й у повному обсязі, констатували на засіданні колегії обласного управління ПФУ

Про підсумки роботи органів Пенсійного фонду України в області, забезпечення стабільного фінансування виплат пенсій, стан контрольно-економічної роботи в підвідомчих управліннях у І півріччі та інші - йшлося на засіданні колегії за участі голови правління Пенсійного фонду України Олексія Зарудного, заступника голови облдержадміністрації Володимира Гоблика, начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Анастасії Пентек, керівників відповідних районних управлінь.

Пенсії на Закарпатті виплачуються вчасно й у повному обсязі, констатували на засіданні колегії обласного  управління ПФУ

Як повідомили "Закарпаття online" в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА, за інформацією першого заступника начальника головного управління Івана Рошка, загальний обсяг видатків на виплати пенсій у І півріччі цього року становив 1395,6 млн. грн., що на 202,4 млн. грн. більше, порівняно з аналогічним періодом минулого року. До бюджету Фонду з усіх джерел фінансування за перше півріччя цього року надійшло 1438,7 млн. грн. Власні надходження становили 745,4 млн. грн. Порівняно з минулим роком вони збільшилися на 22 млн. грн.
 
Органами державної влади, Пенсійного фонду України, контролюючими та правоохоронними органами області, – підкреслив доповідач, – проводилась робота щодо посилення платіжної дисципліни та  погашення заборгованості до бюджету Пенсійного фонду. Так, протягом  першого півріччя застосовано штрафні санкції та нараховано пені на суму 4,1 млн. грн., винесено 646 адмінпостанов про накладення штрафів на суму 116,1 тис. грн. З них вже сплачено 103,7 тис. грн.. Подано 16 матеріалів для розірвання контракту з керівниками підприємств, які допустили заборгованість до Пенсійного фонду. На притягнення посадових осіб до кримінальної відповідальності до правоохоронних органів направлено 7 матеріалів.

Крім того, на 1 липня органами Пенсійного фонду порушено справи про визнання банкрутами 136 платників, борг яких до Фонду становить 9544,1 тис. грн. В органах Державної виконавчої служби області на примусовому стягненні знаходяться 2249 виконавчих документи на суму 15,5 млн. грн.
 
На засіданні колегії наголошувалося, що протягом цього півріччя ріст заборгованості до Пенсійного фонду України допустили підприємства всіх адміністративних  одиниць області, крім Міжгірського, Перечинського, Свалявського районів та Чопа. А найбільше заборгованість зросла в Ужгороді, Мукачеві, Хусті, Тячівському та Рахівському районах.

Невтішна ситуація і в підприємств, підпорядкованих Міністерству промислової політики України. Їхня заборгованість протягом січня-червня збільшилася на 1021,7 тис. грн. і на початок липня становила 5243,2 тис. грн. Боргують й підприємства житлово-комунального господарства області.
 
За звітний період проведено три масові перерахунки пенсій, призначено пенсії 9025 краянам. В результаті перерахунків середній розмір пенсійної виплати зріс із 741,08 грн. до 763,30 грн.. За міждержавними угодами (Чехія, Словаччина) призначено 76 пенсій.

На засіданні колегії  заслухали і начальників районних управлінь Пенсійного фонду України.
 
Підбиваючи підсумки колегії, голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний відзначив, що ситуація з фінансуванням виплат пенсій – стабільна. Вони виплачуються в повному обсязі й своєчасно.

Щодо надходжень, планових завдань, визначених бюджетом ПФУ, за словами голови правління, вони виконуються, а подеколи і перевиконуються. Значну увагу у своєму виступі він приділив й іншим джерелам наповнення, співпраці з правоохоронними органами, якості обслуговування пенсіонерів. Виокремив і питання пенсійного забезпечення громадян, які працюють за кордоном.

На засіданні колегії було прийнято ряд відповідних рішень.

17 липня 2009р.

Теги: пенсії, фінансування, заборгованість, банкрут, борг

НОВИНИ: Соціо

22:00
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 1
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
» Всі новини