У Тернополі з арсеналом зброї затримали родича високопоставленого чиновника з Закарпаття (ДОПОВНЕНО)

Як уже повідомляло "Закарпаття online", днями тернопільські міліціонери затримали автомобіль "Мерседес", у салоні якого правоохоронці знайшли арсенал зброї - бойовий автомат, три пістолети, сотні набоїв. Двоє закарпатців та житель столиці розповіли правоохоронцям, що вони прибули на Тернопілля у бізнесових справах. За попередніми даними, один із затриманих - родич високопоставленого чиновника на Закарпатті, - повідомили в УМВСУ в Тернопільській області.

У Тернополі з арсеналом зброї затримали родича високопоставленого чиновника з Закарпаття (ДОПОВНЕНО)

Чи легальними оборудками займалися гості і чи має їхнє перебування в області якийсь кримінальний відтінок, правоохоронці ще з’ясовують.

Як розповів начальник обласного управління боротьби з організованою злочинністю Ярослав Рак, приїжджі придбали у Чорткові партію цукру. Під час оформлення документів на тонни продукту між підприємцями виникло непорозуміння. Власники побоялися, що їх обдурять. Тому й викликали міліціонерів, які мали перевірити, чи не криється афера за діями приїжджих підприємців. Бізнесмени на той час виїхали із заводу.

У перші хвилини інформацію про підозрюваних передали найближчим постам ДАІ, у сусідні райвідділи міліції, черговому обласного управління внутрішніх справ. На допомогу чортківським міліціонерам поспішили убозівці з обласного центру. Автомобіль марки "Фольксваген - Таурек" співробітники підрозділу Державтоінспекції Чортківського району затримали на виїзді з міста. У ньому знаходилися 42-річний киянин та 44-річний житель Ужгорода. Ще один 41-річний закарпатець був затриманий на автомобілі марки "Мерседес Бенц". Цю іномарку оперативники перестріли в лісопосадці поблизу села Оришківці Гусятинського району. Саме в цьому авто міліціонери знайшли сумку з арсеналом зброї. Іномарка, до слова, була переобладнана під справжній пересувний офіс - з ноутбуком, факсом, принтером, виходом в Інтернет… З допомогою офісної техніки можна було, не виходячи з салону, створювати і надсилати будь-які документи, в тому числі й бухгалтерські. Дивно, що до усього цього підприємці мали ще й автомат Калашникова, обладнаний глушником, чотири магазини до нього, споряджені набоями. Окрім цього в салоні автівки було два пістолети марки "ТТ" та п’ять споряджених магазинів до них. А ще - пістолет марки "Наган", ствол і магазин до пістолета "Форт". Міліціонери нарахували 227 набоїв різного калібру, які вилучили у бізнесменів.

Усіх трьох підозрюваних доставили в обласне управління боротьби з організованою злочинністю. Щодо одного з підприємців порушено кримінальну справу за статтею 263 Кримінального кодексу України - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Експерти обласного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру встановили, що все вилучене є бойовою зброєю, придатною для застосування . Працівники УБОЗу з’ясовують походження арсеналу. Триває розслідування.

ZAXID.NET
14 липня 2009р.

Теги: Тернопіль, Закарпаття, автомобіль, зброя

Коментарі

ERA 2010-02-12 / 21:31:00
За принципову позицію та висвітлення корупції в правоохоронних органах області, очільники тернопільської обласної міліції та ДАІ Віталій Максимов та Олег Кав'юк подали в суд на газету «Нова Ера» за образу честі та гідності, відповідно, оцінивши її по сто тисяч гривень кожен.

Проте суд навіть не збирався вивчати цю справі, аби встановити істину. Не взявши до уваги заперечення газети про те, що поширена інформація була передрукована з Інтернет-видання ХайВей з посиланням на нього, відтак газета «Нова-Ера» є неналежним відповідачем по справі, адже не можна поширити те, що вже кимсь поширено, відхиливши заявлене нашим адвокатом клопотання про допит свідків, суд дуже оперативно прийняв рішення на користь міліціянтів. Також суд не врахував надану нами можливість позивачам щодо позасудового спростування опублікованої про них інформації в наступному номері нашого видання. Так ні, вирішили підзаробити.



Звичайно, ні для кого не секрет, що наші доблесні міліціянти у питаннях набивання власних кишень не гребують жодними засобами. Нащо працювати, якщо можна подати до суду, який їх однозначно підтримає, і виграти справу. Такі собі робін гуди навпаки: забирають у бідних і лишають собі.

Хоча може й справді передадуть якимсь дитячим будинкам, як обіцяли.

Проте в це мало віриться, адже до цього часу про благодійну діяльність жодного з них нічого не відомо. Не погоджуючись з даним рішенням суду, «Нова Ера» 1 жовтня 2009 року подала заяву про його апеляційне оскарження в Апеляційний суд Тернопільської області.

Але тут взагалі почався повний «безпредєл». Так, розгляд цієї апеляційної скарги призначили на 24 грудня 2009р. Однак через неявку позивачів в судове засідання, розгляд даної справи відклали на 14 січня 2010р. На судове засідання апеляційного суду 14 січня представник газети не зміг прибути, проте він завчасно подав клопотання про відкладення розгляду апеляційної скарги. Але в цьому випадку, без присутності представників газети(!), проігнорувавши їх законне право на безпосередню участь у судовому процесі, суд розглянув справу та виніс ухвалу, якою відмовив у задоволенні нашої апеляційної скарги, а рішення Тернопільського міськрайонного суду залишив без змін.

Виникає запитання: чим викликана така поспішність? Невже у суду не було більш нагальних і важливіших справ для розгляду? Звісно були, проте, наш «найгуманніший» суд у світі вирішив у такий спосіб зайвий раз догодити «шановним» панам Віталію Максимову та Олегу Кав'юку. Судовиконавча служба теж не забарилася.

В середу, 3 лютого, у редакцію газети «Нова Ера» увірвались троє осіб і почали описувати усе майно, яке було в приміщенні. Не будемо на разі вивчати питання наявності у Максимова і Кавюка честі, гідності і совісті. Залишимо це для справді народного суду, до якого ще не довго. Як зауважив лідер Партії регіонів в Тернопільській області пан Орест Муц, Віктор Янукович пообіцяв особисто зайнятися питанням притягнення цих "шанованих" бандитів до кримінальної відповідальності.



Поки кримінальну справу будуть розглядати, пригодована генералом міліції голова Тернопільського апеляційного суду піде на пенсію годувати птахів на Театральному майдані.



А судовиконавцями, які прийшли описувати майно газети, були переодягнені підлеглі Максимова.



Перед відльотом в Хайфу підприємливий міліціонер рішив забрати все, що ще можливо. Журналісти-дівчата, які були присутніми під час цього візиту, кажуть, що впродовж двох годин непрохані гості заносили до свого списку кожну дрібницю, не погребували заглянути навіть у холодильник та мікрохвильову піч. Підозріло дивилися навіть на недоїджену піцу трьохденної свіжості. З ящиків столів витягували напівпорожні упаковки жіночих прокладок і акуратно їх описували, штучка до штучки. Заперечень журналісток з приводу того, що техніка і речі належить приватним особам, ніхто не взяв до уваги, заявивши, що це співробітники "Нової Ери" повинні довести в суді.



А в цей час Кавюк з понівеченими журналістами честю і гідністю наказав нести службу нарядам ДПС в режимі воєнного часу до моменту остаточної зміни влади.



Побори, відповідно збільшилися практично вдвічі. Тернопільські водії, починаючи з 8 лютого, такої кількості даішників на дорогах ще не бачили з часів приїздів в область лідера української апазиції Юлії Володимирівни. Знайшли ці, практично, моральні інваліди і ринок збуту майна журналістів "Нової Ери" - заступник Максимова по кадрах Романюк і кадровик Кавюка - Тоха Терещук, домовилися з оптовиками на ринку вживаних речей навпроти "Золотого півника" про скупку цього краму за символічну ціну.



Проте, ці гроші дуже необхідні сім'ї Максимова, адже, в Ізраїлі глава цього клану вже не буде мати ДАІ, УБОЗ, ВДСБЕЗ, ВБНОН, паспортні столи, ВВІРИ, СТО. Прийдеться самим. Та ще й за законами цієї країни, любі робини, що заїхали на ПМП чи в будь-який інший спосіб намагаються стати повнокровними громадянами Ізраїлю, повинні дати одного члена сім'ї для проходження обов'язкової служби в армії. Оскільки, зятя нагрузити не вдасться, а син Олег вже "служив" в Україні, прийдеться старому генералу цілий рік задурно мочити палестинців і моджахедів.

Щоправда, може Віталій Вікторович скористатися можливістю пройти альтернативну службу, підтираючи і обмиваючи немічних євреїв. Можливо, саме тому генералу потрібні були прокладки в шуфлядах приміщення "Нової Ери"? А може, все таки, син поборе в собі страх і піде повоює. За те, отримає право на безплатне навчання в Іудейському університеті. Але тут прийдеться вчитися цілих 5 років. Нічого не вдієш, потрібно привикати жити по Закону, нехай і чужої країни.



(в статті використано матеріали офіційного звернення до громадськості колективу газети "Нова Ера").

Романюк 2009-10-10 / 12:19:00
По статті- підстава бізнесменів - однозначно. Більше про цей випадок читайте на сайті ОРД: БЕЗКАРНА МІЛІЦІЯ ТЕРНОПІЛЛЯ про організоване злочинне угрупування міліції МАКСИМОВА (ОЗУММ).

А нещодавно, за вказівкою Максімова, відбулася чергова сходка представників тернопільського ОЗУ за участю Кавюка, Рака, Степанова і Патєфона. Після розгляду організаційних питань, пов'язаних з розподілом бабла бригади згідно з затвердженими Максімовим тарифами, до рядових членів банд-формування Степанова і Патєфона Кавюком була доведена вказівка генерала в законі щодо необхідності зосередження уваги на викраденнях власних автомобілів представників Тернопільської ОДА, облради, прокуратури і СБУ. У разі фізичної неможливості здійснити угон, - прозвучала чітка вказівка «устами» Кавюка - максимально понівечити авто, знімати номери, пробивати покришки. З метою максимального прикриття такої діяльності, необхідно періодично здійснювати напади і угони автівок жителів міста, не причетних до роботи зазначених державних установ. На разі вже є перші результати виконання вказівки Максімова - викрадено власний автомобіль першого заступника голови обласної ради пана Тарашевського. Цікаво, що поцуплений автомобіль марки «Шкода» народного обранця не відноситься до «крутих» і його теперішня ціна не перевищує 10000 доларів США. Такі машини викрадаються вкрай рідко (з офіційної статистики МВС України). Панове, чий автомобіль наступний?



антибеспредельщик 2009-10-07 / 22:13:00
МИЛИЦИЯ - БАНДИТСКАЯ ОРГАНИЗОВАННАЯ ПРЕСТУПНАЯ ГРУППИРОВКА ТЕРНОПОЛЬСКОЙ ОБЛАСТИ!



Да что - ж такое творится с милицией? Плачут, что мало получают, а самих престижные машины, особняки - хоромы!

Конечно, это относится прежде всего к руководящему составу, который "решает" дела, начиная с Максимова, Рака, Кавюка.



Генерал Максимов! Как можно такую сволочь оставлять при должности после полной компроментации милиции через корупцию, поборы, фальшивые досрочные звания подполковника и полковника! Правда говорят, что и вы далеко не ушли с вашим сынком, особенно в досрочных званиях. И чем же вы это так отличились? А отличились взятками, за которые вас, к сожалению не посадили, да и не посадят. Большие звания за большие деньги, которых у вас как мусора.



Из источника в Тернополе - за закрытие дела и освобождение бизнесмена Вольского "просили" 200 тысяч долларов! Это до чего - же дошло!!! ПОДЛЕЦЫ - ЭТО МАЛО СКАЗАТЬ! Задача - задержать подольше Максима Вольского, чтобы воспользоваться его бизнесом, пока он сидит! Наглость у них второе счастье! Но жадность фраера сгубила - помните об этом, менты! По наводке состряпали "дело", поняли, что бизнесмен крутой, ну и запустили свою репрессивную машину, подставив заодно и Ужгородских ребят из ТОВ "МААЛ". Но машина беспредела застряла на этих ужгородских свидетелях, которые жестко огрызнулись жалобами в различные инстанции и на которые надо как - то отвечать. Ответы милиции и прокуратуры безграмотно стандартные, покрывающие беспредел. Даже проффесор Янек написал бы грамотнее, правда при помощи специалиста.

Вы посмотрите - ни одного коментария или опровержения статей аналитика ОРД со стороны милиции и прокуратуры! А ведь статей про оружие и сахар со стороны ЦГС УМВС нет уже 3 месяца!



Им просто нечего писать, да и не о чем. В то же время корупция и беспредел - это их жизнь. А вот ее нам всем и необходимо ломать, и начинать с Луценко, Максимова и их бандитов в погонах, типа Рака, Кавюка, Демборинского, Дудковского, Чорного, Лупийчука и им подобных (таких как они в милиции 90%!) ОРГАНИЗОВАННАЯ ПРЕСТУПНАЯ ГРУППИРОВКА ТЕРНОПОЛЬСКОЙ ОБЛАСТИ! Вот тут работка для СБУ - этой конторе и карты в руки, если она еще что - то может!!!



СБУ и Генпрокуратура - вскройте этот гнойный очаг корупции и беспредела, судите народным судом, по закону надо их садить - пожизненно с конфискацией личного имущества и имущества, записанного на родственников!

посетитель 12345 2009-10-06 / 19:14:00
Цитаделями коррупции в регионах Украины являются областные управления МВД, они на "острие" правоохранительных услуг.



кадровик 2009-10-06 / 18:34:00
Те що віддали мерседес, це вже доказує, що мерс не доказова база у справі. Однак хочу сказати і про іншу частину у загальному плані корупції в міліції БЕШЕНОГО МАКСА.



Кавюк з його липовими підполковником і полковником ховається у порівнянні зі своїм кумом, сином генерала Максімова, Олегом Віталійовичем. Це яскравий приклад життєвого шляху мажора. Вдумайтеся! Вчився очно (!) в університеті в Чернівцях аж 3 роки і отримав диплом спеціаліста-правознавця (маленьким українцям потрібно вчитися цілих 5 років). Думаєте, такий розумний? В перші дні "служби" плутав основну частину кримінального кодексу і спеціальну. За місяць до кінця навчання батечко купляє своєму "Ємелі" військовий квиточок разом зі "службою" в армії. І в той же день, будучи начальником УМВСУ в Тернопільській області, "приймає" сина на роботу і присвоює йому спеціальне звання "молодший лейтенант міліції". Через місяць, як тільки неуч отримує на руки куплений диплом юриста, враз батяня присвоює пасинку спецзвання "лейтенанта міліції". "Капітана і майора міліції" синок "власника Тернопільської області" отримує в якості заохочення також достроково. І в двадцять пять Максімов купляє для свого наслєдніка посаду заступника начальника податкової міліції ДПА в Тернопільській області. Кавюк відпочиває! Цікаво, що зможе з цього приводу пояснити генерал Макксімов, адже він привик усе роботи у відповідності до вимог чинного законодавства?!



lisichka 2009-10-04 / 19:01:00
Менты боятся огласки поэтому возвратили мерседес бизнесмену. Лед тронулся, господа присяжные заседатели!



слідчий 2009-10-03 / 20:27:00


БІЗНЕСМЕНУ З УЖГОРОДУ МІЛІЦІЯ ВІДДАЛА МЕРСЕДЕС!

ЩОСЬ НА НИХ ЦЕ НЕ СХОЖЕ.



Бізнесмену з Ужгороду - засновнику фірми «МААЛ» після 3-х місяців слідчих дій міліція вимушено віддала мерседес , в якому був так званий "арсенал" підкинутої зброї. Однак мерседес був вже без коштовного навігатору, котрий «зник» в напрямку «ритуальної команди» Кав'юка "таємним" способом, тобто точно був вкрадений кавюківцями !!! ЩО ЦЕ ОЗНАЧАЄ? По-перше:що розрекламований мерседес з "арсеналом зброї" та Ужгородська фірма "МААЛ" не причетні до так званої сфабрикованої справи зі зброєю та якимось махінаціям на цукровому заводі м. Чортків

Поки що це приємна новина!

Далі буде...

наівний 2009-10-02 / 22:29:00
СБУ ! Починайте щось робити! Ото прочитав всьо, що написано за керівників так званої "міліції", стало страшно. Невже все це правда?. Виходить у керівництві міліціїї окопались комерсанти, хабарники, фальсифікатори та тому подібна погань. І якщо головний міліціянт купив посаду у Луценка, то може витворяти таке, як описано вище?. Це все дискредитує у першу чергу Луценку та його так звану "Самооборону". Невже цей діяч цього не розуміє?.А отже, рикошетом дисредитує і ЮВТ.Якщо ВВБ така безсила, то може хоча б СБУ взяло за руки цих "захисників" прав громадян? Хлопці, хватить сидіти у кущах. починайте хоть щось робити!

журналіст 2009-09-29 / 19:55:00
Ситуація, котра наразі складається навколо УМВСУ в Тернопільській області, дає підстави вважати, що головним розсадником корупції і організованої злочинності в області залишаються саме органи внутрішніх справ. І нехай там що не говорить товариш генерал Максимов у свій захист, нехай там як він не поносить органи влади Тернопільщини, однак сухі показники порушених прокуратурою області кримінальних справ стосовно підлеглих головного міліціонера нашого краю говорять самі за себе. А балада про горезвісний мерседес голови Тернопільської ОДА залишиться байкою до самих президентських виборів, тому що раніше не вигідно товаришу Максимову срамити себе і політичну партію, яку він представляє, признаючись громаді Тернопілля в замовності цієї «теми» і відсутності складу злочину в діях керівництва обласної адміністрації. Одним з видів злочинів «добродія» Максимова було створення і використання для власного збагачення станцій технічного огляду під час проведення державного технічного огляду транспортних засобів. Такі станції були оформлені на підставних осіб із категорії наближених до міліцейського керівництва. Не було на цих СТО ні документів на проведення технічного огляду автотранспорту, ні відповідного обладнання. За злодійською схемою, керівництво ДАІ листами в організації та установи області зобов'язувало їх пройти плановий державний техогляд саме на підставних станціях, сплативши при цьому на рахунки не державі, а приватникам. Кожен такий приватний підприємець отримував з одного автомобіля 150 гривень, у той же час як державі на рахунки проплачувалося лише 70 гривень. Куди дівалися у подальшому ці чималі суми, відомо, поки що, лише керівництву обласної міліції. З порушених кримінальних справ лише по одному Теребовлянському ВДАІ УМВСУ встановлено, що описаним механізмом «правоохоронці» заподіяли шкоди державі на суму понад 1 млн. гривень. Слідство по ситуаціях в інших районах триває. Повна байдужість, а, в окремих випадках, особиста зацікавленість керівника УМВСУ в Тернопільській області у злочинній діяльності його підлеглих, відсутність реакції керівництва МВС України на це призвела до вчинення підлеглими Максимова злочинів проти людини, її честі та гідності. На цьому тижні Гусятинською прокуратурою порушено кримінальну справу стосовно інспекторів окремого взводу дорожньо-патрульної служби УДАІ в Тернопільській області Мельничука П.Б. і Токарчука В.М. за нанесення тяжких тілесних ушкоджень жителю Гусятинського району Кришівському С.М. під час несення ними служби. Останній, за спробу довести до правоохоронців необхідність приведення ними несення служби у відповідність до вимог Закону, отримав тяжкі тілесні ушкодження, що наносилися садистськими методами. Інша, аналогічна, історія трапилася у серпні 2009 року. Інспектор ДПС Заліщицького ВДАІ Гева В.І. наніс тяжкі тілесні ушкодження жителю Заліщицького району Каверчуку В.І. Прокуратурою Заліщицького району стосовно Геви В.І. також порушено кримінальну справу. Низька морально-етична атмосфера в колективі УМВСУ в Тернопільській області все частіше призводить до несанкціонованого застосування і використання підлеглими Максимова табельної і власної, незареєстрованої зброї. Лише в цьому році - таких 3 факти. У Смиківцях п'яний міліціонер почав стріляти в повітря з вимогою до відвідувачів кафе віддати йому начебто вкрадений мобільний термінал. У Бережанах та Заліщиках також хлопці на підпитку неправомірно використали власну зброю з метою залякування оточуючих. Почали також траплятися випадки суїциду на робочому місці. Так, усі тернополяни пам'ятають трагічний випадок самострілу офіцера міського відділу УМВСУ в своєму робочому кабінеті.

Окремо хочемо зупинитися на відомому всім «липуванні» результатів оперативно-службової діяльності УМВСУ в Тернопільській області. Невже Ви повірите, що злочинів в найменшій за кількістю населення області України більше, аніж у Львівській чи Дніпропетровській областях? Це, школяр підрахує і дійде до простого висновку, що жити на Тернопільщині небезпечно. Практично в кожній десятій родині проживає злочинець, а в кожній восьмій - адмінправопорушник. Чим Вам не сталінська епоха? У той же час генерал Максимов доводить до читача версію про те, що Тернопільська область, завдяки йому, найбільш спокійніше місце в плані злочинності. То де ж правда? Вже тут нормальний журналіст повинен був задуматися, не кажучи про керівництво МВС України. Чималу «допомогу» в цьому відвертому підробленні показників роботи надає запроваджений Максимовим механізм «вішання висяків». На одного «терпилу» вішаються три-чотири нерозкритих злочини. А з судами Тернопільщини у Максимова такі ж відносини як були, приміром, в Гітлера з Євою Браун в квітні 1945 року. Там же і «рішаються» таким «терпилам» терміни ув'язнення, менші, ніж передбачені лише за один з «повішаних» злочинів. Виходить, і овечкам добре, і у вовка все на мазі. А ось з провокацією хабара Максимов може захищати докторську дисертацію. Поза штатом УМВСУ перебувають два усім відомих аферисти, котрі не тільки відверто провокують чиновників аж до примусового засування хабара за пазуху, але й виступають по кожній справі свідками в суді. Нормальний суддя мав би задуматися, чому по міліцейських справах постійно одні й ті ж свідки. За аналогією, відбувається «підкидання» речових доказів, особливо, наркотиків та зброї. Ось, для прикладу, ситуація з бізнесменами з ужгородської фірми «Маал». Хлопці приїхали вирішити з керівником одного з чортківських підприємств бізнесові питання. В якості авансу привезли значну суму коштів. Якщо бути відвертим, то і для підкупу директора і відповідних посадовців також були виділені гроші, так би мовити, зі «спецфонду». Доблесний директор, маючи в якості «криші» Максимова і знаючи про заплановане «прибуття» значних коштів, пропонує генерал-лейтенанту міліції ґешефт - підставити бізнесменів, а бабло поділити. Так все і вийшло. За що не береться Максимов, гроші так і липнуть до рук. А підстава була серйозна - в машині закарпатців виявили зброї на цілий взвод в умовах військового часу. Не вдалося підкинути хіба що кумулятивного снаряду - банально не знайшли серед зданого в місячник добровільної здачі зброї. А питання проходження строкової військової служби співробітниками УМВСУ в Тернопільській області, яке зараз перевіряється Генеральною прокуратурою? Генерал Максимов незрозумілими маніпуляціями отримував порожні військові квитки і за бабки «оформляв» проходження строкової військової служби дітям своїх «нужних» підлеглих, або майбутнім співробітникам. У цю категорію потрапив і син Максимова, - Олег. Загалом, на даний момент в УМВСУ в області таких «горе-захисників Вітчизни» близько 20-ти чоловік. Ще стільки ж на «гражданці». Тут же ж не викрутишся, що служив, адже треба купляти всіх офіцерів і контрактників в/ч і хоча б половину призову строкової служби для «нужного» свідчення по кримінальній справі. До слова, про сина Максимова. Пан генерал висловив думку про молодих, недосвідчених керівників органів влади і СБУ. А про свого Олежика він, мабуть, забув? Як він його «засунув» заступником начальника податкової міліції області у віці 25 років?! Так, що слова генерала Максимова, як і його патрона в Києві, одного з кандидатів в Президенти, залишаються лише словами, а його протиправна діяльність задокументована у відповідності до вимог чинного законодавства. І така відверто нахабна поведінка товариша Максимова пояснюється лише наявністю у нього надійного форпосту - обласного апеляційного суду в особі його керівника, який усі злочини генерал-лейтенанта і його підлеглих може кваліфікувати як адмінправопорушення, вчинені з необережності і без тяжких наслідків для суспільства.

журналіст 2009-09-28 / 17:42:00
НАЧАЛЬНИКА УМВС МАКСИМОВА БАЧУТЬ ТІЛЬКИ НА ТЕЛЕЕКРАНІ ТЕЛЕВІЗОРА ТА ПЕРЕДОВИХ СТОРІНКАХ ГАЗЕТ.



Прокуратура Тернопільської області дала належну оцінку роботі УМВСУ в області. Ось приблизний текст такої оцінки, озвучений на колегії 24.09.2009 р. Досить замітні тенденції до зростання рівня злочинності, яка спостерігається в області вперше за кілька останніх років. За 8 місяців цього року кількість вчинених злочинів зросла на 8 процентів (Бережанському, Збаразькому, козівському, Монастириському і місті Тернополі) від 19 до 30 процентів. Питома вага скоєних в області крадіжок зросла на 42 проценти, збільшилась кількість грабежів (на 16,5 відсотків) та розбійних нападів (на 29,4 відсотки). На половину більше випадків незаконного заволодіння автомобілями (на 50 відсотків). "Ефективність" розкриття таких злочинів низька. Практично кожна друга крадіжка в області залишається нерозкритою. Не набагато кращий стан викриття викрадачів автомобілів - розкрито практично лише кожен другий такий злочин (41 процент) і цей показник найнижчий серед областей. Турбує зростання у нашому відносно спокійному регіоні кількості тяжких злочинів, тяжких тілесних ушкоджень, у тому числі із смертельним наслідком. Якщ упродовж 8 місяців минулого року вчинено лише 3 таких злочини, то у цьому уже 11 (ріст практично утричі). Було б логічним пояснення причин зростання злочинності, якби цю цифру нам формували дрібні крадіжки, суми яких для карної відповідальності законодавством значно зменшені. Але за цим заховатись Максимов не може, оскільки за 8 місяців поточного року, наша порівняно невелика Тернопільська область, серед інших областей посіла після Одеської і Кмївської областей 3-тє (!!!) місце по питомій вазі тяжких та особливо тяжких злочинів у структурі загальної злочинності (це 40,6 відсотків!), 6-те місце по росту загально-кримінальної злочинності. Cпостерігається в області ріст рецидивної злочинності, раніше судимими скоєно злочинів на 28 відсотків більше, ніж у минулому році, на 12 відсотків - у громадських місцях, на 17,8 процентів - на вулицях. Значна кількість злочинів скоюється у стані спяніння. До речі, виділяється наша область серед інших і по показнику скоєних злочинів у громадських місцях - 3-тє(!) місце після Донецької області і міста Києва, раніше судимими - 2-ге (!) місце після Закарпаття, 6-те місце - в стані спяніння. Втрачено наступальність у боротьбі зі злочинністю, згорнуто попереджувально-профілактичну роботу серед населення. А якщо щось і робиться, то здебільшого формально, для показника, епізодично. Міліція перестала працювати на попередження правопорушень, а лише констатує їх наслідки. Міліція перестала вести належний облік і роботу з раніше судимими, неблагополучними сімями, особами, у тому числі неповнолітніми, схильними до правопорушень, наркозалежними особами. Міліція не контролює і не реагує на незаконну реалізацію алкогольних напоїв, не проводить спільних рейдів. А варто, тому що приведена статистика - результат усього цього. Координувати роботу правоохоронних органів у боротьбі зі злочинністю стало неможливим. НАЧАЛЬНИКА УМВС МАКСИМОВА БАЧУТЬ ТІЛЬКИ НА ТЕЛЕЕКРАНІ ТЕЛЕВІЗОРА ТА ПЕРЕДОВИХ СТОРІНКАХ ГАЗЕТ. Органами внутрішніх справ не тільки практично нічого не робиться, але допускаються порушення законів. З початку поточного року прокуратурою скасовано 36 незаконних постанов про порушення кримінальних справ, 60 - про їх закриття, 19 справ через неякісне слідство повернуто для проведення додаткового розслідування. Прокуратурою також виявляється значна кількість прихованих міліцією злочинів, шляхом прийняття працівниками органів міліції необгрунтованих рішень про відмову в порушенні кримінальних справ. У цьому році уже скасовано 82 (!) таких постанови з одночасним порушенням кримінальних справ, майже половину з них (36) надіслано досуду. А за цим усім - люди зі своїми бідами, незахищені і зневірені у справедливому вирішенні їх проблем. За поданнями і постановами прокуратури до дисциплінарної відповідальності притягнуто 247 працівників міліції. Не можливо не зупинитись на злободенній темі, яка не сходить зі сторінок ЗМІ - роботи ДАІ. Ця тема привертає нашу увагу не політичним забарвленням, а проблемами, які існують у діяльності цього підрозділу. Саме цей підрозділ, як ніякий інший, в переномному і прямому розумінні має найбільший безпосередній контакт з правами людей. Достатньо зауважити, що судом закрито кожну восьму (або 601) адміністративну справу про порушення правил дорожнього руху за відсутністю в діях водіїв складу правопорушення. Понад 2000 постанов працівників ДАІ скасовано за скаргами і позовами громадян. Лише за перше півріччя цього року прокурорами опротестовано 167 незаконних постанов та за актами реагування до відповідальності притягнуто 66 працівників Державтоінспекції. Адекватного реагування з боку керівництва УМВСУ на відповідні подання не відбулось. Обмежились формальною відпискою. Мабуть тому і відбувається на дорогах беззаконня. Не на повну потужність сьогодні працює підрозділ з протидії організованій злочинності і корупції (УБОЗ), в першу чергу на пріоритетних напрямах економіки. Результат практично нульовий. І мабуть завдячуючи включно тому, що ОКРЕМІ КЕРІВНИКИ ПІДРОЗДІЛІВ, ТА Й РЯДОВІ ПРАЦІВНИКИ УМВСУ В ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ НА МІСЦЯХ НЕ ЗАХВОРІЛИ ПОЛІТИЧНИМИ ІНТРИГАМИ, А ДОБРОСОВІСНО ВИКОНУЮТЬ СВОЇ СЛУЖБОВІ ОБОВЯЗКИ, МІЛІЦІЯ ТЕРНОПІЛЬЩИНИ ЩЕ НЕ ПОВНІСТЮ ПЕРЕТВОРИЛАСЯ НА ПОЛІТИЧНО ОРІЄНТОВАНЕ ОРГАНІЗОВАНЕ ЗЛОЧИННЕ УГРУПУВАННЯ.

той, що колись вірів у міліцію 2009-09-27 / 17:05:00
Панове, взагалі складається враження, що міліція в Тернопільській області тільки тим і займається, що прикриває своїх, збирає гроші і "пускає мильну великі бульбашки".

Якщо не поміняють керівництво УМВС в області і місті, то скоро , напевно, необхідно буде купувати собі пістолет і захищати свої права самому..

Гонта 2009-09-27 / 11:27:00
Оцінка роботи Максимова прокуратурою (продовження). Координувати роботу правоохоронних органів у боротьбі зі злочинністю стало неможливим. НАЧАЛЬНИКА УМВС МАКСИМОВА БАЧУТЬ ТІЛЬКИ НА ТЕЛЕЕКРАНІ ТЕЛЕВІЗОРА ТА ПЕРЕДОВИХ СТОРІНКАХ ГАЗЕТ. Органи внутрішніх справ не тільки практично нічого не робиться, але допускаються порушення законів. З початку поточного року прокуратурою скасовано 36 незаконних постанов про порушення кримінальних справ, 60 - про їх закриття, 19 справ через неякісне слідство повернуто для проведення додаткового розслідування. Прокуратурою також виявляється значна кількість прихованих міліцією злочинів, шляхом прийняття працівниками органів міліції необгрунтованих рішень про відмову в порушенні кримінальних справ. У цьому році уже скасовано 82 (!) таких постанови з одночасним порушенням кримінальних справ, майже половину з них (36) надіслано досуду. А за цим усім - люди зі своїми бідами, незахищені і зневірені у справедливому вирішенні їх проблем. За поданнями і постановами прокуратури до дисциплінарної відповідальності притягнуто 247 працівників міліції. Дійсно, як висловлювався Максимов в інтервю газеті "Зеркало недели", тернопільська міліція за переважною більшістю показників на перших місцях в Україні. Щоправда, ззаду. ТЕПЕР, НА ПІДСТАВІ ОФІЦІЙНОЇ ОЦІНКИ РОБОТИ УМВСУ В ТЕРНОПІЛЬСЬКІЙ ОБЛАСТІ, ГАЗЕТА "НОВА ЕРА" МАЄ ПОВНЕ ПРАВО ТА УСІ ПІДСТАВИ ПОДАТИ В СУД НА "ДОБРОДІЯ" МАКСИМОВА ЗА ДОВЕДЕННЯ ДО НАСЕЛЕННЯ ОБЛАСТІ НЕПРАВДИВОЇ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ЯКІСНУ РОБОТУ МІЛІЦІЇ ПІД ЙОГО НАЧАЛОМ. Панове журналісти! Тільки суд вибирайте виважено, тому що в тернопільському, особливо апеляційному, вам доведуть, що Максимов особисто розробляв операцію і брав участь у затриманні Саддама Хусейна.

посетитель 2009-09-26 / 11:24:00
Милицейская система находится в руках полупьяного министра.

Депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов звинувачує міністра внутрішніх справ Юрія Луценка: «В стране, где милицейская система находится в руках полупьяного министра, ожидать от судебной системы каких-то реальных решений нельзя» .

При цьому депутат говорить, що сам Луценко "своєю п'яною мордою ганьбив країну у Франкфурті, коли в п'яному чаду кидався на поліцейських, плювався, кидався - поводився як покидьок - і це стало відомо усьому світові".

"Адже слідча комісія ВР визначила, що міністр МВС та його родичі чинили дії, які мають ознаки корупції. Але прокуратура, незважаючи на звернення депутатів, не проводить розслідування", - додав "регіонал".

25.09.2009 Генеральний прокурор Олександр Медведько нагадав, що серед справ про корупцію фігурують понад 300 працівників міліції, прокуратури, СБУ, а також порушено 30 справ щодо корупції в судовій системі, 23 з яких вже спрямовано на суддівський розгляд.

І це вже говорять не коментатори статей на сайтах, а люди, які точно знають що твориться на вищому рівні у міліції, прокуратурі та суддівському корпусі.

Виходячи зі статей про Безкарну міліцію Тернопілля та що Прокуратура покриває злочинців у міліцейських погонах, треба додати ще конкретно УМВС, прокуратуру та судій Тернопільській області. Ці висловлювання Медведька та Лук`янова тільки підтверджують факти, які викладені у статтях аналітика ОРД. Ганьба всієї «правоохоронній» системі!





гость сайта 2009-09-25 / 18:58:00
Ты чо это Максимов со своими идиотами вытворяешь? Все равно не получишь генполковника, тебя пора уже на свалку хреновой истории вместе с Раком, Кавюком, и рыжекартавым очкариком. Видно точно ТЫ снял статью с интернета за себя, где тебя откровенно все отпиз..ли. Навонял ты здорово, теперь срешь после ужгородцев. Дают они тебе по самое немогу. И поделом. Беги в Черновцы, пока не поздно на родину, может она тебя примет со своей явно постарелой "красавицей" Валентиною. Память у народа о себе и своих сволочей максимовцев ты оставил в Тернополе уж очень хреновую. Что поделать - какой у тебя картавый начальник так ты картаво и живешь. Насобирал бабла с Кавюком и Раком - и вали пока не поздно! Юлька тебе не поможет, она счас постарается стряхнуть такую грязь и мразь.

псіхотерапевт УМВСУ 2009-09-23 / 19:18:00
Наш шеф Максімов йде в президенти! Перший біг-борд зявився в районі залізничного вокзалу над центральним входом в саме приміщення. У формі диктатора Піночета гордий погляд Макса з піднятою у формі дулі правою рукою та написом: "Він працює, Чижмарь - руйнує". На задньому плані стоїть затриманий "Мерседес" голови ОДА, а позаду генерала, у зменшеному вигляді на встеленій доларами доріжці стоїть його рать: Кавюк, Лупійчук, Рак, Романюк і решта, зовсім дрібненькі, яких можна побачити хіба що під лупою. Боротьба за владу розпочалася! Зараз, в ритмі "алярм", Погрібний зобовязує кожного автоперевізника вліпити на переднє скло портрет Максимова, а на заднє - його довіреної особи Кавюка. Останній, найближчої ночі, залучивши всі сили нарядів ДАЇ, має розклеїти місто лозунгами: "Дешеві ліцензії автоперевізникам - через ДАЇ!", "Безкоштовний техогляд із сплатою в благодійний фонд УМВСУ!", "Зарплату Максимова - на квиток Чижмарю!" та іншими, подібного глибокого змісту. Уявити що таке може бути, жах бере. До речі, цей ідіот в генеральських пагонах, заявляв: "я готовий оплатити дорогу Чижмарю на Закарпаття". Дурне, та й годі. Уявило себе сербським генералом періоду етнічних чисток і сіє зерна міжрегіональної неприязні. Віталіє Вікторовичу! Не знаю звідки ваше "козацьке" коріння Максімових і якого ви роду-племені, але в одному переконаний (як і більшість співробітників), гнати вас треба з Тернопільщини сраною мітлою, разом з хабарниками, яких так вміло прикриваєте. От тільки де вам місце знайти? Не хочуть вас там, де уже добре знають: на Закарпатті, Львівщині, Тернопільщині, не чекають і на Кіровоградщині, Вінничині, Запоріжжі. Хіба що є, правда, одне місце на Тернопіллі, яке не потребує витрат на переїзд, ну те, де головним доктором працює пан Шкробот. Зверніться, там вас дійсно приймуть як майбутнього кандидата в президенти.

Іван з Чорткова 2009-09-23 / 18:56:00
Мочити ненажеливих максимівців, прокурорів, судей типу Зварича у сортирі!

Прочитав статті аналітика про міліцію та прокуратуру Тернопілля. Во дає прихвосням та підлабузникам рудого пяниці Луцька. Бере жах, що міліція та прокуратура творять!!! Я б всіх їх повисів! Во сволота! Ще мало їм бабла? Вже і так розділи!

Понавідбудовували маєнтки, п'ють та жеруть за чужий гаманець, мають привілеї до проституток, яких покривають, та ще чіпляються до народу, скоти!!! А Ви знаєте, що Максимов хоче йти у президенти? Та ви що, люди! Таку мразь треба гноїти на кореню та мочити там де сказав ПУТІН - у сортирі! Пропоную обєднатися та висловити своє "ФЕ" таким падлюкам!!! Та у нас менти озверили повністю. У Тернополі та в області люди гудуть! Як влучно хтось пропонував - НА КІЛ ЇХ!!!

слідчий 2009-09-21 / 22:53:00
"Мученик" за честь мундиру генерал Максимов - «князь» Тернополя у Петриківському замку!



Звідки таке нахабство та неповага до людей? За які такі заслуги ваш син став достроково підполковником? Така ж схема була у Кавюка - все достроково за бабки! Майор-підполковник-полковник на гору, а потім з гори у зворотному напрямку до майора! Так воно і буде. Звідки у вас взялася земля та «хатка» в Петриках, яку вам будували Кавюки, Раки та інші вірні максимовці? А кругову поруку ви організували особисто, разом з прокуратурою та дуже відомою суддею апеляційного суду. Що бізнесмени порушили ваші корупційні схеми? «Рішалово» у вас на цей раз не пройде! Ви йдете по трупах, як ваші улюбленці Рак та Кав`юк. Від вас плачуть ваші ж співробітники, які терплять вас за мізерну зарплату, бо іншої роботи нема. Ваша мета - посадити всіх, хто не дає хабара. Однак на цей раз це вам так не пройде! Не по ваших зубах опинилися бізнесмени з Ужгороду. Пишуть про вас багато негативу на всіх достойних сайтах. Йдіть геть з Тернопільщини, поки ще є час. Терпіти вас не будемо. Дивися сайти, там вже люди закликають до непокори вашій владі як керівника УМВСУ з зібранням на центральній площі!



З дуже великою неповагою до вас - слідчий відомого вам підрозділу.



відвідувач 2009-09-21 / 19:09:00
Родичі прямих підлеглих Максимова в міжнародному розшуку за вчинення особливо тяжких злочинів!!! Цю інформацію щойно оприлюднили засоби масової інформації Російської Федерації. Оце, бідолашний, попав остаточно. Мабуть, навіть не очікував звідки лупане по голові?.. Рідний брат начальника Тернопільського міського відділу УМВСУ в Тернопільській області полковника міліції Денисовського Михайла Дмитровича, - Денисовський Андрій Дмитрович вчинив на території Росії тяжкий злочин, а саме, - вчинив ДТП, що заподіяло смерть 2-ох і більше осіб, і втік. Якщо пан Максимов почне, як завжди булькати, що все це неправда, то любий простий форумчанин може цю інформацію перевірити - кримінальна справа № 0610215, порушена Ростовським РВ УМВС РФ по Ярославській області.

Як пояснить пан Максимов на всю Україну, чому в області не розшукують міжнародного злочинця, який спокійненько живе в себе в селі в Козівському районі? Усі орієнтування по ньому "БРАТ" успішно похерив в загальному туалеті УМВСУ в Тернопільській області. Невже Максимов думає, що Путін такий самий падкий на бабло як Тимошенко? Цей точно не простить такий безпрєдєл.

Як ви думаєте, пане Максимов, вам разом з Денисовським хватить заплатити за викуп А ще питання, мабуть, виникнуть по лінії кадрів - як заповнював Денисовський різноманітні анкети, де він не вказував, що його братан - вбивця? А як видавалися різні документи цьому вбивці? А чому на кордон флажок не виставили? Це ж найяскравіший прояв корупції!!! Коротше, піз.єц Максимову!!!

собкор 2009-09-20 / 18:58:00
Луценко в Тернополі мав намір здійснити "східняк".

Голова ОДА Юрій Чижмарь на брифінгу, який він провів 14 вересня 2009 р., зробив кілька резонансних заяв, які сколихнули не лише область, а й усю країну. У тому числі про міліцію:

«Ви добре розумієте, що це корупція, причому найвища, це - мафія. Я вважаю, що Луценко не просто покриває безкарність органів МВС, а також примушує їх до виконання політичних замовлень. Також губернатор повідомив журналістам, що в липні було зафіксовано два випадки застосування зброї проти цивільного населення - у центрі Заліщиків і в Тернопільському районі: "Безкарність міліції, де використовується зброя без підстав, - це вже є порушення". - пряма мова. Щодо ймовірного приїзду Міністра Луценка на Тернопільщину, то він дійсно планувався. Ну, а щодо прокуратури, то у таких випадках вона дійсно на боці міліції. Вони також дивляться хто більше дасть бабла. КОРУПЦІЯ ПРОНИКЛА У ВСІ СФЕРИ ЖИТТЯ УКРАЇНИ, АЛЕ НАЙБІЛЬШ У ПРАВООХОРОННІ СТРУКТУРИ.

Слідчий УМВСУ 2009-09-18 / 16:38:00
Недавно в нашій програмі "Слід", що йде по ТВ-4, прозвучав витяг з виступу міністра Луценка на розширеній колегії МВС у Хмельницькому. Натхненник цієї передачі, керівник відділу зв'язків з громадськістю полковник Швондір дав пряму мову шефа. Цитую: " на місцях керівники зажиріли, зростає корупція, хабарництво. Із 160 корупціонерів, виявлених в системі, звільнено лише 60. Що, решта куми чи постійні люди?" Ці слова кинув міністр в лице обласним начальникам УМВСУ, які сиділи в залі з опущеними головами та повними грошви кишенями. На цій колегії було оголошено Луценком про початок чергового очищення міліцейських рядів. Що ж, пане Максимов, вам і карти в руки. Всіх ваших постійних, тих, хто зажирів, від кого потрібно очистити наше управляння ви і ми добре знаємо, зверніться у ВВБ там подадуть цілий список, для зручності, уже складений в алфавітному порядку. Дійте! Виконуйте вказівку Міністра, чи і він вам по цимбалах?! Хоча. На мою думку, для позитивних змін в колективі, від вас першого й потрібно очиститись. Не переводити вас в Закарпаття, Львів, знову в Тернопіль, а, оцінити "заслуги" так, як того вимагає діюче законодавство.

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 5
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 13
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини