На Закарпатті Держводгосп провів семінар-нараду фахівців водогосподарських організацій

Державний Комітет України по водному господарству з 2 по 3 липня 2009 р. в Закарпатській області проводив семінар-нараду головних інженерів та головних механіків водогосподарських організацій Держводгоспу України під головуванням начальника Упрексплуатації Держводгоспу - Шеремета В.Р.

На Закарпатті Держводгосп провів семінар-нараду фахівців водогосподарських організацій

Як повідомили "Закарпаття online" в Закарпатському облводгоспі, мета проведення семінару - обмін передовим досвідом роботи та підвищення ефективності використання техніки при виконанні ремонтно-експлуатаційних робіт на водогосподарських об'єктах.

2 липня в Кризовому центрі Закарпатського облводгоспу відбулося пленарне засідання, де обговорювались напрямки підвищення ефективності технічної експлуатації водогосподарських систем, актуальні питання нормативно-методичного забезпечення ведення ремонтно-експлуатаційних робіт, шляхи підвищення ефективності використання нової сучасної техніки, впровадження геоінформаційних систем в практику роботи водогосподарських організацій, та роль інженерних служб у процесі ефективного використання бюджетних коштів.

На початку наради з привітальним словом виступив начальник Упрексплуатації Шеремета В.Р. Начальник Закарпатського облводгоспу Чіпак В.П. в своїй презентації ознайомив учасників наради з роботою Закарпатського облводгоспу, а головний інженер Закарпатського облводгоспу Кисіль О.А. у доповіді з презентацією представив "Роботу водогосподарських організацій Закарпатського облводгоспу щодо безаварійного пропуску повеней. Досвід проведення громадських опитувань при здійсненні протипаводкових заходів" . Цікавою і змістовною була доповідь головного інженера Одеського облводгоспу Кічука І.Д. по питаннях ефективності використання нових технологій на водогосподарських об'єктах. З доповідями виступили начальник Упрекслуатації Шеремета В.Р., заступник начальника фінбухуправління Гаопненко Л.В., заступник начальника віділу енергозбереження, механізації та охорони праці Козлов О.М., головний механік Черкаського облводгоспу Стретович А.О., Заступник начальника УГКМК Шестопалов С.В., провідний інженер-енергетик електротехнічної лабораторії ЕТЛ-35 Якимівського МУВГ Запорізького облводгоспу Федоріщев О.О., головний механік Деснянського БУВРу Вербовий П.П., к.т.н. Крученюк В. Д., голова правління ЗАТ "Техніка" Пригода М.Ю., директор ТОВ "Прогноз Україна" Кузнєцов В.С., комерційний директор фірми "Харьковпромэнерго" Чуб Ю.М., директор ТОВ "Пенетрон-Київ" Ільтіміров О.М.

 

Учасникам семінару були роздані численні видання, публікації, які були розроблені спеціалістами Закарпатський облводгоспу в останні роки, як щодо висвітлення діяльності облводгоспу, так і для інформування населення у разі виникнення паводкової стихії.

Того ж дня учасники семінару мали можливість ознайомитись на практиці з роботою сучасних засобів по механізації доглядових робіт у галузі водного господарства. Зокрема, було оглянуто дамби на р.Тур'я в с.Сімер Перечинського району, ділянку вздовж дороги Чоп-Червоне, де проводилась очистка внутрігосподарського каналу бульдозером Caterpiller та екскаватором Hitachi, автоматизовану станцію на р.Латориця. Учасникам була продемонстрована робота з вимірювання витрат води гідрометричним обладнанням, яке працює на принципах ефекту Doppler'a. Ознайомилися учасники наради зі схемою функціонування Берегівської осушної системи і оглянули насосну станцію №1БОС.

Наступного дня було проведено огляд гідротехнічних споруд Берегівського міжрайонного управління водного господарства, а саме захисну споруду в районі мосту с.Вари (на цій ділянці були значні підтоплення водами річки Боржава у 1998 та 2001 роках) та робота косарок різних типів при виконанні експлуатаційних робіт на водозахисних спорудах.

Також учасники семінару провели ознайомлення з виробничою базою та механізмами Берегівського міжрайонного управління водного господарства, а також з ходом реконструкції виробничої бази Виноградівського міжрайонного управління водного господарства.

Учасники на практиці пересвідчилися у ефективності використання нових технологій у водному господарстві, були ознайомлені з впровадженням ГІС в практику роботи і отриманням гідрометеорологічних даних в режимі on-line за допомогою АІВС та іншими прогностичними системами.

13 липня 2009р.

Теги: Держводгосп, нарада, водогосподарський, ефективність

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини