Іван Берец: "Я хочу, щоб Сергій Ратушняк поніс за свої дії бодай політичну відповідальність"

Однією з помітних подій минулих вихідних в Україні став дорожній випадок в обласному центрі Закарпаття. Ввечері, у День Конституції, на одній із вулиць Ужгорода трапився інцидент між міським головою Ужгорода Сергієм Ратушняком та головою Закарпатської обласної організації партії "Реформи і Порядок", помічником народного депутата України Івана Береца та одним із працівників Закарпатської ОДА. Як стверджує Іван Берец, Сергій Миколайович використав у суперечці як найвагоміший аргумент кулаки. У результаті тілесних ушкоджень отримав, за його твердженням, як голова обласної організації партії, так і працівник ОДА.

Редакція "Закарпаття online" отримала детальний коментар Івана Береца з приводу тієї ситуації. Ось, дослівно, його версія подій:

Іван Берец: "Я хочу, щоб Сергій Ратушняк поніс за свої дії бодай політичну відповідальність"

-- Того вечора я зі своєю сім’єю та ще з одним товаришем їхав проспектом Свободи на правий берег річки Уж. Їхав як зазвичай, послуговуючись правилами вуличного руху, не перетинаючи ніяких (зліва чи то справа) автомобільних розміток. На мості я помітив у скло заднього вигляду, що позаду намагається мене обігнати джип. Проте це йому вдалося лише за мостом, нехтуючи при цьому суцільною смугою. Перед черговим пішохідним переходом джип різко загальмував і з нього вийшов розгніваний Сергій Миколайович. Я зупинився і теж у свою чергу вийшов з автомобіля, щоб з’ясувати, що трапилось. Встигнувши лише представитись, я почув на свою адресу словесну тираду. Мої намагання пояснити людині в кепці, що я нічого не порушував, ще більше його розізлили. Опісля Ратушняк спробував нанести мені удав у голову, однак мені вдалось ухилитись. У результаті я лише царапнув лікоть лівої руки об свій автомобіль. Мій товариш, бачачи це, намагався заспокоїти розгніваного Рату, однак останній перекинувся на нього з кулаками, нанісши і йому кілька ударів. Попри матюки та погрози на нашу адресу нам вдалось вгамувати ситуацію і ми роз’їхались. Між іншим, як правило, після "гарячого" бесіди з Ратушняком люди потрапляють до лікарні. Отож виходить, що нам ще й поталанило.

-- А чому Ви не викликали ДАІ?

-- По-перше, завжди на дорогах виникають якісь суперечки між водіями. Це загальновідомо. Хтось вважає, що він має право першого проїзду, хтось іще щось. У даному випадку не було ніякої дорожньо-транспортної пригоди. По-друге, ми всі знаємо, що Сергій Миколайович неодноразово вчиняє бійки в найрізноманітніших місцях, однак досі жодна зі справ проти Ратушняка до суду не доходила. Який сенс тоді викликати ДАЇ? Більше того вам скажу. Якщо Рата переконаний, що саме я щось порушив, то чому він не викликав ДАЇ. Не його "царська" справа вирішувати, хто на дорозі правий. Він мер міста, а не американський ковбой із 20-30 років минулого століття. По-третє, я припускаю, що Сергій Миколайович бачив хто саме їде за кермом і маючи, певно, поганий настрій вирішив "віддячити" мені за все минуле. У даному випадку мова йде про те, що я, як журналіст, написав чимало газетних матеріалів про "звитяжні дії" нашого мера.

-- Ви згадали, що Сергій Миколайович неодноразово вчиняє бійки в найрізноманітніших місцях.

-- А хіба це неправда? Ось лише кілька фактів.

27 травня 2002 року Ратушняк побив тодішнього голову Фонду приватизації й керування майном м. Ужгород Василя Маргиту. Відповідно до акту судово-медичного обстеження, у голови Фонду були виявлені тілесні ушкодження. Кримінальну справу ніхто не порушував.

17 травня 2003 року закарпатський "хазяїн" увірвався в кабінет депутата ужгородської міської ради Станіслава Пономарева й наніс тому "тілесні ушкодження". У результаті депутати міськради звернулись до Президента України, голови парламенту та ген прокурора з проханням позбавити його депутатської недоторканості та притягнути до відповідальності.

12 листопада 2003 року в Ратушняка відбулася бійка з начальником керування по туризму й курортам Закарпатської обладміністрації Сергієм Слободянюком.
 
15 грудня 2003 року виник конфлікт навколо ужгородського ринку на вулиці Краснодонців. Сергій Ратушняк привіз із Києва біля 30-ти бійців з охоронних агентств, які зробили напад на адміністративне приміщення ВАТ "АТП 12107". У результаті нападу два співробітники АТП одержали важкі тілесні ушкодження. В одного з них була зламана нога.

29 грудня 2003 року Сергій Миколайович знову "прославився". Вночі жорстоко побив двох відвідувачів ресторану "Жеглов" - директора ужгородської стоматологічної приватної клініки "Натадент" Іллю Ковальова і його дружину. Кримінальна справа була порушена, однак…

1 вересня 2005 року в Ужгороді Сергій Ратушняк улаштував безкоштовне шоу з демонстрацією навичок бойових мистецтв. Близько 12 годин дня за адресою пл. Жупанатська, 15, представники Державної виконавчої служби в присутності міліції та дільничного інспектора здійснювали виконавчі дії на підставі рішення суду. "Рата" прибув на власному "Мерседесі" за вищезгаданою адресою, дістав з авто бейсбольну биту й почав з нею ганятися за перехожими, які перебували в радіусі 10 метрів від входу в приміщення. У результаті Ратушнякові вдалося двічі вдарити битою парубка – випадкового перехожого. Потерпілий із відповідною заявою звернувся до міської прокуратури.

У ніч із 22 на 23 жовтня 2005 року "Рата" у поїзді "Київ-Ужгород" жорстоко побив тодішнього начальника управління внутрішньої політики Закарпатської обласної державної адміністрації, голову Закарпатської обласної організації Народного Руху України Володимира Піпаша та колишнього начальника одного з управлінь ОДА Іштвана Цапа.
 
У квітні цього року поблизу хімфаку Ратушняк побив молодого хлопця, який не завбачливо потрапив на око "ужгородському боксеру".

І це лише деякі найбільш резонансні випадки.
 
-- Добре. Ви не звертались в ДАІ, не викликали міліцію після інциденту, не знімали побої  в лікарні. То для чого було повідомляти про це випадок всій Україні?

-- Я переконаний, що в нашій державі не буде порядку до тих пір, поки ми будемо мовчати і спостерігати, що з нами роблять ті чи інші чиновники. Я хочу, щоб Сергій Ратушняк поніс за свої дії бодай політичну відповідальність. Одночасно я хочу, щоб ужгородці добре усвідомили, кого вони обрали собі мером. Вчора Ратушняк бив одних людей, нині інцидент стався зі мною, а завтра він візьме і битиме всіх підряд. Це нормально?

Крім того, я хочу, щоб правоохоронні органи та медики звернули увагу на сказану мною вище хронологію "бойових подвигів" Рати. Чи не помічають вони нічого дивного? Як на мене, то побіжний погляд вже говорить про якісь проблеми в нашого мера. 

І нарешті останнє. Сергій Миколайович репрезентує в Закарпатті Народну партію. Якщо Україні потрібен Литвин, то нам, ужгородцям, аж ніяк не потрібен такий Ратушняк.

Редакція "Закарпаття online" висловлює готовність оприлюднити погляд на цю подію іншого учасника інциденту – міського голови Ужгорода Сергіяа Ратушняка і звертається з відповідною пропозицією до його прес-служби.

30 червня 2009р.

Теги: Ужгород, Сергій Ратушняк, Іван Берец

Коментарі

Психіатр 2009-08-06 / 18:45:00
Мер Ужгорода побив агітаторку Яценюка - синдром. http://www.pravda.com.ua/news/2009/8/6/99479.htm Симптоми (ознаки) психічних захворювань різноманітні. Сполучення окремих родинних по походженню симптомів становить синдром.

orange 2009-06-30 / 23:13:00
Берец - козел. Рата - козел. Всі решта, кому Рата товк пики - теж козли. Ті, хто голосує за таких козлів, як Рата і ті, кому він товк пики, - знову ж таки козли.



Ужгород - місто козлів.




Винятків - не багато. Серед них - я :))

Ан 2009-06-30 / 22:19:00
Ну и козел этот Берец. Чего-то я не помню такого журналиста с гневными статьями против Раты.

Так и не понятно чего это он не снял побои. Или только "сам оцапал руку свой автомобиль"? У Береца авто что ли на ежика похоже? Обо что на машине можно поцапаться? Это как надо постараться!!!

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

17:31
На ужгородській об'їзній водійка Subaru вилетіла через бордюр на газон і збила дорожній знак
11:29
По дорозі між Сімером і Ворочовом Перечинської громади згорів Mercedes, що їхав на ремонт (РОЗШИРЕНО)
11:01
У середу у Ясіні на Рахівщині горіла "дев'ятка", а у Ворочові на Ужгородщині – Mercedes
10:43
На пожежі в Нижніх Воротах на Мукачівщині отримала опіки власниця будинку
10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
10:45
У Кричові Буштинської громади донька, випадково проходячи повз, врятувала свою 77-річну матір з пожежі
» Всі новини