Голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші вивчав проблеми й перспективи Виноградівщини

Цього вівторка голова облдержадміністрації Олег Гаваші побував з робочою поїздкою на Виноградівщині. Окрім прийому громадян, керівник краю взяв участь в урочистому відкритті капітально відремонтованого реанімаційного відділення Виноградівської центральної районної лікарні. Також Олег Гаваші побував у селі Дротинці, де проводиться будівництво нової школи.

Під час прийому громадян
Під час прийому громадян

На прийом громадян прийшло 15 мешканців району – кожен зі своїми проблемами. Першим до керівника краю звернувся сільський голова Дротинців Микола Богля. Йшлося про укріплення правосторонньої дамби річки Тиса, також сільський голова порушив питання завершення ремонту фельдшерсько-акушерського пункту. Щодо цього медичного закладу, то минулоріч на ремонтні роботи було витрачено 80 тисяч гривень з районного та сільського бюджетів. Для завершення необхідно ще 60 тисяч. Після обговорення проблеми було прийнято рішення, що роботи буде профінансовано за рахунок районного бюджету. Щодо берегоукріплення, то Олег Гаваші дав доручення начальнику обласного управління по меліорації та водному господарству Володимиру Чіпаку подати пропозиції щодо вирішення питання.

    Сільський голова Широкого Іван Поштак просив виділити кошти на проведення водопостачання в селі. На завершення робіт необхідно ще 150 тисяч гривень. Керівник краю дав доручення відповідним службам включити об’єкт у перелік робіт на 2009 рік.

    Пані Марія, багатодітна мати із Виноградова, звернулася по допомогу для відновлення будинку, який нещодавно був пошкоджений вогнем. Пан Янош і з села Букове просив допомоги на лікування онука. З подібними проблемами – із проханням про матеріальну допомогу – до керівника краю звернулося понад півтора десятка мешканців Виноградівщини. Всі вони отримають допомогу від обласної влади.

  * * *

    Після прийому голова облдержадміністрації Олег Гаваші та голова райдержадміністрації Василь Якоб взяли участь в урочистому відкритті оновленого реанімаційної відділення Виноградівської центральної районної лікарні. За словами головного лікаря Михайла Теличка, капітальний ремонт відділення розпочався три місяці тому. До фінансування долучилися обласна та районна влада, значні кошти надали спонсори. Ремонт обійшовся у 350 тисяч гривень. Окрім цього, за рахунок обласного управління охорони здоров’я у відділення було закуплено сучасну діагностичну апаратуру. Реанімаційне відділення розраховане на шість ліжок. Наразі у районній лікарні триває ремонт хірургічного відділення та операційного блоку. Заплановано до кінця року і завершити реконструкцію пологового відділення.

Олег Гаваші відзначив, що у плані залучення спонсорських коштів на Виноградівщині зроблено велику роботу, і бізнес долучається до реалізації соціально відповідальних проектів. Це, на думку керівника краю, дозволить зробити більший обсяг робіт в лікарні. В свою чергу обласна влада бере на себе зобов’язання забезпечити відремонтовані відділення сучасним медичним обладнанням.

У селі Дротинці керівник краю оглянув будівництво нового навчального закладу, розрахованого на 300 учнівських місць. Наразі об’єкт готовий на 65 відсотків. Минулого року на будівництво було виділено 800 тисяч гривень з державного та півтора мільйона з районного бюджетів. Цьогоріч область вже дала мільйон, стільки ж – район. Зі Стабілізаційного фонду Кабміну заплановано виділити на школу 2,1 мільйона гривень.  Після добудови навчального закладу планується завершити роботи з реконструкції приміщення під їдальню.

– Основними пріоритетами обласної влади і надалі залишається питання забезпечення стабільної роботи закладів освіти та охорони здоров’я. Цього року на сесіях обласної ради більшу частину коштів розподілено на медицину та освіту, на добудову раніше розпочатих об’єктів, – відзначив Олег Гаваші. – На жаль, на сьогодні зі Стабілізаційного фонду не надійшло коштів, хоча минулого року область отримала 26 мільйонів гривень за рахунок субвенцій на капітальні вкладення. Цього тижня делегація із Закарпаття побуває в Мінрегіонбуді, де вирішуватиметься питання укладання угод на фінансування будівництва за рахунок Стабілізаційного фонду. Якщо кошти надійдуть, то до кінця року вдасться завершити такі об’єкти, як школа в селі Дротинці та інші соціальні об’єкти краю.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА
24 червня 2009р.

Теги: Виноградівський район, робоча поїздка, голова Закарпатської ОДА, Олег Гаваші

НОВИНИ: Соціо

17:33
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
» Всі новини