Поблизу Ужгорода вбили і спалили чоловіка (ДОПОВНЕНО)

...Пізно ввечорі начальнику кримінальної міліції у справах дітей Ужгородського райвідділу ГУМВС Василю Мадяру зателефонував 34-річний житель с. Оріховиця, котрий повідомив: горить сусідня дача, а в самому будиночку -- мертвий чоловік. Пізніше стане відомо, що загиблий -- 39-річний ужгородець Володимир.Оріховиця,

Поблизу Ужгорода вбили і спалили чоловіка (ДОПОВНЕНО)

На місце  пригоди виїхала слідчо-оперативна група на чолі з начальником райвідділу Іваном Руснаком, його заступниками Віктором Ребреєм, Василем Проданом. Сюди прибули  також перший заступник начальника ГУ МВС Василь Русин, в.о. начальника управління карного розшуку Василь Мацо, його підлеглі Олексій Синельников, Василь Лешко та Віктор Бізіля.

Була вже глибока ніч.  Щоб погасити пожежу, довелося вимкнути струм у будинку. Через  густий дим та тяжкий спертий запах,  огляд місця події  перенесли  на ранок. Тим часом оперативники вирішили встановити особу потерпілого і тих, з ким   останні дні він  контактував.  У першу чергу правоохоронці звертали  увагу на жителів дачного масиву, де  трапилася трагедія, насамперед  на т.зв.  спецконтингент.

Як і передбачали правоохоронці, виявлена на місці згарища мертва людина пішла з життя не з власної волі. І пожежа була також не випадковою.  Експерти  констатували  у загиблого відкриту черепно-мозкову травму, перелом склепіння черепа,  численні ножові поранення шиї. Саме ці травми і  стали причиною його смерті.

Родичі покійного зауважили, що  зникли ноутбук, годинник та стільниковий телефон.  На обгорілому столі в кімнаті знаходилися  пляшка  з-під горілки та залишки закуски.  Досвідчені оперативники, незважаючи на безлад у хаті через пожежу, розгледіли тут сліди боротьби. Було зрозуміло,  аби розшукати убивць по гарячих слідах, залишається мало часу. Одна доба вже минула...

За цей період вдалося  з’ясувати,  з ким останнім часом контактував потерпілий. Увечері перед трагедією  люди  бачили Володимира в барі з місцевим мешканцем, 32-річним раніше судимим В'ячеславом.  Підозрілим видався міліціонерам і чоловік, котрий сповістив про пожежу. Це був місцевий житель Атілла.  Свого часу він також конфліктував із законом. А свідки стверджували:  молодик мав неприязні стосунки з Володимиром. А тепер чомусь навідався до нього в гості... Під час обшуку в помешканні Атілли правоохоронці  знайшли... крадений ноутбук.  Тож обох підозрюваних доставили у міліцейський кабінет для детальнішої розмови.

Працюючи з криміналітетом,  розшуковики добре вивчили психологію  подібних людей. Тому, коли підозрювані заходилися викручуватися, щось вигадувати на своє виправдання, правоохоронці відразу здогадалися – без них тут явно не обійшлося. Зокрема, Атілла казав, нібито побачив пожежу в сусідньому будинку,  коли прогулювався... І це вночі?! Далі забіг у коридор, а там надибав на  ноутбук і... забрав його, щоб врятувати від вогню.  В’ячеслав же обрав іншу тактику – бився головою об сейф, поводився агресивно і зухвало.  Крім цього, наполягав на тому, що після бару вони  розійшлися  з Володимиром по домівках. І все. Його слова підтверджувала тільки мати.

Можливо, він і далі  стояв би на своєму, якби міліціонери не знайшли в його оселі годинник покійного, схований у газовій плиті. Відпиратися більше не було сенсу. До кінця дня правоохоронці вже мали повну картину злочину, скоєного у дачному масиві в Оріховиці.

…Володимир займався виготовленням меблів, непогано заробляв. Нещодавно купив будинок в   Оріховиці,  де полюбляв бувати. Якось увечері  чоловік  навідався у бар. Там зустрів В'ячеслава, котрого почастував чаркою горілки. Купив ще пляшку оковитої. Тоді В'ячеслав нав'язався йому в компаньйони, придбавши літрову пляшку пива. Володимир погодився.

За чаркою чоловіки повели  бесіду  про жінок. Господар скаржився:  мовляв,  у  нього особисте  життя не склалося. На гірку долю нарікав і його співбесідник.  Пішли взаємні образи на адресу жіночої половини.  Однак, почувши негативні вислови про свою пасію, В’ячеслав раптом скипів. Між двома п'яними чоловіками виникла серйозна суперечка, котра швидко переросла  у бійку.  Тепер затриманий стверджує, що господар першим  схопив ніж, а йому не залишалося нічого, ніж озброїтися молотком. Після кількох ударів молотком  він вирвав з рук Володимира ніж і вдарив ним чоловіка, поціливши у сонну артерію.  Далі зняв з руки мертвого Володимира годинник, забрав мобільний телефон і вибіг на вулицю.   "Мобілку" дорогою викинув у траву.

Щодо пожежі, убивця переконує, що на той момент він перебував у стресовому стані, мало що пам”ятає, але хати  не підпалював, вона нібито загорілася від недопалку. Чи справді це так, повинно зясувати слідство.

За фактом навмисного убивства порушено кримінальну справу. В'ячеслава заарештовано. 

Р.S. За активну участь у розкритті особливо тяжкого злочину по гарячих слідах начальник ГУМВС України в Закарпатській області полковник  Павло Кононенко заохотив згаданих працівників міліції.

Іван Ладжун, ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області
19 червня 2009р.

Теги: Оріховиця, пожежа, мертвий, потерпілий, криміналітет

Коментарі

mykola 2010-09-04 / 00:23:00
Особливо вразило: "В’ячеслав же обрав іншу тактику – бився головою об сейф, поводився агресивно і зухвало." майже як з іншої історії, де міліціянти заявляли, що затриманий "впав із висоти свого зросту" ...

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини