Начальник закарпатської міліції за перевернутий автомобіль ДАІ погрожує закарпатцям силою та зброєю

У четвер 11 червня в с. Драгово, Хустського району працівники міліції проводили профілактичне відпрацювання вулично-дорожньої мережі районів, що знаходяться на території обслуговування. На одній з вулиць с. Драгово, для перевірки було зупинено автомобіль "БМВ-525".

Начальник закарпатської міліції за перевернутий автомобіль ДАІ погрожує закарпатцям силою та зброєю

Під час перевірки автомобіля до інспекторів ДПС підійшло декілька місцевих мешканців, які на адресу працівників міліції виражались нецензурною лайкою, а також вимагали у працівників міліції документи, посвідчення особи та маршрутні карти несення служби, після чого перекинули службовий автомобіль ДАІ.

На місце події разом з слідчо-оперативною групою та заступниками міліції виїхав начальник Хустського МВ Лавришин А.М., працівники СКР та СДІМ. Оперативниками карного розшуку, дільничними інспекторами міліції та інспекторами ІДПС Хустського взводу ДАІ за скоєння злочину затримано місцевих жителів с.Драгово. На даний час місцевим жителям Хустським районним судом було винесено рішення - адмiнарешт кілька дiб в приміщенні Хустського ІТТ.

16 червня 2009 року близько 10.30 години біля адмінбудівлі Хустського МВ ГУ МВС України в Закарпатській області мешканцi с.Драгово зiбрали несанкцiонований мiтинг з вимогою звiльнити з IТТ Хустського МВ адмiнарештованих мешканцiв с.Драгово, якi Хустським судом за порушення ст.185 "Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі працівника міліції, члена громадського формування з охорони громадського порядку, військовослужбовця чи образа їх" та ст.173 "Дрібне хуліганство" Кодексу України про адміінтсартивні правопорушення притягнутi до адмiнiстративної вiдповiдальностi у виглядi адмiнарешту на термiн 7-10 дiб.

Коментар начальника ГУ МВС П.М.Кононенка

Коментуючи подію в с. Драгово Хустського району, мушу сказати, що це безпрецедентний факт нападу на працівників міліції, які виконували свої обов’язки по контролю за дотриманням правил дорожнього руху. У ситуації, яка склалася, працівники міліції повинні були застосувати вогнепальну зброю згідно ст. 15., 15 прим. Закону “Про міліцію”, але вони на це не пішли. Зараз у деяких ЗМІ лунає звинувачення на адресу працівників ДАІ, які нібито вимагали хабарі в порушників. Теоретично це можна припустити. Але шановні громадяни: де ваше звернення до керівництва ДАІ, до моїх заступників, до мене, до прокуратури. Цього не було. Я вважаю, що це своєрідна форма захисту близьких родичів, громадян, яких затримали, за те, що вони перевернули автомобіль з працівниками ДАІ. Звертаючись до громадян, я прошу за всіма фактами, порушення законодавства з боку працівників міліції звертатися особисто до мене на прийом, який проводиться щопонеділка з 12 години. Чи повідомляти на “телефон Довіри” 695-144. За кожним зверненням проводитимуться службові розстеження і до порушників законодавства будуть вжиті адекватні заходи реагування. Хочу також наголосити, що міліція Закарпаття не допустить самосуду над працівниками правоохоронних органів. Ми діятимемо адекватно і будемо застосовувати всі заходи, які надані нам законом: заходи фізичного впливу, якщо потрібно буде—застосуємо й вогнепальну зброю. (У разі необхідності-- при злісній непокорі.

ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
19 червня 2009р.

Теги: Хустський район, Драгово, ДАІ, інспектор, хабар, адмінвідповідальність, фото

Коментарі

x 2009-06-26 / 11:57:00
до вас їде кононенко http://www.zakarpattya.net.ua/news/42852.html



х 2009-06-24 / 12:04:00
"головна проблема сьогодні-це влада..."-сказав президент хвилину тому на своєму виступі у ВР

Mikluh 2009-06-24 / 09:56:00
У мене була історія. Зупинили за швидкість грошей при собі не було.Записали при мені в список довжників.І погрозили нікуда не дінешся і бубунів під ніс номера одні такі.Давайте пишіть правду про наших ДАІшників(фекалій) краще їх не розбовтувати бо прості люди будуть винні а вони воняти і це правда .

xyz 2009-06-24 / 08:30:00
на найвищому рівні (міністру-луценку, премєрові-тимошенко, президентові-ющенко) вже не раз доповідалося про стан на Закарпатті: що міліція займається наркотиками, цигарками, торгує людьми, перевозить нелегалів, грабує народ на дорогах-ДАІ, уже й на вулицях Ужгорода менти просто бють перехожих і забирають гроші,...!!!


І що вони зробили? Нічого!!!

ЗНАЧИТЬ ЇМ ЦЕ ВИГІДНО!!! Синові Луценка треба автомобілі не за 30тис., а як у молодшого Ющенка за 2мільйони(звичайно ж він продав всі батьківські вулики з бджолами), замки, як у дочки Тимошенко(вона мабуть собою торгувала, коли вчилася за кордоном-бо більше розума їй ні на що не вистачить), яка тільки недавно отримала вищу освіту, за яку платили ми і наші діти-а вже мільярдів стільки, що легко купить ціле Закарпаття,...

Луценко сам привів Кононенка до нас!!! Луценко добре знає, що тут робиться, як і Тимошенко і Ющенко,...!!!

vvv 2009-06-23 / 15:53:00
Дорогий ти наш господин Кононенко! Запхав би ти свого язика в задницю і не патякав. Невже ти думаєш, що знайдеться такий дурень, що хоч на 0,01% повірить, що ДАІ не бере хабарів, а ти в першу чергу? Вся міліція, в тому числі ДАІ в першу чергу - це кримінальне кодло в законі, яке робить беззаконня, знаючи що їм нічого за це не буде. Бачте, вони прикриваються тим, що плановий рейд робили. А чого не показали відповідні документи, що це дійсно так? Бандити...

кононенко 2009-06-23 / 13:13:00
у міліцейському бюджеті на придбання книжок коштів не передбачено. а хабарів водії давати не хочуть.

х 2009-06-23 / 10:05:00
Олександр Гаврош: "Для чого популяризувати чужих розбійників, якщо маємо своїх?"



Хороша книжка! А у вас пане Кононенко є така?



Якщо нема, то купіть собі!!!

х 2009-06-23 / 09:28:00
Скільки вам пане Кононенко заплатили за те, що ви після того як стали начальником Закарпатської міліції зразу перевели міліцію одержувати зарплати на Дніпропетровський банк групи "Приват"?



Що вам цього було мало і вже не можете зупинитися?

Андрій 2009-06-23 / 08:29:00
Тема: Начальник закарпатської міліції за перевернутий автомобіль ДАІ погрожує закарпатцям силою та зброєю (18)



Кононенко Ви прийшли сюди із Дніпропетровська щоб займатись погрозами і хабарництвом?



ТОДІ ВЕРТАЙТЕСЯ ДОДОМУ ДО ДНІПРОПЕТРОВСЬКА!!!

z 2009-06-23 / 08:24:00
Тема: Начальник закарпатської міліції за перевернутий автомобіль ДАІ погрожує закарпатцям силою та зброєю (17)



Пане Кононенко вертайтеся разом з награбованим собі в Дніпропетровськ поки біди ще тут не наробили більшої, ніж уже наробили!!!

вашош 2009-06-22 / 23:19:00
Думаю,що не просто цей начальник дав команду розігнати ринок!Але мені теж не подобаеться виступ цього чорного полконика.Йому треба йти у відставку,поки в закарпатті довіряють більшості міліціантів.Забрати у Дніпро своіх міліонерів.

pfr 2009-06-22 / 16:52:00
ось і виходить назовні довголітня неувага нашої влади до заробітчан. Замість того, щоб їм хоч якось допомагати, підтримувати, наша держава їх ще й обдирає - вигадає то податки, то страхові збори, то даішницькі штрафи... А скільки вони платять ще й на митниці? Якщо закони складають хабарники, то ясно, які вони закони наскладають. Щоб можна було брати і брати...

Правда, Драгово теж не святе, знаю я то село... Самі "клієнти", ще й голова села колись клієнтував у Празі. Тож хто зна, що там було насправді.

ember 2009-06-22 / 11:37:00
Dlja tovo shtoby korruptsija zhila i rastsvetala nuzhny kak minimu dva uchastnika:



1. kto dajot



2. kto berjot



Odin iz etikh otsutsvuet, net korruptsii!


Korruptsiju kaneshno izmerjajut, no mne kazhettsja net takovo: malenjkaja korruptsija, boljshaja korruptsija.



Kak net nemnozhko beremennykh zhenshchin!

толя 2009-06-22 / 11:32:00
X 19.06.2009 16:00

Пане полковнику Кононенко почитайте коментарі до статті http://zakarpattya.net.ua/news/42281.html де описана злоччина схема на вершині якої знаходитесь Ви! Доведете ситуацію до того, що дійсно пролється кров, а потім до цього може приєднатись політичний фактор. Дуже думайте, що говорите. Ви в Закарпатті, що дуже відрізняєтя від іщих обастей України. Люди у нас дуже толерантні і з влаою, як правило, не сваряться, а тому цей інцидент вказує на те, що міліціонери перейшли межу.



міліціонери перейшли межу зразу як начальником став цей Дніпров-ець Кононенко!!! за їхніми ж словами до того бакси брали лише для себе

м 2009-06-22 / 11:16:00
ми за людей Закарпаття, бо

ніхто крім нас самих нас не захистить!!!

м 2009-06-22 / 11:14:00
"Звертаючись до громадян, я прошу за всіма фактами, порушення законодавства з боку працівників міліції звертатися особисто до мене на прийом, який проводиться щопонеділка з 12 години."



Кононенко напиши до кого звертатися з приводу тебе і твого хабарництва-схеми, яку ти створив?



Скажи це тим кільком десяткам міліціонерів, які "добровільно" написали рапорти на звільнення(БО НЕ ХОТІЛИ БАБЛО ДЛЯ ТЕБЕ КОСИТИ), бо деякі із них мають докази, згідно з якими з тебе можуть зірвати погони!




ТІЛЬКИ НЕ ВІДСИЛАЙ ЇХ ДО СВОЄЇ КРИШІ, а відішли до тих, хто може тебе реально посадити і надовго!!!

ужгородський 2009-06-22 / 11:04:00
Пане Кононенко чому у ваших людей не було маршрутних карт і відповідних документів передбачених чинним законодавством? У нас діють Ваші закони чи закони держави Україна?



ЛЮДИ ВАМ НЕ ВІРЯТЬ!!! ЗБРОЯ ВАМ НЕ ДОПОМОЖЕ, ЯК І ПОГРОЗИ-У НАС ДЕМОКРАТІЯ, А НЕ ЛОХОКРАТІЯ, коли Ви намагаєтеся залякати людей!!!



Я вірю людям села Драгово!!!

ужгородський 2009-06-22 / 10:56:00
"Начальник закарпатської міліції за перевернутий автомобіль ДАІ погрожує закарпатцям силою та зброєю"



Пане Кононенко це що за погрози такі? Невже начальник такого рівня має дозволяти собі такі погрози! КОЛИ ЙОГО ВЖЕ ВИЖЕНУТЬ ІЗ МІЛІЦІЇ??? Не було його був спокій!!!



Я не памятаю ще НІ ОДНОГО керівника, який би погрожував нам на нашій землі!!!



Це вам не Дніпропетровськ!!! Будь-ласка, поважайте наших людей і землю на якій ми виросли-Закарпаття!




Навіть великі монгольські і німецькі рицарі обходили нашу землю стороною!!!

павло 2009-06-22 / 10:46:00
я тоже за простих людей, які доведені до відчаю і мусять і роботу шукати за кордоном!

кононенко вертайся додому перестань примушувати міліцію нас грабувати, бо люди вже доведені до точки, яку не варто переходити

x 2009-06-22 / 10:43:00
orange 19.06.2009 19:14

Рідко погоджуюся з Х-м, але тут правда. Цьому сайтові варта би було провести опитування на предмет того, якій версії подій вірять закарпатці - селян Драгова чи Павла Кононенка, і зробити його рейтингом довіри до закарпатської міліції загалом і її нинішнього очільника зокрема.



ДАВАЙТЕ І ПРОВЕДЕМО ЦЕ ОПИТУВАННЯ!!!




Я за селян і за Закарпаття-я їм вірю!!!



Навіть монголи не грабували так простих людей(бо в ті часи кількість населення зростала!), як наші ДАЙ і дай і ще дай..., бо Кононенку мало одного Джипа, треба би ще...

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
11:12
/ 1
У Сваляві 21-річний водій мікроавтобуса Ford, рухаючись задом, смертельно травмував 76-річну жінку
» Всі новини