Щастя закарпатського подружжя Куріпко закріпила чарівна "Золота підкова" (ФОТО)

І батьки, і друзі молодих були наділені ніжною душею, великою фантазією, оскільки долучилися до організації таємничого дійства, коли єднаються два серця, щоб старше покоління, їх однолітки, родичі й знайомі були свідками продовження щасливого роду, аби тому роду, як мовиться в Україні, не було переводу.

Щастя закарпатського подружжя Куріпко закріпила чарівна "Золота підкова" (ФОТО)

Адже в усі часи і в усіх народів весільне дійство вважалось однією з найважливіших і найсвятковіших подій у житті кожної людини. Весілля для нашого народу було не тільки феєричним красивим святом, але й важливою складовою національної культури, її обрядовою окрасою. Це – важливий та відповідальний крок. Він є ствердженням того, що два молодих люблячих серця готові разом пройти через все життя і розділити радість і горе, багатство і бідність, прожити в мирі та злагоді…

На такий відповідальний крок зважилися, добре все обміркувавши (адже в житті, неначе на довгій ниві), молода пара Анна з міста Ужгорода і Андрій Куріпко з міста Новомосковськ Дніпропетровської області.

Це добре розуміли, влилися в це, сприяли цьому Андрієві батьки – Олена Миколаївна та Олександр Іванович Куріпко, які приїхали з міста Новомосковськ Дніпропетровської області. Та, само собою зрозуміло, перейнялися святом своїх дітей наші місцеві краяни батьки Анночки – Тетяна Іванівна та Ярослав Степанович Маковські.

Почалося весілля та віншування Анночки та Андрія після урочистої церемонії одруження в РАГСі м. Ужгорода, після чого весільний кортеж поїхав на терени мальовничої ранчо-ферми "Золота підкова", що за селом Андріївка на Ужгородщині, де багато літ дбайливо господарює прекрасний господар, любитель пісень і гуцульських коней Василь Гарат. Кому, як не йому, зрозуміти урочистість моменту, бажання всіх славних гостей і окрилених молодят запам’ятати знаковий день на все життя, щоб вивіряти ним кожну свою прийдешню мить.

Щастя закарпатського подружжя Куріпко закріпила чарівна "Золота підкова"В "Золотій підкові" до святкових столів долучилися дух природи, димний присмак свіжого вітру – символу природніх перемін, яких так не вистачає поки-що в нашому суспільстві. Та, віриться, що молоді стануть повноважними представниками нового життя в нашій державі, яка позбавиться під час спільного подружнього життя всіх мінусів.

У колибі та біля рукотворних озера, водоспаду йшло велике чарівне гуляння, споріднене з казками "Тисячі й одної ночі". Недаремно ж кидали всі до водоспаду монети різного номіналу, щоб повернутися сюди ще, підсумувати зроблене, привести сюди нових членів своїх родин. Віриться, що за цим не забариться і в молодого подружжя Куріпків. Їхні діти мають у щасті супроводжувати до нових висот особистого достатку своїх батьків, любити їх, ніжно леліяти, а дідусі й бабусі, звичайно, повинні радісно сприяти цьому.

Всі присутні, які з любов’ю дивився на наречених під час святкових віншувань, розуміли: тепер їх життя розпочалося з нової сторінки, де кожен несе відповідальність не тільки за себе, але й за свою половинку. Вони свідомі того, що створення сім’ї, продовження роду – одне з найважливіших і найшляхетніших покликань людини на землі. В родині людина реалізовує себе, як особистість, і без неї життя не є повноцінним. Сім’я ж розпочинається саме з весілля…

Діставши у РАГСі сердечне благословіння батьків, пообіцявши любити і поважати одне одного довіку, їх весільний кортеж відправляється після казкової "Золотої підкови" в ресторан "Гранд", що тішить відвідувачів на зеленій вулиці Собранецькій в Ужгороді. Та й недаремно, бо це й не весілля навіть, а торжество духу та найкращих народних традицій у новітній інтерпретації.

У ресторані "Гранд" просто вражала розкішна кухня, котра в унісон дійству підкреслювала святковий настрій молодих, їх батьків і присутніх гостей. Важко й передати непосвяченим, як віртуозно діяв на тлі різної смакоти, застільних умілих ритуалів молодий тамада Юрій Заплетинський. Він, окрім словесних експромтів, ще й проводив розмаїті цікаві конкурси. Присутнім гостям сумувати не доводилося – просто часу на це не було. Як у пісні співається: "Свадьба пела и плясала! И места было мало и земли!". Від самого початку торжества кожен крок молодят знаходився під пильним оком професійних фотографа Мар’яни та відеооператора Олексія Бандурів.

…Усю ніч пили й гуляли, але втоми не було ні в кого. Настільки енергетично радісно проходило це непересічне свято єднання двох сердець.

Молодий, додамо для нашого читача, родом із Дніпропетровщини. Це, думається, дуже позитивно. Адже коли єднаються в шлюбному союзі славні молоді люди з різних регіонів – то сім’я в них створюється на диво міцна, діти всотують знання і мораль різних країв через батьківське виховання.

Тому хочеться побажати молодій парі добра в душі й кишені, квітів на столі щодня, хліба-солі на вишитому рушнику постійного, достатку.

Іван Тупиця, Василь Зубач, "Срібна Земля"
19 червня 2009р.

Теги: Ужгород, весілля, Дніпропетровськ, "Золота підкова", Куріпко, Андріївка, життя, фото

Коментарі

влас 2016-01-15 / 23:34:55
фуууууууууууу

Пишта 2016-01-15 / 23:30:31
Андрій заслуговував кращої долі

Всезнайка 2016-01-15 / 23:22:17
Фраїрка, так, бо жіночий алкоголізм невиліковний!

Фраїрка 2016-01-15 / 23:17:16
Залишилось з їхнього подружжя одне пір'я, як на тій фотографії.

Оленка-русинка 2009-07-10 / 15:57:00
Шоні іди попасуй кози

Алекс 2009-06-19 / 16:45:00
Считаю, что такие репортажи необходимы не только для молодой семьи Курипко, но и для всех нас. Глядя на счастливые лица молодых, получаешь заряд позитива. А молодым хочется пожелать любви и достатка.

Оксана 2009-06-19 / 15:57:00
А мені стаття сподобалося. Для молодят це прекрасний і незабутній подарунок. Успіхів їм та їх рідним...

шоні 2009-06-19 / 14:25:00
як таке можна друкувати? Хто такі ці Куріпко, чи це реклама цієї Золотої підкови. Завжди з цікавістю читаю цей сайт, але це... не відповідає засадам журналістикам.

А молодятам бажаю щастя, достатку і серенчі.

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини