Убивця гендиректора "Галімпексу" "відмітився" і в Закарпатті?

28 листопада, виступаючи перед депутатами Львівської облради, перший заступник прокурора області Богдан Татарин ще раз зазначив, що убивства львівських підприємців, які сталися за останні два роки, пов’язані з фінансово-господарською діяльністю потерпілих.

Убивця гендиректора "Галімпексу" "відмітився" і в Закарпатті?Проте розповісти депутатам про перебіг слідства представник прокуратури відмовився, посилаючись на таємницю слідства.

Начальник УМВСУ у Львівській області генерал-майор Віталій Максимов, коментуючи розслідування резонансних справ, також зазначив, що вбивство генерального директора та власника підприємства “Галімпекс – Склодзеркальнй завод” (один з провідних виробників ялинкових прикрас у Європі) Богдана Дацка пов’язано з комерційною діяльністю останнього. Генерал також зазначив, що міліція активно розробляє одне злочинне угруповання, члени якого можуть бути причетними до цього вбивства.

Нагадаємо, 54-річного Богдана Дацка вбили 14 листопада, о 8 годині 45 хвилин, коли його автомобіль “Мерседес” зупинився біля прохідної склодзеркального заводу, що на вулиці Балабана, у центрі Львова. У цей момент до автомобіля підбіг кілер і через вікно випустив у підприємця сім куль дев’ятого калібру, чотири в голову, три у тулуб жертви, після чого зник. Пізніше експерти встановили, що вбивця скористався пістолетом системи “Браунінг”. Причому зброї, на відміну від більшості професійних кілерів, цей убивця на місці події не залишив.

Як стало відомо “ВЗ” з компетентних джерел, під час розслідування вбивства Богдана Дацка львівські правоохоронці встановили, що з тієї ж зброї, з якої стріляли у Богдана Дацка, 2 листопада в Ужгороді розстріляли місцевого підприємця та його дружину.

Увечері, коли вони повернулися додому, у помешкання зайшов невідомий, який розрядив у їхні голови кілька куль з пістолета дев’ятого калібру.

Загиблі займалися підприємницькою діяльністю. Чоловік, колишній працівник митниці, налагодив мережу з постачання м’ясо-молочної продукції в супермаркети Ужгорода. Він також мав свою їдальню та володів частиною приміщень ужгородського кафе “Кошице”. Закарпатські правоохоронці вважають, що ліквідацію цього підприємця замовили конкуренти.

Щоправда, закарпатська міліція повідомила, що ужгородського підприємця та його дружину розстріляли з пістолета “Чеська зброївка”. І в цьому випадку, як і при вбивстві Дацка, кілер зброї на місці злочину не залишив. Проте знавці вогнепальної зброї зазначають, що пістолет “Чеська зброївка” - це лише вдала модифікація німецького “Браунінга”. Отож і львівські, і закарпатські експерти могли помилитися, визначаючи марку зброї. Однак помилитися в тому, що в обох випадках застосовано один і той же ствол, експертиза не могла.

Кілер дорожить своїм знаряддям убивства, якщо, ризикуючи бути схопленим з найважливішим речдоказом, все одно не залишає пістолет на місці злочину. Тож постріли з цього пістолета можуть вкоротити життя ще не одному “замовленому” конкурентами підприємцю.

А ТИМ ЧАСОМ...

29 листопада прокурор Львівської області Анатолій Пришко під час прес-конференції повідомив, що прокуратура розглядає дві основні версії вбивства Богдана Дацка – пов’язану з фінансово-господарською діяльністю загиблого та спробою перерозподілу сфер впливу. Хоча й інші версії (всього їх вісім) також розробляються.

Анатолій Пришко також повідомив, що 27 листопада правоохоронці затримали третього підозрюваного у справі про замах на життя власника ринку “Шувар” Романа Федишина, який перебував у розшуку. Двом раніше затриманим у цій справі чоловікам прокуратура вже висунула звинувачення.
Омар УЗАРАШВІЛІ, "Високий Замок"
30 листопада 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини