Ювелірний магазин в Ужгороді пограбували двоє юнаків з Мукачева (РОЗШИРЕНО)

У післяобідню пору в один з ужгородських ювелірних магазинів зайшли два хлопці. Підлітки уважно розглядали вироби з коштовного металу, прицінюючись до тієї чи іншої речі. Час від часу юнаки просили продавщицю показати їм то один ланцюжок, то інший. Тим часом робочий день підходив до завершення. Свою надмірну допитливість юні відвідувачі пояснили тим, нібито вибирають подарунок. Раптом один з хлопців зауважив: " Там, на вулиці, нас чекає мама, підемо з нею порадитися".

Ювелірний магазин в Ужгороді пограбували двоє юнаків з Мукачева (РОЗШИРЕНО)

Коли за кілька хвилин відвідувачі повернулися, у магазині залишилися лише дві продавщиці. Цього разу покупці попросили цілий лоток, мовляв: аби краще могли роздивитися.

Не підозрюючи нічого лихого, продавщиця витягнула з вітрини лоток з коштовностями. Далі  все трапилося несподівано. Один з юнаків міцно вчепився у ювелірні прикраси і сильно потягнув коробку до себе. З "трофеєм" обидва рвонули до вхідних дверей. Жінка кинулася навздогін, інша продавщиця тим часом натиснула кнопку тривожної сигналізації. Безпекою магазину опікується фірма "Сенк", її представники не забарилися і стали "прочісувати" вулиці міста, розуміючи: грабіжники далеко не могли втекти. Котрийсь з охоронців, який раніше працював у карному розшуку, запримітив на вулиці молодого хлопця. Юнак явно панікував, забіг у перукарню і сховався під стіл. У цей час на допомогу приїхали працівники міліції. Затримання зловмисника стало справою техніки.

Під час розмови 17-річний Віталій (так звали затриманого) спочатку розповідав небилиці. Мовляв: приїхав у місто, щоб знайти собі якусь роботу, а в ювелірний магазин взагалі не заходив. Та його версія швидко потерпіла фіаско. Навіть на, здавалося б, прості запитання, хлопець не зміг дати конкретної відповіді. Правоохоронці виявили у нього пістолет з двома гумовими кулями. Скоріш за все, з цією зброєю підлітки і хотіли "брати" золото. Обидві продавщиці одразу впізнали візитера. Хоча спільник встиг дременути з награбованим золотом, все ж оперативникам вдалося встановити його особу. Затримання зловмисника також справа часу. Поки що сума завданих збитків встановлюється.

-- За цим фактом порушено кримінальну справу, – розповідає в.о.начальника управління карного розшуку ГУМВСУ в Закарпатській області полковник міліції Василь Мацо. – Обидва "мисливці" за золотими виробами -- жителі Мукачева. Віталія три роки тому вже затримували  за квартирну крадіжку, однак тоді йому вдалося уникнути покарання, оскільки він був неповнолітнім. А тиждень тому хлопця спіймали під час спроби скоїти крадіжку з автомобіля. Потерпівши невдачу в Мукачеві, Віталій вирушив на "гастролі" в Ужгород.

Ще один нюанс. Чи випадково об’єктом пограбування став саме цей ювелірний магазин? Мабуть, ні. Тут відсутнє відеоспостереження. За словами Василя Маца, міліція завжди акцентуватиме увагу на необхідності в ювелірних магазинах присутності фізичної охорони та встановлення відеокамер. Відомо: скупий платить двічі.

Якби на вході "ювелірки" була табличка "проводиться відеонагляд", у розбійників, певно, відпало б бажання скоїти злочин. На щастя, цього разу обійшлося без стрілянини і потерпілих. Можливо, через те, що діяли непрофесіонали.

Уважним треба бути й продавцям подібних торговельних закладів. Якщо ви запримітили в магазині неповнолітніх, людей специфічної зовнішності, з характерним татуюванням чи т.зв. "бомжуватого" вигляду, найкраще одному з продавців непомітно зателефонувати в міліцію. Словом, треба спрацювати на випередження. Недарма кажуть: "Береженого Бог береже".

ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській
12 червня 2009р.

Теги: Ужгород, Мукачево, ювелірний, коштовності

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини