Серед 31 людини, вбитої "карлівським" серійним маніяком, були й мешканці Закарпаття...

Днями в Полтаві завершився другий (і, сподіватимемось, останній) етап судових слухань справи «карлівського» серійного вбивці Руслана Худолія. На першому етапі — 30 грудня 2005 року — колегія з кримінальних справ Апеляційного суду Полтавської області винесла йому найсуворіший вирок — довічне ув'язнення — за позбавлення життя 29 людей. Однак уже тоді було відомо: визначений Фемідою страхітливий список жертв бузувіра не повний.

Серед 31 людини, вбитої "карлівським" серійним маніяком, були й мешканці Закарпаття...Адже під час слідства він згадав, як у тому ж таки Карлівському районі в 2000 і 2001 роках убивав ще двох земляків — колишнього працівника міліції та стареньку пенсіонерку. Та оскільки за ті злочини вже «мотали строк» мешканці села Попівка Анатолій Івашина та Олександр Степанов, на яких задля справної цифри «навісили» згадані вбивства наші «доблесні» правоохоронці, то «приєднати» їх до першого вироку Руслану Худолію служителі Феміди просто не могли.

Власне, сама можливість слухання справи за цими двома вбивствами з'явилася лише після того, як на початку 2006 року Верховний Суд України переглянув справи обох невинних чоловіків (один із них за «помилочки» фальсифікаторів уже встиг відсидіти в колонії 6 років, інший — п'ять) і випустив їх на волю. До речі, той же Верховний Суд суттєво пам'якшив вирок молодшому брату Руслана Худолія Олександру, котрому слідством та Апеляційним судом була інкримінована, так би мовити, повноформатна співучасть в одному, але «найгучнішому» вбивстві одразу п'яти членів родини Чивахових: довічне ув'язення йому замінили на 15 років позбавлення волі. Нагадаємо також, що ще один подільник серійного убивці — уродженець Закарпаття Василь Бук, із яким той починав свою злочинну діяльність майже одразу після служби в армії, до суду взагалі не дожив — армійського «кореша» Руслан застрелив поблизу Полтави незадовго до свого арешту.

Тож тепер він перебував на лаві підсудних один. Парадоксально, але факт: саме зізнання у скоєнні цих двох злочинів і підтвердження їх у суді стало, можливо, найкращим вчинком у мерзенному житті душогуба. Хоча б тому, що це зізнання нарешті зняло жахливий тягар звинувачень у вбивствах із людей, які насправді нікого не вбивали... До суто кримінального портрета справжнього серійного вбивці останні судові слухання якихось нових штрихів не додали. Як і решту своїх жертв, колишнього правоохоронця і пенсіонерку він убив тільки тому, що вони «заважали» йому поживитися їхніми грошима та майном. Тож ці два вбивства Апеляційний суд «оцінив» у 15 років позбавлення волі. Але з урахуванням згаданого попереднього вироку та на підставі законодавчої норми, яка передбачає поглинання менш суворої кари більш суворою, остаточне покарання Руслану Худолію визначене у вигляді довічного ув'язнення.

У суді від останнього слова він відмовився. При цьому зазначив, що з вироком погоджується і оскаржувати його не буде. Хоча подібна заява, звісно, не позбавляє засудженого права на подання касаційної скарги до Верховного Суду. Однак навіть імовірність такої скарги не перекреслить жахливих діянь серійного убивці на теренах Полтавської, ЗАКАРПАТСЬКОЇ областей і в Криму.

За словами прокурора відділу підтримання державного обвинувачення в судах прокуратури Полтавської області Анни Рибачук, Русланом Худолієм «убито 31 особу, вчинено 4 замахи на позбавлення життя, 26 епізодів розбійних нападів, 7 крадіжок та 6 епізодів незаконного поводження з вогнепальною зброєю».
"Україна молода"
25 листопада 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 2
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини