На Закарпатті відбулося нагородження переможців обласного етапу конкурсу "Податки очима дітей-2009"

Діти - вони всі талановиті, й сперечатися з цим фактом марно. Вони вміють мислити творчо і об'ємно. Вони дивляться на навколишню реальність крізь божественне поєднання в ній кольорів, форм і ліній. Їх творчі роботи - світлі, життєрадісні. Таким світлим і життєрадісним бачать діти цей світ. Саме в такому світі вони хочуть і повинні жити.

Діти – це світлі промінчики надії для батьків, в яких ми бачимо здійснення наших мрій і сподівань. Вони – наше майбутнє, а значить – майбутнє України.

Така думка була лейтмотивом на святі нагородження переможців обласного етапу конкурсу "Податки очима дітей-2009", яке відбулося 22 травня у Державній податковій адміністрації у Закарпатській області.

На Закарпатті відбулося нагородження переможців обласного етапу конкурсу "Податки очима дітей-2009"

У цей день  приміщення обласної податкової осяяли щирі дитячі посмішки, безтурботний сміх, безпосередність, яка притаманна тільки дітям.        

До Ужгорода на урочисте святкування приїхали 29 діток з Ужгородщини, Хустщини, Перечинщини, Мукачівщини, Виноградівщини, Великоберезнянщини, Свалявщини та Тячівщини, які перемогли на обласному етапі конкурсу. Їх роботи були найкращими серед понад 70 доробків, представлених на обласний етап змагань. А загалом цього року у конкурсі взяли участь роботи понад 700 юних закарпатців від 6 до 15 років із 150 шкіл області.

З кожним роком журі конкурсу, до якого входять відомі мистецтвознавці, літературознавці, журналісти і, звичайно, податківці, все складніше вибрати переможця, бо рівень виконання робіт щоразу зростає. Звісно, хотілося б віддати лаври переможців усім, бо дітки того заслуговують, однак змагання є змагання. Проте без подарунка в цей день не залишився ніхто.

Від імені податківців краю із завершенням обласного етапу конкурсу дітей привітав в.о. ДПА у Закарпатській області Мирослав Хом’як. Мирослав Степанович висловив щиру  подяку  не  тільки  учням, а й учителям, які були ініціаторами такого творчого змагання своїх вихованців, та батькам, які підтримують у своїх дітях творчу жилку, їх прагнення розвиватися. Він також висловив переконання, що роботи переможців здобудуть призи на Всеукраїнському конкурсі і побажав  усім  учасникам  конкурсу подальших творчих успіхів, натхнення, розвитку своїх здібностей та можливості для їх реалізації. 

Від імені податківців Закарпаття із завершенням обласного етапу конкурсу дітей привітав в.о. ДПА у Закарпатській області Мирослав Хом’як

Заступник голови облДПА Еріка Васкова, голова журі, перед тим, як оголосити переможців та розпочати урочисту церемонію нагородження, відзначила, що податківцям надзвичайно приємно, що серед лауреатів конкурсу як нові імена, так і неодноразові його  учасники. До прикладу, цьогорічна переможниця Ангелінка Мегела вже третій рік поспіль бере участь у конкурсі, а минулого року стала лауреатом Всеукраїнського етапу конкурсу і як нагороду отримала путівку на відпочик до Криму.

З року в рік конкурс підтверджує, що прагнення зрозуміти суть і значення податків у суспільстві для активних його учасників є не миттєвим захопленням. Особливо Еріка Васкова  відзначила активність у конкурсі шкіл та художніх студій Хустського, Іршавського, Мукачівського, Виноградівського, Ужгородського, Великоберезнянського та Перечинського районів. У багатьох районах розширився жанровий спектр конкурсу на податкову тематику. Приємно також, що цього року брала участь у конкурсі Ольга Волошин – вихованка Чинадіївського дошкільного навчального закладу інтернатного типу для дітей дошкільного та шкільного віку. Над цим дитячим будинком податківці Закарпаття опікуються вже давно.

Цьогорічні творчі змагання широко охопили не тільки конкурс малюнка, а й декоративно-прикладне  мистецтво (вишивку, ліпку тощо), літературну творчість. А взагалі, практика показує, що конкурсу вже тісно у тих рамках, у яких він сьогодні існує. Минулого року, приміром, учні Хижанської школи І-ІІІст. з Виноградівського району презентували "Виставу про податки". Цього року брали участь у конкурсі  і  дві  коломийки на податкову тематику.          Тож заступник голови журі Вікторія Сливка, візначивши надзвичайно високий рівень цьогорічного конкурсу, запропонувала організаторам конкурсу подумати над тим, аби запровадити нові номінації та творчі напрями.  Партнерами цьогорічного конкурсу, які підтримали заохочення талановитих дітей, були -  ТОВ "Мікаланд" (директор Петеї Ю.О.), СП "Фішер-Мукачево" (директор Рябич В.А.), РВ АППУ (голова правління Волощук М.Г.), Зарпатська філія ДП “Інформаційно-видавничий центр ДПА України” (Переверзєва О.О.), газета "Все про бухгалтерський облік" (регіональний представник Ненько К.М.) .

Цей конкурс, зазначили виступаючі, подарував усім свято та показав, що завдяки наполегливості та старанності можна досягати великих успіхів.  Наприкінці – черговий сюрприз від школярів Виноградівщини. На цей раз учні Фанчиківської школи завітали з виставою та музичною композицією про податки, після презентації яких отримали шквал аплодисментів,  диплом і подарунки на згадку.

       І на завершення свята – колективне фото і побажання до зустрічі вже у наступному  році

І на завершення свята – колективне фото і побажання до зустрічі вже у наступному  році.  Судячи з проведеного конкуру, діти – найвдячніша аудиторія. У своїх творчих роботах вони, на відміну від деяких дорослих, демонструють чудове розуміння значення податків у житті нашої держави, суспільства, окремо взятих людей.

25 травня 2009р.

Теги: ДПА, продатки, малюнки, конкурс, діти

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини