На Закарпатті колишній "зек" тричі портапляв у руки міліціонерів

Усього протягом двох тижнів.

На Закарпатті колишній "зек" тричі портапляв у руки міліціонерів

У передостанній  день квітня 45-річний мукачівець Сергій на велосипеді приїхав на "зелений" ринок, що майже в самісінькому центрі міста над Латорицею. Чоловік мав  намір  придбати продукти. Залишивши  свій транспортний засіб, пішов  поміж рядами. Та не встиг далеко відійти, як зауважив, що якийсь невідомець підозріло  вовтузиться  біля його  веломашини.  Сергій підбіг, але  спритник   вскочив на двоколісний транспорт   і помчав геть. Добре, що хтось здогадався зателефонувати в міліцію.  За кілька хвилин командир патрульної роти Михайло Джумурат був на ринку. Туди ж під’їхав і  наряд патрульної служби. Потерпілий та очевидці описали  зовнішність зухвальця. Стражі  порядку запропонували Сергієві проїхати з ними вулицями міста, щоб  упізнати зловмисника. І  врешті-решт невідомець потрапив їм на очі  на одній з вулиць міста. 



-- Це точно він, -- переборюючи хвилювання, мовив потерпілий.



Після  певних  формальностей велосипед повернули власнику, хоча покупку продуктів йому  довелося відкласти до наступного дня. Зловмисником  виявився  знайомий мукачівським міліціонерам 25-річний  місцевий житель Роберт. Річ у тім, що  мукачівець уже відбув свого часу  термін покарання у неволі...



Через кілька днів працівникам патрульної служби довелося виїжджати в один з розважальних закладів міста, звідки в чергову частину надійшов дзвінок.  З’ясувалося:  в одного з відвідувачів бару хтось з присутніх попросив мобільний телефон,  аби  зателефонувати,  і зникнув  з ним у невідомому напрямку.   Люди пригадали, нібито утікача звали Роберт. Словесний  портрет збігався з прикметами згаданого  раніше судимого мукачівця. Через якийсь час Михайло Джумурат зі своїми підлеглими  зловмисника затримали.  Припущення правоохоронців підтвердилося: до злочину справді був причетний колишній "зек". Телефон на той час він встиг продати. Міліціонери склали адмінпротокол, за яким спритнику належало сплатити штраф.



Увечері в чергову частину Мукачівського міськвідділу ГУМВС звернувся місцевий житель,  у якого хтось насильно відібрав чоловічу сумочку. За словами потерпілого,  на одній з вулиць міста на нього  напали кілька молодиків. Поки двоє сіпалися з ним, третій вихопив барсетку і втік. За ним рвонули й інші.     



Чоловік зумів описати  зовнішність  своїх кривдників і додав, як чув, що одного з  грабіжників  звали Робертом. Невже знову той знайомий "зек"?  Працівники патрульної служби виїхали  за місцем проживання підозрюваного. Однак вдома його не застали. Тільки під ранок правоохоронці знайшли розшукуваного на одній з "малин" міста. Він назвав  імена своїх спільників і розповів, як  напередодні разом з  приятелем Йосипом, який також уже встиг посьорбати тюремної юшки, та його неповнолітнім  братом Миколою, весело проводив час у розважальних закладах. Коли фінанси  закінчилися, друзі надумали розжитися чужими грішми. А тут саме зауважили пізнього перехожого з барсеткою.  Правда,  нападників чекало  певне розчарування: у сумочці  знаходилися лише  кілька дрібних купюр.  Усіх трьох затримали, барсетку, де також містилися документи, повернули власнику. Щодо згаданого Роберта, то нині  вирішується питання про його арешт.



До речі, саме колишні "зеки" нерідко додають клопоту міліціонерам, повертаючись після виходу з в’язниці до старого ремесла.  Часто потерпають від них  власники помешкань,    де здійснюється ремонт. Як, наприклад, було нещодавно у Мукачеві. "ВМ" вже писали про цей випадок.  Тут, нагадаємо, від візиту непроханих гостей  господарів, які тимчасово (поки триває ремонт) мешкали у родичів, врятував сусід. Він зауважив чужинців і зателефонував у міліцію.



Минулої суботи наряд у складі командира взводу Василя Сушанина, інспекторів Івана Палаташа та Василя Глеби за адміністративне порушення     затримав на вул. Возз’єднання 38-річного Аттілу.  Коли мукачівця доставили у міськвідділ  для складання адмінпротоколу,  виявили у нього  ще й телескопічний кийок. Ось так,  на рівному місці, чоловік  знайшов собі стільки клопотів.


Михайло Пискач, ВЗГ ГУМВС України в Закаратській області
25 травня 2009р.

Теги: Мукачево, зек, міліція, фінанси, пограбунок

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини