Відбулася сесія Виноградівської райради

19 травня ц.р. відбулось пленарне засідання двадцять третьої сесії Виноградівської районної ради під головуванням Олега Любімова.

Відбулася сесія Виноградівської райради

Районні депутати внесли зміни до головного фінансового документу – бюджету на 2009 рік, заслухали звіт про виконання районного бюджету за І-й квартал поточного року та звіт постійної комісії з питань соціального захисту населення та охорони здоров’я, яку очолює Іван Мишанич.

Серед блоку питань щодо затвердження та змін до районних програм розглянуто: Програму розвитку житлового будівництва, Програму енергоефективності та енергозбереження, Програму розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів та забезпечення доступу особистих селянських та фермерських господарств на ринок аграрної продукції, внесено зміни до Програми подолання бідності.

На пленарному засіданні детально обговорено питання "Про хід виконання Програми будівництва, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування, у тому числі у сільській місцевості 2005 – 2010 роки". Свої думки стосовно стану справ у даній галузі висловили перший заступник голови райдержадміністрації Юліус Краснай та заступник голови районної ради Йосип Борто. Більш предметно з цього питання присутніх ознайомив перший заступник начальника Закарпатського облавтодору Василь Заяць. Не зовсім райдужна ситуація у цій сфері, наголосив доповідач, - адже на сьогоднішній день немає затвердженого Титульного списку ремонту доріг у районі. Це, насамперед, пов’язано з відсутністю коштів на дані роботи. І взагалі, планується реорганізація державного підприємства "Укравтодор", після якої всі райавтодори, які тепер є філіями держпідприємства, відпустять у "самостійне плавання". Таким чином держава дбатиме лише про дороги державного значення, а турботи про дороги територіального та місцевого значення ляжуть на місцеві бюджети. А тут і без цього вистачає проблем з комунальними дорогами.

Відбулася сесія Виноградівської райради

За клопотанням ДПІ у Виноградівському районі, сесією було внесено зміни до діючого переліку видів діяльності за спрощеною системою оподаткування, де вилучено один та добавлено три види діяльності.

Надалі, вивчивши блок майнових питань, до якого було внесено дев’ять проектів рішень, депутати затвердили вісім пропонованих з деякими доповненнями, а один - повернули виконавцям на доопрацювання.

На сесії також погоджено відчуження та списання старих транспортних засобів двох комунальних підприємств та ухвалено попереднє погодження ТОВ "Паладь Буд" проекту гірничого відводу Великопаладського родовища цегельних глин та піску.

Ознайомившись зі станом епідемічної ситуації захворювання на туберкульоз у Виноградівському районі, районні парламентарі прийняли рішення звернутися до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України з клопотанням про внесення змін до деяких законодавчих актів у сфері охорони здоров’я. Це, зокрема, пропозиції обов’язкового проходження флюорографічного обстеження громадянами групи ризику та примусового лікування хворих на цю недугу.

На завершення роботи сесії, заступник голови районної ради Августин Керечан зробив заяву, що у зв’язку з досягненням пенсійного віку він бажає піти на заслужений відпочинок. Депутати стоячи аплодували йому, дякуючи за той величезний внесок у соціально-економічний розвиток району, просили й надалі не залишатися осторонь від вирішення актуальних проблем Виноградівщини.

Як повідомили у районній раді, з усіма прийнятими рішеннями на двадцять третій та попередніх сесіях, відвідувачі інтернету можуть ознайомитись на сайті Виноградівської районної ради у рубриці "Документи районної ради: - Рішення сесій".

Надія Сарана, сайт Закарпатської облради
21 травня 2009р.

Теги: Виноградівська райрада, сесія, депутат

НОВИНИ: Соціо

19:16
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
23:02
Україна та угорщина погодили відкриття нового ПП "Велика Паладь – Надьгодош" для легкового транспорту
22:29
У Великих Лучках попрощаються з полеглим Героєм Юрієм Лущаєм, що переїхав з Краматорська і поліг на Донеччині
21:54
У Великолучківській громаді встелили квітами останню дорогу Героя Віктора Микити з Кайданова
20:22
ФОТОФАКТ. До прийдешнього Великодня закарпатський кондитер Штефаньо створив нову велику шоколадну писанку
15:47
/ 1
Через фальшивий обліковий запис Instagram невідомі заблокували фейсбук екологині, що пише про ризики будівництва вітряків у Карпатах
» Всі новини