Народні умільці із Закарпаття взяли участь у туристичній виставці в Тернополі

У IV Міжнародному інвестиційному форумі у Тернополі взяли участь представники 16 країн світу. Під час форуму презентовано економічний потенціал області. У межах форуму також відбулася І Західноукраїнська туристична виставка-фестиваль майстрів народних ремесел. Про це повідомили у прес-службі ТернОДА.

Участь у форумі взяли представники Австрії, Королівства Бельгії, Республіки Білорусь, В'єтнамської Соціалістичної Республіки, Данії, Індії, Італії, Королівства Нідерланди, Литовської Республіки, Республіки Польща, Російської Федерації, Словацької Республіки, Сполучених Штатів Америки, Угорщини, Франції та Швеції.

Під час форуму презентовано економічний потенціал області. Учасники заходу ознайомились із стендовими експозиціями районів, Тернополя та основних галузей економіки, отримали інвестиційні пропозиції та пропозиції щодо налагодження і розширення зовнішньої торгівлі, інформацію щодо інвестиційних об'єктів та земельних ділянок для здійснення інвестування, інші інформаційно-презентаційні матеріали про Тернопільщину. Представлено 10 інвестиційних проектів промислових підприємств та 6 інвестиційних проектів і наукових розробок Тернопільського державного технічного університету ім. І.Пулюя.

Голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмарь та маршалок Підкарпатського воєводства Республіки Польща Зигмунт Холевінські підписали угоду про міжрегіональне співробітництво. Зазначена угода загалом стала шостою угодою із міжрегіонального співробітництва області окрім вже налагодженої співпраці з провінцією Донг-Най В'єтнаму, Нижньогородської областю Росії, Ботошанським повітом Румунії, Таурагським повітом Литви та Брестською областю Білорусі.

В межах форуму в Тернополі у торгово-розважальному центрі "Подоляни" відбулася І Західноукраїнська туристична виставка-фестиваль з метою висвітлення туристично-рекреаційного та санаторно-курортного потенціалу Західної України та створив можливість безпосередньо ознайомитися з найпривабливішими туристичними місцями Тернопільщини. На виставковій площі 500 м кв розмістилися 55 учасників туристичної виставки-фестивалю.

Участь у заході взяли туристичні фірми з Тернополя, Львова, Чернівців, заклади харчування та розміщення, санаторно-курортні заклади, страхові компанії, а також підприємства, що спеціалізуються на виготовленні сувенірної продукції, туристичні видання. Гості з Польщі презентували туристичний потенціал Люблінського та Підкарпатського воєводства. Представники Болгарського туристичного бізнесу привернули увагу відвідувачів до туристичних курортів свого краю. Структурні підрозділи з туризму представили 10 областей України - Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Чернівецька, Хмельницька, Рівненська, Миколаївська, Полтавська та Тернопільська. Участь у виставці-фестивалі взяли всі райони Тернопільської області.

Учасниками І Західноукраїнської туристичної виставки-фестивалю стали 82 народні умільці з Тернопільської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької областей, які демонстрували свої вироби та проводили майстер-класи. Майстри народних ремесел ознайомили відвідувачів з бісероплетінням, народною вишивкою, лозоплетінням, гончарством, різьбленням по дереву, плетінням з соломи та рогози, ковальством, а також виробами зі шкіри, живописом, іконописом, писанкарством.

З метою визначення кращих підприємств і фахівців туритичної галузі області у рамках І Західноукраїнської туристичної виставки-фестивалю був проведений регіональний професійний конкурс "Тернопільщина туристична". Конкурсна комісія визначила переможців у номінаціях: "Кращий туроператор", "Кращий заклад сервісного обслуговування", "Найгостинніший туристичний заклад харчування", "Кращий бізнес-проект у туристичній галузі".

ZAXID.NET
20 травня 2009р.

Теги: Тернопіль, туризм, виставка, народні умільці, майстри, ремесла, фестиваль

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини