Віктор Балога: Ющенко і Тимошенко мають піти

Віктор Балога пояснив причини своєї відставки з посади глави секретаріату Президента України

Віктор Балога: Ющенко і Тимошенко мають піти

Член президії Єдиного Центру Віктор Балога 12 травня офіційно подав Президенту України Віктору Ющенку заяву про відставку з посади Глави Секретаріату Президента України.

У цьому документі він докладно пояснив причини цього кроку, наголосивши, що прийняте рішення ретельно обмірковане та не буде відкликане. При цьому В.Балога вказав, що збирається публічно пояснити мотиви свого вчинку, оскільки вони стосуються не лише особистих взаємин між ним і Главою держави.

Головною причиною відставки В.Балога назвав свою категоричну незгоду з рішенням В.Ющенка вдруге балотуватися на посаду Президента.

“Переконаний, що Ви не маєте морального права йти на президентські вибори. Принаймні, у цьому я Вам не соратник”.

В.Балога пояснив свою переконаність тим, що В.Ющенко за весь час перебування на найвищій державній посаді не зміг втілити обіцянок, які він давав українському суспільству під час виборчої кампанії 2004 року. Тоді “український народ на хвилі нечуваного досі піднесення довірив Вам долю своєї країни. Вам повірили. Мільйони українців у кожному рядку інавгураційної промови бачили надію на те, що з новим Президентом постане нова Україна – без цинічної влади, горда і заможна.  Вас наділили усією повнотою влади, щоб Ви здійснили такі необхідні для держави перетворення. Вас були готові підтримати у всіх найсміливіших починаннях”.

Як написано у заяві, “нічого з тих сподівань не справдилося, час незворотньо втрачений. “Десять кроків назустріч людям” так і залишилися красивим міфом, не здійснено жодної системної реформи. Корупція та кумівство у владі, подвійні стандарти при прийнятті державних рішень стали буденністю. Прикро усвідомлювати, але Ви нічого не зробили для очищення влади”.

Другою причиною відставки В.Балога назвав найближче оточення В.Ющенка, яке з його волі увійшло у владу, зайнявши високі державні пости. Той факт, що в багатьох кадрових призначеннях Президент керувався не фаховими якостями, а просто родинними чи дружніми стосунками, В.Балога називає кумівством у владі.  “Вам байдуже, що Ваше ж оточення, як корозія, роз’їдає владу і державу. Коли я доповідав Вам про кричущі факти, Ви вдавали, що не чуєте”.

В.Балога відзначив, що протягом майже трьох років своєї роботи на Банковій відчував постійний пресинг із боку оточення Президента, яке всіляко намагалося позбутися незручного Глави Секретаріату. Тому відставка – це не втеча від труднощів, а відкритий протест проти спроб наближених до В.Ющенка людей керувати Секретаріатом. “Нікому і ніколи цього не дозволяв і не дозволю”, - підкреслив В.Балога.

У заяві про відставку він також порушує питання особистої відповідальності Президента за те, що всі роки його керівництва владу струшують постійні кризи і конфлікти.

 “У жодній владній інституції чи політичній силі Ви ніколи не бачили партнера. Дострокові вибори Верховної Ради у 2007 році давали можливість досягнення політичного компромісу, стабілізації влади. Ви не скористалися цією можливістю. Ви вдруге, після першого провального голосування, внесли кандидатуру Ю.Тимошенко на посаду керівника уряду, хоча могли цього не робити. Від наслідків Вашого рішення наша країна оговтається ще не скоро.

Тому і Ви, і Тимошенко не можете навіть претендувати на місце у владі. Ви обоє маєте піти”.

В.Балога пояснив своє наполегливе бажання залишити посаду також і тим, що втратив сенс працювати в умовах, коли ініціативи команди Секретаріату грузнуть у апатії Президента. При цьому в заяві звертається увага, що на момент приходу на Банкову нової команди там віяло пусткою, “ще б трохи – і можна було вішати замок”. На думку В.Балоги, йому  з колегами вдалося відновити ефективність Секретаріату, тому свою місію тут він вважає виконаною. Тим більше, що Президент сам не хоче розвивати роботу Секретаріату в інтересах суспільства та країни.

Підсумовуючи викладені аргументи, В.Балога підкреслив, що його заява свідчить про відкриту і чесну позицію. “Ніколи не чіплявся за будь-яке начальницьке крісло, у тому числі й на Банковій. Не хочу і не можу далі перебувати на посаді, яка не приносить користі людям і країні”, - йдеться у документі.

Заява про відставку В.Балоги з посади Глави Секретаріату Президента Україна зареєстрована згідно з правилами діловодства в органах державної влади.

Прес-служба Єдиного Центру
19 травня 2009р.

Теги: Балога, секретаріат, президент, Ющенко, Тимошенко, відставка

Коментарі

УНП 2009-05-26 / 01:11:00
"Єдиний Центр" у Черкасах припиняє своє існування

Заяву про незгоду з політичною позицією Віктора Балоги і вихід з партії "Єдиний Центр" озвучив сьогодні від імені ради Черкаської обласної організації ЄЦ її лідер, Петро Гаман.




27 із 28 присутніх членів Ради (один утримався від голосування), проголосували на зборах 20 травня за рішення про визнання останніх заяв Балоги такими, що дискредитують Президента. Рішенням також підтверджується повна підтримка черкаським ЄЦ Віктора Ющенка, як глави держави і бажання підписантів вступити до очолюваної ним "Нашої України". Припинити членство у "Єдиному Центрі" й поповнити лави "Нашої України" рекомендовано й усім членам ЄЦ Черкащини.



Сам Петро Гаман склав повноваження керівника обласного "Єдиного Центру", заявивши, що це – його самостійне рішення й особиста позиція. Він підкреслив, що коли приймав пропозицію очолити "Єдиний Центр", це була партія, яка повністю підтримувала діючого Президента. Змінювати свої політичні переконання під "особистий політичний проект" Віктора Балоги Гаман не збирається…






Олександр БРАВАДА, громадсько-політичне видання "Прес-центр"

21 Травня 2009 16:27 , Черкаська обл.

Не Балоган 2009-05-22 / 12:45:00

Шановні дописувачі,до вашої уваги всі вищезгадані коментарі-зразок "нової балогівської цензури". Власна думка пересічник дописувачів їх не цікавить,а вони нам і надалі товкмачать які вони пухнасті і без них нам немає життя -:) Хотів би я чесно знати справжнє прізвище "балогівського цензора- АДМІНА". Хай згадає історію, як закінчували своє буття так звані цензори-холуї!!!



Шановний, не ліпіть з себе героя. Все, що зробив по відношенню до вас Адмін, це лише не дав опустити сайт до рівня ваших примітивних коментарів і вашої ж тюремно-сексуальнозбоченської лексики. Висловлюйтеся людською мовою, і буде вам щастя. :) Адмін

Урзус 2009-05-22 / 12:06:00
Новини від Віктора Івановича: «Президент оказался малоэффективным. Наше государство завязло в его правлении, как муха в янтаре», - сказал Балога

http://obkom.net.ua/news/2009-05-22/0957.shtml




Куди тепер? А от куди: "С треском кинув Президента Ющенко, его экс-генеральный сантехник решил сделать ставку на Виктора Януковича." http://obkom.net.ua/articles/2009-05/21.1815.shtml



Готуймося до пісень про необхідність об"єднання Сходу та Заходу під керівництовм ПР та ЄЦ. В народі новому об"єднанню вже заготували ім"я - ПеРдунЄЦ.

бомк 2009-05-21 / 18:24:00
урзус. щоби натішитися антибалоговською блювотиною, стань читательом ріо і дивись сайт кліп.нюс. нащо тобі закарпаття онліне?

сорри 2009-05-20 / 22:16:00
Так от, Урзусе,саме ТУТ, на ЦЬОМУ РЕСУРСІ станьте взірцем об"єктивності, якої ви вимагаєте від усіх - від Адміну і до звичайних відвідувачів. Бо жодним виправданням вашій суб"єктивності не може стати ні політика цього ресурсу (це його право, його правда), но мої слова (це моя правда). Повчаючи інших, навчіться, спершу, самі. Може тоді інші почнуть дослухатися і до вас.

Юрий 2009-05-20 / 20:58:00
За деревами лісу не видно. Cварка, чвари до добра не доводять, а на носі вибори. Хотілося би почути оптимістичну відповідь, чи здатна якимось чином, розрізнена дріб’язковістю, українська громада протиставити себе політичним викликам.

Урзус 2009-05-20 / 20:50:00
Соррі, мені взагалі важко ідентифікувати когось з нашого політикуму, хто б не був вляпаний в кучмізм. Яник - його прямий продукт, Медведчук - його куховар. Ющенко завжди буде для мене тим, хто назвав Кучму батьком, а учасників "України без Кучми" - фашистами. На жаль, лідери УБК теж виявились не кращі - Мороз скурвився, а Тимошенко понабирала до себе всякої сволоти типу згаданого Губського (це той, який першим висунув ідею обрати Кучму на третій термін). Та й без тої сволоти, мала б вона усю владу, правила б за неписаними правилами Кучми, це очевидно.


Моє несприйняття ТУТ, на ЦЬОМУ РЕСУРСІ саме Балоги викликане підняттям до небес цього "фрукта", а з ним і родичів гарбузових з мертвонародженого ЄЦ.



Мені соромно, що Закарпаття в Україні раніше асоціювалося з есдеками (та ті сконали, один клоун Шуфрич ще скаче), а тепер ще довго буде асоціюватися з Балогою.

A 2009-05-20 / 19:46:00
Ратушняк - Балога: це зовсім інші мафії...

сорри 2009-05-20 / 18:10:00
***


"Вам, Сорри, і взагалі мало б бути соромно за те, що усі ці роки Ви з висолопленим від захвату язиком малюєте нам тут, який Балога білий та пухнастий."(с)



Ви впевнені, що говорите саме про мене?.. :(



Чи не були б ви такі ласкаві навести конкретні приклади того, як я "усі ці роки" (???) "з висолопленим від захвату язиком" малював вам тут, "який Балога білий та пухнастий"?..

Не Балоган 2009-05-20 / 18:03:00

Зайдіть у "Правила поведінки..." і переконайтеся, за якими конкретно пунктами ви нариваєтеся на бан. Адмін

сорри 2009-05-20 / 17:58:00

"Відколи це виконання команди "Фас!" стала героїзмом? Лити лайно виключно на одного мера, регулярно і методично - так, ніби усе в порядку в Мукачеві, Берегові, Тячеві чи Перечині - це героїчний вчинок? Для "З-О" героїзмом було б стати справді об"єктивним виданням..."(с)

Ми не про "Закарпаття онлайн" (якому б я задав подібні, як і вам, запитання, от тільки, критикувати Адмін на всіх ресурсах заборонено) тут говоримо, а про вас. Я, принаймні, не преконаний, що вони гавкають на Ратушняка по команді, а от чи не звучало оте саме "Фас!" для вас персонально перед початком вашого гавкання на Балогу - вже не певен... :)




Взагалі, прагнення уникати відповідей на прямі запитання - це у вас від безвиході? На всяк випадок перепитаю: чому "критикувати Юльку, Яника чи бабу Вєру на закарпатському сайті якось недоречно"? Бо, наприклад, критикувати Ющенка на закарпатському сайті у вас виходить без проблем... :)





"Я вже Вам не раз казав: мій світогляд в царині української політики - це антикучмізм, який неподоланий понині, просто трохи модифікований. Балога на Закарпатті, ВєрІванна на Київщині, Ющенко на українському "троні" - це різні прояви одного й того ж явища, кучмізму."(с)



За дивним збігом обставин до списку кучмістів у вас і цього разу потрапили лише "ющенківці". В вашому розумінні кучмізм - це "Наша Україна" (і ті, хто з неї вийшов) начолі з Ющенком, чи в Україні можна знайти ще трохи ментальних "нащадків" Кучми?..




Примажусь до чужого запитання і уточню: а, наприклад, "газова принцеса" Юля біля руля української влади - це рудимент кучмізму, чи велике щастя для українського народу?

А Медведчук, якого вона пригріла коло себе?... А брати Буряки і Бодя Губський?...



Продовжувати список, чи обмежимося вашою чіткою відповіддю хоча би по цих персоналіях?.. :)

*** 2009-05-20 / 17:32:00
Урзусе, приятелю, Ви ще про Сваляву забули. Тут в РДА ще один (а власне, і не один) балогівський фрукт сидить і воду (не мінеральну) мутить. Чи хтось колись перевірив, яку він має освіту? Чи він у своїх анкетах вказав усе про своє минуле, в тому числі і кримінальне? А те, що він у районі влаштував справжній геноцид? А прощена би була Колядко, скільком людям життя зіпсувала і як в акурат вляпалася – мало не а ля Дурдинець? Це ж також балогівсько-гавашівська ставлениця. Свалявщина вже забула, коли вона мала нормального керівника адміністрації. То доки цей балаган має тривати?

А Вам, Сорри, і взагалі мало б бути соромно за те, що усі ці роки Ви з висолопленим від захвату язиком малюєте нам тут, який Балога білий та пухнастий. Ціну його пухнастості ми всі вже добре знаємо. Шкода тільки, що тепер і вже вся Україна знає.

*** 2009-05-20 / 17:16:00
Урзус 20.05.2009 16:59


Ваш антикучмізм обмежується Балогою, Ульянченко і Кучмою, чи ні?

Маю на увазі: до кого зараховуєте Януковича та Тимошенко?

Урзус 2009-05-20 / 16:59:00
"Так що не примазуйтеся до чужого героїзму."


Відколи це виконання команди "Фас!" стала героїзмом? Лити лайно виключно на одного мера, регулярно і методично - так, ніби усе в порядку в Мукачеві, Берегові, Тячеві чи Перечині - це героїчний вчинок? Для "З-О" героїзмом було б стати справді об"єктивним виданням...





"коли, спершу, визнаєте очевидне - антибалогізм як основу свого політичного світогляду"



Я вже Вам не раз казав: мій світогляд в царині української політики - це антикучмізм, який неподоланий понині, просто трохи модифікований. Балога на Закарпатті, ВєрІванна на Київщині, Ющенко на українському "троні" - це різні прояви одного й того ж явища, кучмізму.

ember 2009-05-20 / 16:40:00
sorry: :)))

сорри 2009-05-20 / 16:31:00
ember-е, ви сьгоднішній для мене невіддільні від вас вчорашнього і позавчорашнього. А в минулому ви нагородили надто багато дурниць. А слово, як відомо - не горобець, вилетить - не впіймаєш...



Так що, sorry: ви мені нецікаві і несимпатичні...

сорри 2009-05-20 / 16:14:00
Урзус

"Соррі, критикувати Юльку, Яника чи бабу Вєру на закарпатському сайті якось недоречно."(с)


Чому це раптом?..



"...(а його головному опоненту Раті від редакції й так достається)."(с)

Так це ж заслуга редакції, а не ваша. Так що не примазуйтеся до чужого героїзму. Ваша позиція - виключний антибалогізм...



"Тому підтверджую прохання Ембера - спискок мінусів та плюсів Віктора Івановича - в студію!"(с)

Матимете моральне право в мене щось вимагати, коли, спершу, визнаєте очевидне - антибалогізм як основу свого політичного світогляду... :)

ember 2009-05-20 / 15:56:00
Sorry, gde ty vidish антиукраїнський "угорський патріотизм"?!

Ja prosil u tebja spisok pljusov i minusov (takoj neljtraljnoj prosjby mir eshcho ne vidal), i chisto sluchajno spomnil eshcho odnovo (byvshevo) partijnovo bossa-zakarpattsa, ex-saratnika VIB.

P. S.: Spasibo za shchedrostj, no svikh mozgov khvataet. Mogu odolzhitj:))

Урзус 2009-05-20 / 15:51:00
Соррі, критикувати Юльку, Яника чи бабу Вєру на закарпатському сайті якось недоречно. От і акцентую увагу на Балозі (а його головному опоненту Раті від редакції й так достається). Тому підтверджую прохання Ембера - спискок мінусів та плюсів Віктора Івановича - в студію! Тільки прохання не плутати загальний прогрес з його особистими заслугами. А то були такі розумникі, що прихід в Україну мобільного зв"язку та інтернету приписували до заслуг Кучми :)

сорри 2009-05-20 / 15:32:00
ember-е, я не преконаний, що ви порозумнішаєте навіть у тому випадку, якщо я повністю трансплантую у вашу голову власні мізки. Ваш антиукраїнський "угорський патріотизм" відторгає будь яку здатність до самостійного аналітичного мислення.



Пробачте за різку правду...

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини