Яна Годня: "Ніколи не думала, що мені випаде нагода представляти Закарпаття на всеукраїнському конкурсі краси"

За тиждень у Києві мав відбутися щорічний Всеукраїнський конкурс краси "Міс Україна 2009", однак в останню мить із невідомих причин саме шоу перенесли на осінь. Тому дівчата матимуть щонайменше три додаткові місяці для підготовки. Нагадаємо, що закарпатські дівчата завжди гідно представляли свій край на цьому конкурсі. Сьогодні зайвим буде представляти таких красунь, як Наталія Ворона, Анжеліка Пащенко-Висіч, Ліка Роман — вони всім відомі й знані. Сподіваємося, що і цьогорічний конкурс не стане винятком. За титул "Міс Україна 2009" боротиметься 17-річна ужгородка Яна Годня. Хтозна, можливо, Закарпаття незабаром збагатиться ще одною титулованою міс... А поки Яна погодилася розповісти про своє життя, плани і погляди на нього.

— Яно, розкажи трошки про себе, як ти потрапила до числа "красунь"?
 
— Я потрапила до маленької казки. Після того, як у поїзді моя мама познайомилася з директоркою філії Славістичного університету в Ужгороді, яка є доброю знайомою Наталії Ворони, та у свою чергу допомогла моїй мамі познайомитися з Наталією та Анжелікою Пащенко-Висіч — організаторами регіонального конкурсу "Красуня Закарпаття". Пізніше взяла участь у кастингу на "Красуню Закарпаття — 2008". А потім Наталія і Анжеліка вирішили, що я повинна представляти Закарпаття на "Міс Україна". День, коли Наталія Ворона запросила мене до ресторану і там повідомила про те, що я братиму участь у "Міс Україна", став для мене по-справжньому визначним. Наразі готуюся до всеукраїнського конкурсу. Зокрема, розучую танець у стилі "контемп", який виконуватиму з танцюристом Студії сучасного танцю "Бліц" на конкурсі талантів, що проходить у рамках "Міс Україна".

— А ти вже бачила дівчат-конкурсанток? Які враження в тебе від них?

— З дівчатами ще не випадало нагоди познайомитися, ми лише бачилися на фотосесії. Вони дуже приємні, цікаві, але конкретно сказати щось важко. Єдине, що можу сказати, я не почувала себе серед них якось некомфортно, що якась негарна, чи не така, як вони, радше навпаки. Дівчата всі достойні. Я вважаю всіх дівчат-конкурсанток уже переможницями.
 
— То для тебе головне взяти участь, а не перемогти?

— Я вже щаслива, що беру участь у цьому конкурсі. Звичайно, в душі сподіваюся на перемогу, як, напевно, і всі конкурсантки. Маю надію, що якимись своїми якостями вражу членів журі. Крім того, великі ставки кладу на мій танець, думаю, він допоможе потрапити мені принаймні до фіналу.
 
— Яно, ти казала, що потрапила в казку. Що мала на увазі?

— Я завжди мріяла про участь у конкурсах краси та дизайнерських показах. Уже двічі брала участь в українських Тижнях моди у провідних дизайнерів одягу, як-от Андре Тан, Залевський, Ксю Марченко. Крім того, є можливість подивитися на світ.
 
Уже минув рік від нашого знайомства з Наталією — і моє життя відчутно змінилося...
 
— Чому вирішила навчатися на факультеті режисури?

— Мені це подобається. Ще раніше хотіла вступати до Університету ім. Карпенка-Карого на "кіно­індустрію", тому, коли дізналася, що в нашому коледжі є спеціальність "режисура", то вже не сумнівалася в тому, що вступатиму саме туди. Коледж для мене стане хорошою підготовкою, аби в майбутньому навчатися у Києві. Те, що українське кіно розвивається дуже повільно, мене лише стимулює, я мрію знімати якісні фільми. А можливо, колись мені вдасться в Ужгороді відкрити якусь аматорську студію.

— Які фільми можеш зарахувати до якісних?

— Я люблю фільми, які після перегляду залишають певне емоційне навантаження. І хоча наразі популярним є використання незавершеної думки, все ж можу відзначити "Ванільне небо", гарний задум у фільмі "Бійцівський клуб". Я би дуже хотіла зняти фільм на якийсь із романів Пауло Коельо. Я вже бачила деякі роботи молодих режисерів на його книги. Швидше за все, що на дипломну роботу я відзніму саме щось із Коельо.
 
— Чи є в тебе якесь хобі? Чим займаєшся у вільний час?

— Дуже люблю читати. Серед улюблених авторів П. Коельо, Р. Бах, Х. Муракамі. Не люблю телебачення, дивлюся вкрай рідко, в основному, коли телефонують знайомі й кажуть "увімкни!" Правда, дуже радію успіхам закарпатців, яких показують "по телевізору". Так, наприклад, дуже вболівала за Ліку Роман і ніколи не думала, що через деякий час мені випаде така сама нагода представляти наш край на всеукраїнському рівні. Раніше писала вірші, зараз трохи вимушена облишити цю справу. Останні вірші написані рік тому. Сподіваюся, що до своєї поезії я обов’язково повернуся.

— Ти закохана? Що воно для тебе взагалі означає?

— Кохання — це щось дуже світле. Я однолюбка, не розпорошуюся на всіх і наразі в мене є та людина, яка посіла чільне місце в моєму серці. Думаю, це назавжди. Хоча ми живемо далеко одне від одного, але є почуття і є довіра, і я гадаю, що ми будемо разом. Ми розуміємо, що нам треба просто зачекати.

— Можеш пригадати якісь неочікувані незабутні події, учасницею яких ти стала?
 
— Ну одною з таких подій можу назвати нещодавній випадок, коли до Ужгорода приїздив Вакарчук із презентацією сольного проекту. Його творчість мені дуже подобається. Я була на концерті, а після концерту їх надто швидко забрали, через що я була дуже засмучена. І з таким настроєм уже йшла додому, аж раптом мене наздогнав якийсь чоловік, який запропонував мені повечеряти з гуртом "Океан Ельзи". Я була приголомшена такою пропозицією, це було так несподівано. А все ж погодилася. Передзвонила мамі, попередила її про те, що буду пізно. Хлопці виявилися надзвичайно прекрасними людьми. Мені було з ними дуже цікаво і приємно.

— Якби тобі запропонували виїхати з Ужгорода, ти би погодилася? І де ти би хотіла жити?

— Я знаю, що не змогла б поїхати з Ужгорода назавжди. Тут надто багато всього рідного. Це місто — частина мене.

Людмила Федоришина, РІО
15 травня 2009р.

Теги: «Міс Україна 2009», конкурс, краса

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 1
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини