Ужгородська міліція провела профілактичний рейд

Про "сімтниковий" страйк, спалений мопед і тату на дівочих сідницях...

Ужгородська міліція провела профілактичний рейд

Окрім розкриття злочинів та затримання  зловмисників, міліція велику увагу приділяє й профілактиці злочинності. Адже загальновідомо, що  біду  легше  попередити,  ніж потім мати справу з її наслідками. Тож минулого  тижня правоохоронці відпрацьовували місто  Ужгород.

ІНСТРУКТАЖ ПЕРЕД РЕЙДОМ

Для проведення рейду,  в якому взяли участь працівники патрульної служби, Державтоінспекції, відділу  зв’язків із громадськістю ГУМВС, бійці спецпідрозділу “Беркут” та військовослужбовці внутрішніх військ, запросили й журналістів. На патрулювання міста вирушили шість  екіпажів, а також піші групи.

Перед виходом  інструктаж  з особовим складом  провели нещодавно призначений начальник Ужгородського міського управління міліції підполковник Віталій Шимоняк, його заступники та начальник патрульної служби міськуправління  Микола Січак.

Керівництво  скеровувало  звертати  особливу увагу  на крадіжки з автомобілів,  на неповнолітніх, нетверезих громадян, які схильні до скоєння правопорушень.  Вирішили пройтися  й по розважальних закладах, зокрема по ігрових залах.  Останні тепер не повинні працювати, адже Кабінет Міністрів призупинив дію усіх ліцензій на ігровий бізнес. Однак власники таких закладів не хочуть втрачати прибутків, тож   працюють підпільно.  Їх і мали намір виявити.

 “СМІТТЄВИЙ” СТРАЙК

Розпочалося відпрацювання з  “Нового” -- найбільш проблемного мікрорайону обласного центру Закарпаття. Це водночас і густонаселена частина міста,  вулиці в нічний час погано освітлені, тож  зловмисники мають добру поживу. Проте того дня все було більш-менш спокійно. Хіба що на вулиці Можайського кілька десятків громадян (близько 40 осіб) перекрили  вулицю. У такий спосіб люди протестували проти того, що влада міста дозволила бізнесменам зводити будівлі  на місці, де колись стояли  сміттєві контейнери. Довелося переконувати розбурхану громаду, аби вона розійшлася й не перекривала рух, бо за такі самовільні дії передбачено відповідальність. Усі спірні питання необхідно вирішувати цивілізовано -- через суд.

Інший  виклик -- до одного з барів неподалік готелю “Закарпаття”. Тут вночі спалили мотоцикл, а його власник розповів цілу історію. Чоловік відпочивав у барі, де познайомився з молодицею. Випили пиво, поспівали в караоке. Однак це знайомство не сподобалося трьом молодикам, які теж знали цю дівчину. Компанія  причепилася до дядька, мовляв:  навіщо той завів з нею знайомство? Вона, бачте, представниця “цікавої” національності, а вони... “скінхеди”, тому не люблять її братів і сестер! Слово за словом, на нічній вулиці виникла суперечка, а відтак і сварка. Чоловік  від гріха подалі втік, сховався за рогом і звідти  спостерігав за розвитком подій. "Скінхеди" ж "розрядили"  свою лють на...  його мотоциклі.  Мало того, що понівечили техніку,  ще й запалили!  Зухвальців розшукує міліція.

“ЗОЛОТА” МОЛОДЬ

Далі маршрут пролягав через  площу Поштову. Тут, неподалік Ужгородської мерії,  зазвичай “тусуються” в сквериках підлітки. Звісно, не обходиться без випивки та, буває, й “косячка”... Побачивши міліціонерів, молодь розходиться. Але не всі --   на бетонному парапеті... лежить дівчина, а над нею робить якісь маніпуляції довговолосий хлопчина. Виявилося:  кавалер  своїй юній дамі фломастером  розмальовує, так би мовити,  філейну частину  тіла... Що дивно, дівча при цьому  спокійно лежало, заголивши  сідниці. Як мовиться, о часи, о звичаї!

А ось --  явно нетверезий хлопчина  на лавиці в альпінарії. Як зясувалося,  учень  19-ї школи. Юнак зізнається, що пив пиво. Стражі порядку записали його дані й відвезли  на освідчення в міськуправління. Туди ж викликали і батьків підлітка, котрих, найімовірніше, очікує штраф за неналежне виховання сина.

Рейд завершився,  журналісти розійшлися  по домівках. Але не міліціонери, яких очікувало   ще нічне чергування. Зранку довідалися: доба минула  спокійно.  Правда,  наступного дня в міліцію звернулася 23-річна ужгородка,  в якої знайомий на вигляд  хлопець відібрав мобільний телефон “Моторола”. За скоєння пограбунку патрульні затримали 29-річного жителя міста, речовий доказ  вилучили.

Попався   й 59-річний чоловік, котрий викрав деревце туї з території одного з акціонерних товариств. А грабіжника, який серед білого дня зірвав на вулиці Минайській масивний золотий ланцюжок з шиї співробітниці університету, наразі  продовжують розшукувати.

Володимир Павлюх, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
15 травня 2009р.

Теги: Ужгород, міліція, рейд, профілактика, страйк, сміття

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини