Новини Закарпатського "Інваспорту"

Наприкінці квітня відбулися обласні змагання у залік спартакіади "Повір у себе" з настільного тенісу та легкої атлетики. А 10 травня, з нагоди Дня Перемоги, було проведено турнір з футболу. У спартакіаді взяли участь спортсмени з ураженням опорно-рухового апарату, вадами слуху та мови, вадами зору.

Новини Закарпатського "Інваспорту"

У змаганнях із настільного тенісу серед спортсменів із ураженням опорно-рухового апарату (ОРА) у дівчат молодшої групи перемогла представниця Берегова Калина Квак (тренер І.Продан). Друге місце посіла ще одна представниця Берегова Тетяна Козар. У юнаків молодшої групи добре виступив Михайло Кушніренко з Іршави (тренер С.Зем'янський). Друге і третє місця теж у представників Іршави - Максима Бондарева та Артура Кобаля. У старших юнаків переміг берегівчанин Річард Міндак, вихованець тренера [.Продана. Ще один вихованець берегівського тренера Степан Леврінц став другим, а іршавчанин Іван Ломага - третім.

У спортсменів із вадами слуху та мови серед молодших дівчат перемогу святкували Вікторія Цимболинець та Аліна Барна, вихованки тренера С. Устюжанінової з Хуста. Серед дівчат старшої вікової групи перемогу отримала Каріна Балог із Ужгорода (тренер Ю.Щімон). На другу сходинку зійшла її подруга Оксана Корпош, а третє місце посіла вихованка Серафіми Устюжанінової Мар'яна Янчій з Хуста. Серед ю.наків поза конкуренцією був Йосип Фовріш із Хуста. Друге та третє місця посіли теж хустяни - Василь Фіцай та Василь Волошин - усі вихованці Серафіми Устюжанінової.

У змаганнях із легкої атлетики серед молодших юнаків та дівчат із ураженням ОРА у бігу на 60 м відзначилася берегівчанка Калина Квак. Біг 100 м та стрибки у довжину виграла Дарина Філюк із Тяева, тренер В.Аврамченко. У цих вправах два срібла виборола Іларія Засухіна з Рахова, а у метанні м'ячика юній рахівчанці не було рівних. Тут друге місце виборола Калина Квак. У активі Калини є ще й бронза у стрибках у довжину.

У юнаків найкращі результати у спринті показали іршавчани Максим Бондарев (тренер А.Савко) та Артур Кобаль. У старших юнаків дистанцію 60 м найшвидше подолав іршавчанин Василь Кормош, тренер А.Савко. Дистанцію 100 м краще за всіх пробіг берегівчанин Річард Міндак, тренер І.Продан. А 200 і 400 м швидше за всіх подолав Сергій Романюк із Рахова. Ще одну медаль у метанні м'ячика виграв Річард Міндак.
Серед спортсменів із вадами зору у групі молодших юнаків ужгородець Михайло Мікловцик виграв біг на 60 м, стрибки у довжину та метання м'ячика. Тренер Мікловцика - О.Ковган. Біг на 200 м виграв Михайло Дубровка, а 60 м серед дівчаі - Ганна Волошин із Мукачева.

Серед старших юнаків упевнено виступав на всіх дистанціях Гергель Кедебець із Мукачева, якого тренує О.Воловікова. Гергель переміг у бігу на 100 м, 200 м та штовханні ядра. Серед дівчат найшвидше дистанцію 100 м подолала Вікторія Гоняна з Мукачева. Стрибки у довжину серед юнаків виграв Михайло Барна з Мукачева, тренер О.Воловикова.

Серед спортсменів з вадами слуху та мови у молодших юнаків хустянин Василь Фіцай виборов 1 місце у бігу на 60 м та метанні м'ячика. У стрибках у довжину Василь здобув третє місце. На дистанції 500 м переміг Петро Мирзанич з Ужгорода, якого тренує С.Білусяк. Вихованка Білусяка Кароліна Шелемба стала кращою з бігу на 60 м та 300 м. Стрибки у довжину виграв Василь Волошин з Хуста, тренер С.Устюжанінова.

Серед старших юнаків 100 м виграв Віталій Русинка. Найкращим Віталій виявився також у стрибках у довжину. Ще одне срібло ужгородець здобув у бігу на 200 м. Тут золото у Івана Щербака, який впевнено здобув перемогу і на дистанції 400 м. Обох юнаків тренує Степан Білусяк. Серед дівчат поза конкуренцією була хустянка Мар'яна Янчій, тренер С.Устюжанінова, яка перемогла у бігу на 100, 200 м та стрибках у довжину.
Спортсмени з вадами зору та слуху, а також з ураженням ОРА намагалися довести всім, а також самим собі, що вони виконують усі бігові та стрибкові вправи як повноцінні здорові люди. Вони молодці, їм важко, але вони вміють долати труднощі. Нагородою за успіхи переможцям і призерам стане поїздка до Євпаторії на Всеукраїнські змагання.

10 травня на спортивному майданчику Ужгородської школи-інтернату для дітей із вадами слуху відбувся турнір із міні-футболу, присвячений 64-ій річниці з Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні. У турнірі взяли участь три команди: Ужгородська школа-інтернат, збірна м.Ужгород та УВП УТОГ. Перемогу святкували юні футболісти школи-інтернату, які були нагороджені кубком, грамотами та грошовою премією. Кращим гравцем турніру визнано Івана Папа з команди-переможниці.

Андрій Чегіль
15 травня 2009р.

Теги: Інваспорт, Ужгород, теніс, легка атлетика

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини