На Закарпатті підбили підсумки Тижня охорони праці

Безпека на робочому місці – основне право людини.

На Закарпатті підбили підсумки Тижня охорони праці

УЖГОРОД.

У рамках Тижня охорони праці, що тривав у Закарпатті, з 22 по 28 квітня, Проведено засідання міської ради з питань безпечної життєдіяльності, на якому підбито підсумки  роботи з забезпечення належного стану охорони праці, промислової безпеки та профілактики виробничого травматизму і професійних захворювань на підприємствах, в установах і організаціях міста у 2008 році.

Протягом 2008-го року рівень загального травматизму на виробництві порівняно з 2007-им знизився з 22 до 18 нещасних випадків. Смертельних випадків, пов’язаних з виробництвом, у місті не зареєстровано. Тенденція до зниження рівня виробничого травматизму зберігається і в 1 кварталі 2009 року. За минулий рік експертом з умов праці проведено перевірку 66 підприємств, установ та організаціз міста з атестації робочих місць за умовами праці. На перевірених підприємствах про атестовано 1150 робочих місць. Серед кращих у цій роботі – ТОВ "Закарпатбуд", ПМП "Імай", кооператив "Ізоліровщик", ТОВ " "Нострадамус Плюс", ТОВ "Турист ЛТД" та інші.

Ужгородський район. 27 квітня у конференц-залі Ужгородської районної лікарні №1 м. Чоп проведено збори трудового колективу за підсумками перевірки стану охорони праці на робочих місцях. У школах району під егідою відділів освіти та у справах національностей Ужгородської РДА випущено тематичні шкільні газети, проведено конкурси стіннівок, присвячених Дню охорони праці, проведено зустрічі з інвалідами праці  та членами родин загиблих на виробництві. На ДП "Голден Фудс" укладено угоду з ДП "Закарпатський експертно-технічний центр"  про навчання посадових осіб підприємства та технічного огляду автонавантажувачів. На зборах керівного складу ТОВ "Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед" проаналізовано стан виробничого травматизму та з метою регулювання відносин між роботодавцем та працівниками у галузі реалізації прав на здорові й безпечні умови праці, пільгове пенсійне забезпечення, пільги та компенсації за роботу в несприятливих умовах організовано проведення атестації робочих місць за умовами праці на виробництві "Філіпс". На СП ТОВ "Влад", ТзОВ "Хіпп-Ужгород" проведено ремонт санітарно-побутових приміщень та душових, придбано спецодяг, індивідуальні засоби захисту, медичні аптечки. На підприємствах рвйону – ЗАТ "Єврокар", ТОВ "Ядзакі- Україна", філії "Райавтодор", ВАТ "Ужгородське ШБУ-58" в раиках Тижня охорони праці проведено виробничо-технічні заходи (раціоналізація  робочого місця, нормалізація стану виробничого середовища), санітарно-гігієнічні заходи (вдосконалення режиму праці та відпочинку, санітарний інструктаж), заходи індивідуального захисту (забезпечення спецодягом, особиста гігієна). У згаданих трудових колективах розглянуто стан виробничого травматизму, профзахворювань, намічено заходи щодо усунення порушень нормативно-правових актів з охорони праці та проведено позачергові інструктажі з техніки безпеки.

МУКАЧЕВО.

21 квітня управлінням праці та соціального захисту населення Мукачівської міської ради спільно з Фондом соціального страхування вфід нещасних випадків на виробництві проведено семінар-нараду з відповідальними працівниками з охорони праці підприємств, установ та організацій міста з ініціативою не допустити жодного випадку виробничого травматизму протягом Тижня охорони праці. У міській газеті "Панорама" висвітлено проведення семінару та опубліковано рекомендації його учасників для роботодавців.
Іршавський район. У с. Ільниця проведено засідання "круглого столу"  на тему "Проблеми профілактики виробничого травматизму на підприємствах району. Сучасна державна політика у сфері промислової безпеки та охорони праці" за участі понад 20 керівників підприємств, установ та організацій Іршавського району. Учасники засідання отримали інформацію, важливу для їх повсякденної роботи від представників Іршавської РДА, Організації роботодавців Іршавського району, відділення Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Іршавському районі, Територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області. Відбувся предметний діалог між організаторами заходу та запрошеними до участі в ньому, кожен з яких мав можливість поставити питання та отримати конкретні відповіді на них.

Виноградівський район 

Проведено засідання тристоронньої соціально-економічної ради, на якому розглянуто загальний стан справ з охорони праці та виробничої безпеки на підприємствах району та підбито підсумки проведеної в рамках Тижня охорони праці роботи; проблеми атестації робочих місць за умовами праці на підприємствах, в організаціях та установах району; виконання заходів, приурочених до Дня охорони праці. Станом на 01.04.2009 року у Виноградівському районі зареєстрований 91 суб’єкт господарювання різних форм власності, фізичних осіб, які використовують найману працю. На них підлягають атестації 2050 робочих місць. Наразі про атестовано 1465 з них, що становить 71,4%.

Свалявський район

30 квітня на засіданні комісії з питань безпечної життєдіяльності населення підбито підсумки виконання заходів, приурочених до Дня охорони праці. Звернено увагу суб’єктів господарювання, установ та організацій на проблеми запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням, запровадження системи управління охороною праці (СУОП).

Берегівський район

 На засіданні міської тристоронньої соціально-економічної ради за підсумками роботи у 1 кварталі 2009 року заслухано роботодавців, голів профспілок та представників трудових колективів з  питань  працеохоронної роботи та виробничої безпеки, зокрема, виведення роботодавцями з експлуатації виробничих будівель, споруд, інженерних мереж, машин, механізмів технологічного устаткування, транспортних засобів, які не відповідають вимогам безпеки праці або знаходяться в аварійному стані; проведення атестації робочих місць з небезпечними і шкідливими умовами праці та приведення їх у відповідність з вимогами нормативних актів про охорону праці.
Наказами Територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області  Почесними грамотами наглядової структури за вагомий внесок у реалізацію державної політики у сфері охорони праці і промислової безпеки та з нагоди відзначення Дня охорони праці нагороджено кращих з кращих: генерального директора УАП ТОВ "Фішер-Мукачево" Василя Рябича, голів правлінь ВАТ "Хустська ПМК-240" Василя Попадинця, ВАТ "Приборжавське заводоуправління будматеріалів" Михайла Ісака, ВАТ "Хустська ПМК" Михайла Хмару, інженерів з охорони праці Виноградівського ДП "Мода Проджест" Магдалину Редько, Ужгородського міського перинатального центру Геннадія Бутка, Берегівського ЗАТ "Котнар" Василя Змаженка та працівників територіального управління - головних державних інспекторів Мирослава Феделеша, Віталія Ляховича, Зеновія Бопка, спеціаліста 1 категорії Сільвію Кашу.

Прес-служба Теруправління Держгірпромнагляду України по Закарпатській області
06 травня 2009р.

Теги: Тиждень безпеки праці, травматизм, виробництво

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 11
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини