Ужгород: До фестивальної програми "СакураФест" додалися нові заходи

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів фестивалю "СакураФест", у проведенні якого 1-2 травня в Ужгороді виникло чимало цікавих подробиць та нових заходів.

Олександр Тімков, піар-директор фестивалю повідомив, що фестивальну сцену розташують не на площі Народній, як планувалося раніше, а на Поштовій площі. Крім того, таки облаштують найдовший в Україні пивний стіл. Спеціально змайстрований стіл довжиною 300 метрів розташують на набережній Незалежності. Виробник популярного українського пива пригощатиме ужгородців, при чому частину пиву роздаватимуть безкоштовно. Для дітей розливатимуть безалкогольну продукцію.

А розпочнеться СакураФест о 12.00 акцією на Православній набережній — тут висадять 30 сакур, які започаткують найдовшу у Європі алею сакур. Організатори відмовилися від попередньої ідеї іменної алеї, тобто сакури не матимуть іменних табличок. Пропонувалося також "продати" сакури з аукціону з метою залучення коштів до фестивалю, проте вирішили таки розшукати охочих пожертвувати кошти на акцію безкорисливо, щоб не персоналізувати дерева, — розповів головний режисер дійства Василь Крайняй. Він також повідомив, що з 13.00 на набережній Незалежності та Поштовій площі вже розпочнеться сам фестиваль. Виступатимуть знамениті фольк-гурти, сатиричний театр та гурт "Скрябін".

О 22.00 у ПАДІЮНі розпочнеться dj-марафон, в якому візьмуть участь провідні зірки. "Для марафону готуємо такі інсталяції, що ужгородці просто не впізнають ПАДІЮН", — гарантує Василь Крайняй. Планований головний спонсор фестивалю за два тижні до його проведення повідомив організаторам, що, на жаль, не зможе підтримати свято фінансово. Тому фест відбудеться завдяки партнерам проекту, а також благодійним внескам самих ужгородців (сума такого внеску для входу до Паді юну коштуватиме 50 грн.).

Крім того, гроші на Алею сакур вдалося залучити від продажу фоторобіт закарпатських митців із зображеннями цвітіння цих дерев, — розповів арт-директор фестивалю Євген Колесник. Участь у висадженні сакур візьмуть 7 бізнесменів з Японії. З ними ведуться також перемовини про облаштування в Ужгороді скверику для медитацій у японському стилі.

"Ми проситимемо міліцію частіше патрулювати набережну, на якій висадять сакури, бо у нас в місті, на жаль, висаджені деревцята викрадають на 2-3 день, особливо на вул. Легоцького", — каже О. Тімков. Він також розповів, що міська влада забезпечила оновлення освітлення на набережній.

Щодо встановлення рекордів із пивним столом та повітряними кульками, які випустять в небо з Театральної площі, О. Тімков розповів, що дійства відзнімуть на відео і так передадуть представникам Книги рекордів України. Оскільки їх приїзд обходиться майже у 100 тисяч гривень, яких наразі у бюджеті фестивалю немає.
"Цього року ми проводимо свого роду промофестиваль, презентуємо саму ідею, а наступного року буде плануємо масштабніший фестиваль", — каже О. Тімков.

Ужгородський прес-клуб реформ
30 квітня 2009р.

Теги: Ужгород, фестиваль, dj-марафон, "СакураФест"

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини