Закарпаття: Грузинське "тріо" облюбувало ринок "ГІД" у Мукачеві

У місті Мукачево співробітники міськвідділу УМВС у Закарпатській області затримали трьох громадян Грузії, які промишляли крадіжками з автомобілів. Під час затримання молодики вчинили опір правоохоронцям, спочатку й свою вину не визнавали. Та під тиском неспростовних доказів, які вдалося зібрати співробітникам карного розшуку, головний підозрюваний "розколовся", розповівши, як разом із земляками організував "кримінальний бізнес".

Закарпаття: Грузинське "тріо" облюбувало ринок "ГІД" у Мукачеві ...Того ранку Сергій М., 28-річний житель Ракошина, що на Мукачівщині, завітав на оптово-роздрібний ринок "ГІД" у райцентрі, щоб придбати будматеріали. Залишив свій "Форд Транзит" на стоянці, поблизу торговельного центру. Сергій і не здогадувався, що за ним пильно слідкують.

Повертаючись до автомобіля, ракошинець не звернув уваги на смаглявого молодика, який, стоячи осторонь, подав знак своєму напарнику. Сергій сів у легковик і, вже повертаючи на вулицю Матросова, раптом відчув, що з його "Фордом" щось не те: здалося, що проколоте праве заднє колесо.

Загальмувавши, він вийшов з іномарки і справді помітив чималий розріз - сантиметрів два: немовби хтось навмисно штриконув колесо ножем. На щастя, поруч знаходиться заправка із сервісним центром. Водій вирішив під'їхати туди, щоб замінити пошкоджене колесо. Та раптом помітив, що його барсетка, у якій, окрім документів на авто, знаходилися ще й понад три тисячі гривень, зникла.

"Що за напасть: спочатку колесо, тепер — і гаманець!" — переживав чоловік, обшукуючи салон. І тут пригадав, як кілька хвилин тому поклав сумочку біля сидіння водія. У галері, промайнула думка: "Чи не пов'язане порізане колесо із зникненням барсетки?". Чоловік звернувся у чергову частину Мукачівського міськвідділу УМВС.

Виявилося, Сергій — далеко не перший потерпілий, який позбувся барсетки за подібних обставин. Щоправда, для фахівців з карного розшуку цей "почерк" скоєння злочинів був уже відомий: протягом тижня вони спостерігали за групою, яка "бомбила" автовласників цим "вишуканим" злодійським методом.

Вранці, коли пожильці ще спали, міліціонери навідалися в квартиру, що на третьому поверсі одного з багатоповерхових будинків, в якій тимчасово проживали троє громадян Грузії. Побачивши пред'явлене посвідчення співробітника міліції, молодики почали чинити опір і відмовилися йти за правоохоронцями, тож довелося затримати їх на десять діб за непокору працівникам міліції.

Під час допиту у кабінеті слідчого з'ясувалися деякі подробиці перебування грузинів на Закарпатті. Проте, що на території України вони знаходяться легальне, свідчить міграційна карта, яку оформлено на три місяці, але вже через кілька днів спливав термін її дії. За версією 22-річного Давида X., уродженця грузинського міста Зугдіді, він разом з двома земляками приїхав на Закарпаття до родичів, з якими сподівався відкрити спільний бізнес. Але плани у родичів змінилися, тож вони утрьох спробували організувати власний бізнес. Та коли й ця задумка потерпіла фіаско, до того ж скінчилися гроші, молодики обрали інший, хоча й доволі ризикований спосіб — крадіжки.

"Працювали" чітко й злагоджено. Один з грузинів слідкував за власником авто, коли той робив покупки на ринку, і тільки пересвідчившись, що у його барсетці є певна сума, подавав знак спільнику.

Давиду вже було пред'явлено обвинувачення. Він визнав, що п'ять крадіжок з автомобілів на ринку "ГІД" - це справа його рук. Перевіряється його причетність до інших подібних злочинів.
Еліна САВИЦЬКА, "Відомості міліції"
18 листопада 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини