Ужгородські пожежники врятували з вогню 35-річного чоловіка

Для 35-річного ужгородця дев’яте квітня стало по-справжньому другим днем народження. Від загибелі його відділяло кілька хвилин. А завдячує своїм порятунком чоловік начальнику варти самостійної державної пожежної частини по охороні м. Ужгород Івану Бонгару‚ який разом зі старшим пожежником Артуром Томеску та командиром відділення Олександром Рудницьким‚ винесли потерпілого з осередку пожежі.

Ужгородські пожежники врятували з вогню 35-річного чоловіка

Але про все по порядку.

Повідомлення про те‚ що в обласному центрі горить магазин на вул. Гагаріна‚ який спеціалізується на продажу автомобільних акумуляторів та всіляких мастил‚ від пересічних городян   в оперативно-рятувальну службу Закарпаття надійшло о 10:51.

За лічені хвилини рятувальники вже працювали на місці виклику. Оскільки двері в магазин були зачинені й на стуки ніхто не відповідав‚ то нічого не залишалося як виламати їх. Про те‚ що в середині можуть бути люди‚ ніхто не підозрював.

Капітан Іван Бонгар разом з підлеглими‚ одягнувши спеціальні апарати для захисту органів дихання‚ пішли у розвідку вщент задимленого приміщення. Потім капітан розповість‚ що доки хлопці ретельно обстежували приміщення торгової зали‚ його‚ якась незрозуміла сила ніби підштовхувала далі в приміщення коридору. Ще мить й Іван наткнувся на непритомного чоловіка‚ який лежав долілиць до підлоги. На щастя‚ у людини ще жевріло життя.

Іван разом з колегами негайно винесли потерпілого на зовні‚ де фельдшер-рятувальник   Сергій Лісіцин надав йому першу невідкладну допомогу. І людина прийшла до тями. А потім каретою "швидкої" його доправили в реанімаційне відділення Ужгородської міської клінічної лікарні‚ де медики діагностували у нього отруєння чадним газом. Зараз життю чоловіка вже нічого не загрожує.

Врятований працює в магазині продавцем. З його слів‚ вранці близько дев’ятої години він як зазвичай відчинив магазин й почав трудовий день. Близько десятої ранку потерпілий вирішив підзарядити один із акумуляторів. Оскільки спеціального приміщення для цього в закладі не було обладнано‚ то вирішив зробити це в торговій залі. Оскільки клієнтів не було, щоб попоїсти, на цей час зачинив магазин. Для прийому їжі пішов у підсобне приміщення. Через 3-4 хвилини продавець почув із зали якісь дивні звуки‚ здавалося‚ що щось падає на землю та вистрілює. Чоловік негайно кинувся на звуки та відчинивши двері‚ його обдало сильним теплом. Більше людина нічого не пам’ятає до того моменту‚ коли перед його очима неначе з туману постали обличчя рятувальників.

Внаслідок пожежі було знищено 50 літрів автомобільного мастила‚ 10 літрів гальмівної рідини‚ 8 акумуляторних батарей. Сума збитків приблизно оцінюється в 10 тис. грн. Проте‚ коли б невправні дії вогнеборців‚ то наслідки стихії були б непередбачуваними‚ адже існувала реальна загроза знищення торгового закладу‚ а‚ головне‚ загинула б молода людина. За висновками фахівців‚ від смерті його відділяло якихось 4-5 хвилин.  

Остаточні причини виникнення пожежі встановлюють фахівці пожежної справи.

- Лихо пожежі доводиться бачити кожного чергування‚ – каже капітан служби цивільного захисту Іван Бонгар‚ – до нього ми вже через специфіку своєї професії звикли. От‚ правда‚ до людських жертв ніколи звикнути не можна – це завжди шокує. Правда‚ коли вдається врятувати людське життя‚ то й радість особлива‚ коли усвідомлюєш‚ що саме ми це зробили… До слова‚ Іван Бонгар трохи більше двох років служить начальником пожежної варти однак за цей відносно нетривалий час його бійці вже не одну людину врятували від смерті‚ не кажучи вже про збережені матеріальні цінності, повідомили "Закарпаття online" в ЦП ГУ МНС в Закарпатській області.

10 квітня 2009р.

Теги: пожежа, МНС, Ужгород, рятувальник, пожежна безпека, магазин, отруєння, чадний газ

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

17:31
На ужгородській об'їзній водійка Subaru вилетіла через бордюр на газон і збила дорожній знак
11:29
По дорозі між Сімером і Ворочовом Перечинської громади згорів Mercedes, що їхав на ремонт (РОЗШИРЕНО)
11:01
У середу у Ясіні на Рахівщині горіла "дев'ятка", а у Ворочові на Ужгородщині – Mercedes
10:43
На пожежі в Нижніх Воротах на Мукачівщині отримала опіки власниця будинку
10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
10:45
У Кричові Буштинської громади донька, випадково проходячи повз, врятувала свою 77-річну матір з пожежі
» Всі новини