"Джейнз Інтеліндженс дайджест": Так звані міністри уряду Підкарпатської Русі роздають інтерв’ю переважно своєму ж Інтернет-сайту

У європейській пресі знову аналізують підривні операції російських спецслужб в українських областях – Криму й Закарпатті. Аналітики вважають, що таким чином російські націоналісти хочуть переконатися, як далеко вони можуть зайти у дестабілізації ситуації в Україні, коли у підходящий час підніматимуть питання про підтримку українських сепаратистів, як це робилося, наприклад, в Південній Осетії чи Абхазії. Чимало провідних європейських видань вважають, що дострокові президентські вибори в Україні поглиблять кризу в державі. До того ж, саме оголошення Верховною Радою виборів 25 жовтня, наводять газети думки експертів, є "незаконним".

Впливове лондонське аналітичне видання "Джейнз Інтеліндженс дайджест" інформує з посиланням на спецслужби України, що "таємна битва між Москвою і Києвом у стратегічних українських регіонах – Криму і Закарпатській області, далека від завершення". Лондонські аналітики вказують на твердження керівництва Служби безпеки України про те, що "Росія фінансує сепаратистські рухи в стратегічних регіонах України".

Зокрема, мова йде про надходження з Росії коштів для "русинських сепаратистів" в Закарпатській області України. За словами глави СБУ Валентина Наливайченка, кого цитує "Джейнз", найактивніші у втручанні й організації провокацій у згаданих регіонах України є "російські політики, які хочуть заробити собі на цьому ім’я".

"Джейнз" порівнює заспокійливі слова Наливайченка про нібито відсутність у Криму серйозних підривних центрів з даними дослідження київського Центру імені Разумкова, які, навпаки, свідчать, що близько 25 відсотків всіх опитаних в Криму готові "діяти особисто для втілення у життя сепаратистських планів".

"Джейнз" також вказує на те, що переважна більшість населення Криму готова підтримати відокремлення автономії від України. Лондонське видання також запитує при цьому, чи не є оцінки СБУ щодо сепаратистської загрозу в Криму "надмірно оптимістичними"? "Джейнз" також вказує на відкрито провокаційний характер дій купки найрадикальніших "діячів" з так званих "русинських сил" в українському Закарпатті.

Аналітики з Лондона інформують, як "самозваний прем’єр-міністр у значний мірі фіктивної республіки Підкарпатська Русь Петро Гецко у інтерв’ю "Російской Ґазєтє" заявляє про звернення до Москви з проханням визнати незалежність цієї фіктивної республіки, бо, мовляв, українська влада ігнорує його вимоги стосовно автономії в межах України".

Інші так звані міністри уряду Підкарпатської Русі роздають інтерв’ю, переважно своєму ж Інтернет-сайту, у яких висловлюють претензії на дивіденди від транзиту російського газу через територію Закарпаття.

Вони також розраховують, як пише "Джейнз", на "російські гарантії безпеки в разі "української агресії" проти їхньої самопроголошеної республіки".

Лондонські аналітики сумніваються в тому, що російська Дума піде коли-небудь на визнання незалежності Русинії, бо, з точки зору "Джейнз", "таке визнання було б охарактеризовано в Європі і США як відверта російська агресія проти територіальної цілісності України, і це могло б перейти у серйозну конфронтацію між Сходом і Заходом".

02 квітня 2009р.

Теги: русини, уряд, криза, сепаратизм, Росія

Коментарі

орк 2009-04-04 / 09:48:00
"Джейнз" також вказує на відкрито провокаційний характер дій купки найрадикальніших "діячів" з так званих "русинських сил" в українському Закарпатті" (с). Закопати "купку" i все :-D


MIKLUH 2009-04-03 / 08:41:00
Аалітики для того й є аби аналізували а що буде ....Варіант НАТО робит прицидент Сербія-Косово.Рф робит ход коньом мочит кума Саку.НАТО наїзджає на Венесуєлу.РФ відбирає Крим і освобождає Срібну Землю

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини