Під час весняної толоки на Закарпатті планують висадити близько 12 мільйонів деревцят та кущів

У вівторок, 31 березня, заступник Глави Секретаріату Президента Роман Безсмертний провів селекторну нараду з представника державних адміністрацій областей, Києва та Севастополя та Ради міністрів Автономної Республіки Крим, присвячену реалізації указу Президента від 26 березня 2009 року "Про проведення весняних толок у 2009 році". Участь у нараді взяли і заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Віктор Лукеча, начальники профільних управлінь.

Голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші та голова облради Михайло Кічковський під час минулорічньої весняної толоки
Голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші та голова облради Михайло Кічковський під час минулорічньої весняної толоки

Згідно указом Президента поставлено завдання Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевим державним адміністраціям забезпечити за участю органів місцевого самоврядування проведення в населених пунктах із залученням громадськості, насамперед учнівської та студентської молоді, весняних толок з озеленення та благоустрою.
 
Зокрема, це передбачає приведення у належний естетичний та санітарний стан прибудинкових територій, дитячих та спортивних майданчиків, парків, скверів, інших об'єктів масового перебування та відпочинку населення, облаштування нових дитячих та спортивних майданчиків, створення місць вигулу домашніх тварин (собак); впорядкування зелених зон, парків, скверів, висаджування саджанців дерев і чагарників; упорядкування кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів, місць почесних поховань; прибирання та впорядкування вулиць і доріг міст та інших населених пунктів, зокрема зупинок міського транспорту, тротуарів, пішохідних переходів, створення велосипедних доріжок.
 
Роман Безсмертний закликав консультуватися у вирішенні екологічних проблем у регіонах наукових експертів, а також запропонував залучати військових до екологічних акцій, наприклад, очищення берегів річок або лісових смуг, як це практикується у багатьох країнах. Він також запропонував активніше залучати до таких акцій школярів та студентів.

Заступник Глави Секретаріату звернув увагу керівників регіонів на проблеми збирання сміття та організації звалищ твердих побутових відходів, які часто створюються несанкціоновано. Відтак, вони мають бути або ліквідовані, або легалізовані.

Також під час наради було обговорено виконання указу Президента від 5 листопада 2008 року "Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів і зелених насаджень".

Щодо Закарпаття, то за словами заступника голови облдержадміністрації Віктора Лукечі, цьогоріч в області планують висадити близько 12 мільйонів деревцят та кущів. 31 березня прийнято розпорядження голови облдержадміністрації "Про проведення весняних толок та озеленення і благоустрою протягом квітня 2009 року", яким передбачено проведення робіт з озеленення на території області. Фінансуватимуть роботи за рахунок місцевих бюджетів, бюджетів установ та організацій, які працюють на території області.  З місцевих бюджетів передбачено виділити на ці роботи  28 млн. 550 тис. гривень.

Найбільше дерев, згідно плану лісовідновлення та лісорозведення буде висаджено лісгоспами області – майже 11 мільйонів. В рамках акції "Посади дерево і збережи його" навчальними закладами буде висаджено 180 тисяч саджанців. Ще однією акцією – "Майбутнє лісу у твоїх руках" передбачено посадку 90 тисяч дерев та кущів. Близько 30 тисяч дерев та 10 тисяч кущів планують висадити працівники органів місцевого самоврядування. До озеленення області долучатимуться й працівники Служби автомобільних доріг, медичних закладів та закладів культури, які планують висадити відповідно 8, 35 та 9 тисяч дерев, повідомили "Закарпаття online" в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА.

31 березня 2009р.

Теги: весняна толока, висадити, дерево

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини