Викритий на Закарпатті конвертаційний центр "конвертував" понад 5 мільйонів гривень

Протягом січня-лютого 2009 р. працівниками відділу протидії схемам ухилення від сплати податків оперативного управління управління податкової міліції Державної податкової адміністрації у Закарпатській області припинено діяльність "конвертаційного" центру, створеного на базі фізичної особи – приватного підприємця М., мешканця Свалявського району Закарпатської області.

Викритий на Закарпатті конвертаційний центр "конвертував" понад 5 мільйонів гривень

26 лютого 2009 р. слідчим відділом податкової міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.212 ч.3 КК України (ухилення від сплати податків, зборів, обов’язкових платежів, що призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) стосовно приватного підприємця М.

Встановлено, що починаючи з жовтня 2006 р. по грудень 2008 р., приватний підприємець М., здійснюючи фінансово-господарські операції з лісоматеріалами, шляхом незаконного використання печатки та бланків свалявського товариства з обмеженою відповідальністю "І" безпідставно завищував собі податковий кредит з податку на додану вартість та збільшував валові витрати, у результаті чого ухилився від сплати податків на загальну суму понад 1,5 млн. грн., що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

Допитані в якості свідків попередні колишні директори ТОВ «І» пояснили, що товариство ніякої діяльності не здійснювало і фінансово-господарських операцій з приватним підприємцем М. не проводило, а документи про взаємовідносини з підприємцем сфальсифіковані.

Під час розслідування кримінальної справи встановлено, що протягом 2007-2009 років приватний підприємець М. виписав низку документів (накладні, податкові накладні) на поставку лісоматеріалів різним суб’єктам господарської діяльності м.Свалява, Свалявського району, м.Мукачева, Мукачівського району та Рахівського району, які користувалися послугами "конвертаційного" центру. Фактичних поставок товарно-матеріальних цінностей не відбувалось, відбувався тільки рух документів.

Конвертація готівкових коштів проводилась підприємцем М. через ряд філій банківських установ, що розташовані у м.Ужгороді. Загальна сума конвертованих готівкових коштів становить 5 млн. 115 тис. 184 грн.

6 березня 2009р. в ході проведення обшуку за місцем фактичного проживання М. виявлено та вилучено в якості речових доказів предмети та речі, які він використовував для незаконної діяльності "конвертаційного" центру: системний блок для комп’ютера, принтер, дві печатки, два компакт-диски, чекові книжки на 25 чеків кожна. В кожній книжці є як використані, так і не використані чеки. Також вилучено 11 візиток підприємця М., оформлені на нього як на керівника ТОВ "І", та інші документи, які стосуються незаконної діяльності "конвертаційного" центру (квитанції, накладні, податкові накладні, договори поставки лісоматеріалів, інше).

Оскільки в діях М. вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України, а у підозрюваного вилучено документи, які вказують на сліди вчиненого злочину, слідчим слідчого відділу податкової міліції винесено постанову про затримання підозрюваного у вчиненні злочину.

6 березня 2009 р. оперативно-слідчою групою з розслідування вказаної кримінальної справи М. затримано. 9 березня 2009р. Ужгородським міськрайонним судом задоволено клопотання слідчого слідчого відділу податкової міліції ДПА у Закарпатській області про обрання щодо М. запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Наразі затриманий М. знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання Ужгородського міського управління ГУ МВС України в Закарпатській області.

13 березня 2009р.

Теги: податкова міліція, суд, конвертаційний центр

НОВИНИ: Кримінал

17:56
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
» Всі новини