З метою оцінки умов праці проведено 24 404 досліджень хімічних та фізичних факторів.
Результати аналізу показників якості харчових продуктів засвідчують про збереження тенденцій, як намітились в попередні роки. Питома вага нестандартних проб за мікробіологічними показниками коливається впродовж останніх 5 років на рівні 4,2 %, а в 2008 р. становила 3,3%.
Залишається актуальним питання контролю якості води, яка надходить населенню з різних джерел водопостачання. Відсоток проб, що не відповідають вимогам нормативів за мікробіологічними показниками зменшився з 9,1% в 2007 р. до 7,7% в 2008 р., але з відомчих та сільських водопроводів відсоток нестандартних проб за мікробіологічними показниками залишається досить високий відповідно 8,9% та 14,8%.