Іван Балога – брат Балоги

10 листопада Іванові Балозі, братові одного з найвідоміших політиків України, глави Секретаріату Президента Віктора Балоги, виповнюється 40 років. Іван дуже схожий на Віктора як зовні, так і внутрішньо. І так само, як старший брат, молодший проходить усіма щаблями як політичної, так і господарської роботи. Зараз Іван Балога – перший заступник голови Закарпатської облдержадміністрації, а також керівник закарпатського осередку «Нашої України». Який він, молодший брат Віктора Балоги, чим живе й керується?

Іван БАЛОГА
Іван БАЛОГА
Жили-були три брати… Один з них, найстарший Віктор, став главою Секретаріату Президента України. Інший – відомий у Закарпатті, але ще доволі молодий юрист. А третій брат – Іван. Як у казці. Ось лише не як у казці пішов Іван услід за старшим братом Віктором, причому практично у всіх справах наслідує його. Чому так сталося, Іван і сам не знає. Каже – швидше за все, купа факторів поєдналися: і бажання старшого брата бачити в молодшому свого наступника, і вміння Івана працювати в команді, і бажання останнього займатися господарською та чиновницькою роботою. І, вочевидь, сама доля так розпорядилася. Хоча в дитинстві мріяв зовсім про інше.Розповідає Іван Балога:
«Перша мрія дитинства була стати гарним футболістом. Олег Блохін і Марадона були моїми спортивними кумирами. Однак життя змінюється, пріоритети так само. І зараз я вже подумав би, чи займатися спортом, бо вже настільки поринув у господарську роботу, вже таке задоволення отримую від неї, особливо коли бачу конкретні результати… Це так прекрасно! У спорті один результат – для власної душі. А тут – для людей більше».

Мрії дитинства не збулися, але за ними Іван Балога не шкодує. Каже, нинішня посада першого заступника голови облдержадміністрації дуже до смаку, як і вся господарська робота. Проте є одне «але», каже Іван Іванович:

«Нині на цій посаді душа моя ще не на місці, і скажу, чому. Я бачу, що ще потрібно багато чого зробити. У бізнесі дещо простіше: виділив кошти –зробив. Тут прохід коштів, процес будівництва затягується. І настільки всього багато накопичується, настільки потреби громади ростуть, і я бачу, що ці потреби треба задовольняти, але шляхів цього є не так і багато… Але все це – реалії часу».

Постійна робота спонукає Івана шукати порад. Певна річ, у старшого брата. Хоча зауважує, що до Віктора звертається лише тоді, коли конче необхідно. Не хоче час відбирати, каже Іван Іванович.

«Я звертаюся до Віктора лише в необхідних випадках. Знаю, що він людина зайнята, тому звертаюся лише тоді, коли справді потребую цієї поради. Максимально намагаюся у брата час не забирати, але інколи є такі речі, коли мушу порадитися. І в таких випадках, як кажуть, знаходжу його будь-де».

Як зазначають оглядачі, коли в Закарпатті клан змінює клан, то в такій схемі апріорі місця опонентам не передбачено. А відтак почути сьогодні публічну критику Івана Балоги в Закарпатті важко. Та й життєве кредо Івана Балоги – бути нормальною людиною незалежно від посади. Лише боїться, щоб ці ж таки посади його не зіпсували.

«Моє життєве кредо – бути просто нормальною людиною незалежно від посади. Чимало друзів спілкуються зі мною нині, і недругів також, і можуть це підтвердити. Скільки б посад не мінялося, скільки б регалій не було, головне для мене залишатися таким же простим і доступним. До мене не треба записуватися на прийом за тижні наперед, який час маю, таким і ділюся. Ось таким я й хотів би залишатися й надалі. І якщо в майбутньому будуть якісь посади вищі, аби лиш вони мене не згубили».

Головне в житті Івана Балоги – сім’я. Він переймається, що все менше часу може приділити 15-річній дочці та 10-річному синові. Так само рідшими стають зустрічі з друзями. Порятунком у такій ситуації є одне: зимовий відпочинок на лижах, коли всього себе приділяє рідним та близьким. І, знову ж таки, цей вид спорту для молодшого брата також відкрив Віктор Балога.
Радіо Свобода
09 листопада 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини