БУДЕ СФОРМОВАНО ПОМАРАНЧЕВУ БІЛЬШІСТЬ,-- ПЕРЕКОНАНИЙ ВІКТОР ПИНЗЕНИК

Вчора в Ужгородському прес-клубі з журналістами зустрівся Міністр фінансів України, лідер ПРП Віктор Пинзеник

БУДЕ СФОРМОВАНО ПОМАРАНЧЕВУ БІЛЬШІСТЬ,-- ПЕРЕКОНАНИЙ ВІКТОР ПИНЗЕНИКЗакарпатець Віктор Пинзеник зізнався, що минулоріч на Закарпатті побувати йому не вдалося, оскільки не мав жодної відпустки. Сьогодні ж стверджує, що в краї цілком помітні зміни у розвиткові економіки: «Бачу нові види діяльності, з’явилося чимало готелів. Це радує, адже у перспективі Закарпаття повинно бути саме відпочинковим та оздоровчим центром», — каже Міністр.

За його словами, ПРП до останнього сподівалася, що помаранчеві сили йтимуть на вибори єдиною командою. Тому не в кожній області встигли сформувати блоки ПРП та ПОРА, у більшості областей до місцевих рад вони балотуються по-окремо. Щодо підтримки Закарпаття до Верховної Ради, Віктор Пинзеник переконаний, що саме рідна йому область дасть найбільше голосів, на рівні з Київською.

Віктор Пинзеник розповів про стан справ в економіці України. За його словами, до президентських виборів 2004 року країна «пливла за течією, система працювала для обслуговування корпоративних інтересів». «Сьогодні ми спостерігаємо дивовижне явище, — каже В. Пинзеник. — Темпи економіки менші порівняно з демонстрованими цифрами урядом В. Януковича. Але доходи збільшилися з 62 до 84 млрд. грн. Ми закрили 32 млрд. гривень дефіциту, залишеного попередньою владою. Ми не піднімали ставок ПДВ, однак надходження від нього зросли удвічі. Куди, питається, ці суми дівалися раніше?». Минула влада, за словами В. Пинзеника, залишила пенсіонерів без пенсій. Замість закладених 6 млрд. грн. насправді необхідно було 16 млрд. «Ми виплатили усю пообіцяну людям суму, — каже В. Пинзеник. — А якби країна жила за бюджетом попередньої влади, то пенсії просто з нічого було б виплачувати».

Серед пропозицій очолюваної міністром політичної сили — кардинальна зміна системи влади, чітка відповідальність. Недопустимою сьогодні є наявність нікому не підконтрольних структур, як Фонд держмайна чи донедавна НАК «Нафтогаз України». За усі структури певної сфери повинен відповідати конкретний міністр, — вважає політик. Крім того, ПРП пропонує змінити інвестиційний клімат, зокрема, спростити систему дозвільних структур. На думку доповідача, підготовкою законів повинен займатися уряд, а парламент лише голосувати про їх прийняття чи неприйняття: «450 центрів підготовки рішень у державі — це політика без політики».

Віктор Пинзеник заявив, що у виборчих списках ПРП нема жодного бізнесмена, усі кандидати займаються політикою. Члени ПРП ніколи не змінювали фракції (окрім моменту співпраці з «Нашою Україною» усією фракцією) і завжди голосували однорідно.

Щодо цьогорічних виборів, В. Пинзеник прокоментував: «Це вже не ті вибори, де масово лився виключно бруд. Люди сьогодні мають можливість почути усе, що їх цікавить, отримують лавину інформації, як цього і вимагає демократія. Збої безпосередньо у день виборів можливі, але незначні. Величезна заслуга громадян країни — це здобута ними свобода».

У майбутньому парламенті, на переконання політика, буде сформовано помаранчеву більшість: «Інакше не можна добитися прийняття необхідних країні рішень. Адже для цього ми йдемо у владу, а не для того, щоб просто потрапити у парламент. Для нас влада — не мета, а засіб. Парламентська більшість формуватиметься не за принципом розподілу посад, а для реалізації певної конкретної програми дій».
Ужгородський прес-клуб реформ
21 березня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
22:16
/ 31
В Ужгороді "слуги" "протиснули" призначення керівником комунального парку "ріднозакарпатського" "опоблоківця" Молнара
» Всі новини