Закарпатські правоохоронці виявили мільйонні збитки, спричинені оборудками фінансових аферистів

Що не кажіть, а талантів у нашій державі таки вистачає. Бо ж до чого тільки не додумаються окремі люди, щоби заробити чималі гроші, звісно, в обхід закону.

Закарпатські правоохоронці виявили мільйонні збитки, спричинені оборудками фінансових аферистів

Кілька років тому в трьох молодих ужгородців: 26-річної Галини, 24-річного Миколи та 25-річної Василини (імена персонажів  з етичних міркувань змінені)   визрів план  непоганого заробітку.  Причому йшлося про  досить  солідні суми. Хто ж ризикуватиме за якісь копійки. Діяти, так з розмахом. Ідея збагачення, котру  намагалися втілити в життя  молоді люди, мала б принести їм прибуток з  багатьма нулями.
 
Для того спільники вирішили створити  кілька фірм. Щоправда, як з'ясувалося пізніше, ці товариства були лише фіктивними, лише для того, щоби прикрити незаконну комерційну  діяльність. За установчими документами підприємства спеціалізувалися на комісійній торгівлі промисловими товарами. Продукцію нібито  закуповували за кордоном. Здавалося б, що тут поганого?

Перше з ТОВ, було створено ще на початку 2005 року, і як годиться, зареєстровано у відповідній державній установі. Директором фірми стала Галина. Протягом двох років ця спритна молодиця оформляла  пакети документів від створеного ТОВ. Тобто --  договори комісії та зовнішньо-економічні контракти. На кожне окреме постачання  товарів від невстановлених осіб надсилались документи  у митний орган за зазначеною схемою  для розмитнення.   Протягом двох років підприємці ввезли товар до нашої області на суму близько 20 мільйонів гривень.
 
На початку 2007 року молоді комерсанти створюють ще одну фірму. Цього разу в районі. Директором новоствореного ТОВ стала все та ж Галина. Мала ж відповідний досвід. Чогось нового не винаходили, діяли  протягом двох років користуючись вже відомою  схемою. Тільки назви фірм були вже інші. За період діяльності фірмачі ввезли товар на загальну суму близько 10 мільйонів гривень.
 
Щоб збільшити  кількість  торгових оборудок, а, отже,  і надходження грошей, було створено ще дві фірми, директором яких стала все та ж згадана Галина. Хто знає скільки б ще спритники могли "наварити" грошей на махінаціях, якби не несподіваний візит  оперативників на фірму.  Перевірка, котру провели працівники управління боротьби з економічною злочинністю ГУМВС, показала, що  діяльність  молодих комерсантів явно попахує криміналом. Так, скажімо, за допомогою фіктивних фірм оформлялись пакети документів із заниженням фактичної вартості продукції. Таким чином вдавалося уникнути  обов'язкових платежів  під час розмитнення. Весь крам за документами надходив від офшорних заокеанських фірм.  Словом,  діяльність закарпатських комерсантів підпадала під відповідну статтю чинного законодавства (ввезені контрабандним шляхом на митну територію України промислові товари, котрі підприємці, маскуючи їх незаконне походження розповсюджували і продавали по всій території України). Як згодом  з'ясувалося,  частина виручених коштів осідала в кишені горе-підприємців,  а решта направлялася на здійснення фінансових операцій.

Унаслідок  діянь молодіжного тріо службові особи фіктивних фірм не виконали зобов'язання  щодо сплати  обов'язкових платежів на загальну суму 3,7 мільйона гривень,  завдавши державі чималі  збитки.

За цим фактом працівники закарпатської міліції порушили кримінальну справу. Розпочато слідство, котре повинно встановити всі деталі та обставини діянь спритників. Не виключено, що під час  розслідування  можуть спливти й  інші їхні  діяння.

Іван Ладжун, ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області
27 лютого 2009р.

Теги: кримінал, міліція, підприємці, збитки

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини