Ужгородський Єдиний Центр пропонує облраді нарешті прийняти прапор краю і посмертно нагородити засновників Карпатської України

24 лютого в обласному центрі Закарпаття відбулося засідання Ради Ужгородської міської організації Єдиний Центр.

Ужгородський Єдиний Центр пропонує облраді нарешті прийняти прапор краю і посмертно нагородити засновників Карпатської України

З-поміж інших питань порядку денного було прийнято два звернення до депутатів Закарпатської обласної ради. Перше з них стосувалось як найшвидшого затвердження прапора області, друге – до 70-ти річчя Карпатської України ініціювати посмертне нагородження орденом "За мужність" патріотів Закарпаття і загалом України, которі найбільше прислужилися до її проголошення, зокрема - В. Гренджу-Донського, М. Бращайка, Ю. Бращайка, С. Росоху, Д. Климпуша, Ф. Ревая та інших.

26 лютого 2009р.

Теги: Ужгород, Єдиний Центр, Карпатська Україна, прапор

Коментарі

Дюрьо 2009-02-28 / 00:45:00
Всравс.. не вдавса,не боло го дома.



З прапором вас панове!

Микола Жалива 2009-02-27 / 16:50:00
орк ні я не пішов з reporter.ua там дійсно проблема в програмному забезпеченні

сайту. Болгер має доступ до любих коментів гостей сайту , то не правильно.І не можу я піти звідти П.Гецко вибрав reporter.ua своїм рупором.


Сайт я продивлюся , але коменти не пишу , то безцільно їх і так , або перекрутять , або видавлять. На рахунок конкуренції , то рахую вона потрібна ,але в розумних мірках. Ви виконуєте одну справу (хорошу) інформуєте народ.

Вам можна тільки подякувати. І не гризіться між собою як ми русини , а знаходьте розумний компроміс. У мене в закладках оба сайти і я продивлюся ,як

один так і другий.

орк 2009-02-27 / 15:46:00
Миколо, то Ви зовсім пішли з reporter.ua після того, як блогер чи амін rusin почав перекручувати всі коменти на сайті? Що ж, zakarpattya.net може записати на свій рахунок ще одну перемогу над колегами-конкурентами :)

Микола Жалива 2009-02-27 / 15:35:00
Хроника вранья попа-гапона.





Я принимаю в русинском движении относительно не большое время. Разобраться, кто есть, кто мне было очень

сложно, даже сейчас дать однозначные ответы о всех не могу.Знаю, что господин Сидор имеет на меня злости больше чем денег в его приходской кассе. Может выражение и не уместное ,или даже грешное , но по сравнению с грехами о.Сидора я божий одуванчик. Я не бог и не судья не мне решать , но мнение свое высказать имею моральное право. Попробую разобраться в столь запутанном деле о создании «правительства» Сидора и как все происходило в реальной жизни.Чтоб все описать одной книги мало , но попробую основные моменты рассказать. И так подготовка к 2 конгрессу почему была выбрана дата 25 октября – ответ прост- это день русинского фестиваля «Червена Ружа» Сидор знал на фестиваль приедут представители со всей области и по ходу можно всунуть народу какую то благочестивую бумагу и народ, не очень вникая в суть ее подпишет и план сработал ,было собрано 109 подписей «делегатов»

Почему делегатов в скобках, а потому ЧТО НИКТО ЭТИХ ДЕЛЕГАТОВ не делегировал, не было проведено ни одной конференции , или заседаний в районах области!

Народ приехал на фестиваль. который организовала НРРЗ 10 по счету. Зная , что некоторая «особь с Виноградова» устроила в инете шумиху по этому поводу Сидор решил и в г.Ужгород провести параллельный фестиваль на который приехало 5 участников!!!! Но Сидора были три цели как у Наполеона.

1. Провозглашение независимости.


2. Создание своего правительства.

3. Проведение партийной конференции партии «Родина»

Чисто ему удалось только проведение партийной конференции,где П.Гецка «избрали» руководителем областной организации. Да снова П. Гецка у которого уже сто ко «регалий» как у Л.Брежнева было медалей. Почему П.Гецка это уже другой вопрос.

Ну оставались две задачи более сложные задачи в выполнение которых вмешался Е.Жупан который ничего толком не знал так как участия в подготовке к конгрессу не принимал .а находился в это за пределами Украины. Зная, чем грозит провозглашение независимости

Е.Жупан отказался принимать в этой затеи участие. А возможности создания правительства Д.Сидор Е.Жупану даже не сказал. Фактом подтверждающим мой слова

есть проведенный на днях координационный совет между «Соймом» «НРРЗ» и «ЗНР»

Когда большинство 18 из 20 членов президиума НРРЗ спросили ,у Д. Сидора кто создавал, правительство? Он ответил 50.50 « Сойм» и НРРЗ но как умудрились двое членов НРРЗ создать совместное с «Соймом» правительство, если о его существованиипредседатель НРРЗ Е.Жупан не знал!

Ну и напоследок последняя задача более сложная и опасная (грозит ст.110 УК)

Как о создании правительства ,так и провозглашении независимости речи на конгрессе не было! Но задачу нужно выполнять (деньги уже оплачены) один миллион русских рублей уже получен от не правительственной организации. Тогда Сидор хватается за слова Е.Жупана о 1 декабре Е.Жупан даже не подозревал, как святой отец перекрутит его слова и сделает дату 1 декабря точкой отсчета прозоглашения независимости.


Подделав! решение конгресса Сидор без подписи Е.Жупана отправился в областной

совет с ультиматумом от 2 го конгресса , но там его ждала неопрятность никто с руководителей областного совета не стал с ним даже разговаривать.



Сообразив, что областной совет на провокацию не поддался Сидор решил пойти другим методом и поняв , что «облажался» мог же всунуть в решение конгресса акт о независимости и так никто не читал, что подписывал из участников фестиваля.

Было принято решение о проведении «Вече» в г. Свалява но Д.Сидор решил не рисковать ,а доверить почетную миссию Н.Бураку председателю «ЗНР» но Н.Бурак не дурак и понял , что Д.Сидор сам умотал в г.Минск(со слов П.Гецка) для участи научной конференции в которой принимал участие и не безызвестный депутат гос. Думы России господин Затулин в случае чего его дома не было.

Что в г. Свалява готовилась настоящая бойня знают не многие , но кровь там была бы пролита точно! Только планируемое участие в мероприятии бывшего шефа Д. Сидора одиозной фигуры Н.Витренко . представителей партии «Родина» и не которых радикально настроенных, про украинских партий говорит само за себя. И это только не большая часть прямого вранья попа-Гапона. Готов ответить за любой мною приведенный факт в данной статье. Знаю я для Д. Сидора враг номер один и он попытается ответить мне и будет готов на любую провокацию в мой адрес. Но моя совесть чиста ,и двигаясь к цели признания русинов как народ и автономии нашего края нужно добиваться правдивым путем , не на основе лжи и провокаций. Хочу упредить события и заявить , что я не имею отношения ни к одной спецслужбе. И моя позиция в отношении федерализма.

Украинского государства не может быть санкционировано СБУ и на эту тему данная служба уже проводила со мной воспитательную (разъяснительную) беседу.

Но я остаюсь на тех же позициях и это мое законное право.

орк 2009-02-27 / 15:35:00
Тобі я вимагаю грошей і на газету "Подкарпатьскый орк"!

Микола Жалива 2009-02-27 / 15:28:00
Протест прокурора відхилений!!!!!!!

НРРЗ отримає гроші на газету!

орк 2009-02-27 / 13:24:00
прапор - наш ведмедик досхочу їсть меду, як наїсться – п’є водички :) зробили медведику життя-мрію :)

орк 2009-02-27 / 13:18:00
Миколо, та я Вас благаю, не робіть з ННРЗ сирітку. До невдалої спроби (афери) 25 жовтня 2008 року Ваших колишніх товаришів Сидора і Ко ННРЗ мав дуже добре фінансування з боку клана Балоги-Петьовки. Після 25 жовтня, коли все пішло не так, єк того «політичні русини» хтіли, русинський бізнес-проєкт Балоги-Петьовки було призачинено. криза :) Ви мені скажіть: з чого, з яких радощів має фінансуватись з обласного бюджету газета якогось політичного угрупування? Щоб персонально Ви як спонсор несли меншій фінансовий тягар? То давайте я буду видавати газету «Подкарпатьскый орк» за кошт облради. А чи буду я на ті гроші газету друкувати, чи куплю собі авто Porsche Cayenne – мої справи ;)

Щодо прапору: рішення прийняли наші нібито народні посланники, яких ми нібито обрали, щоб вони не тільки пиво за наш кошт, а ще щось і робили. Це добра закарпатська традиція – вирішувати будь-яке питання (хоч аквапарк, хоч супермаркет, хоч WC) на референдумі, я - за! Але в умовах всесвітньої кризи чи не занадто дорого?

Спостерігач 2009-02-27 / 13:03:00
Прийнятий прапор жовто-блакитний,а в верхньому кутку герб Закарпаття. Непогано виглядає з чим Вас всіх і вітаю.

Микола Жалива 2009-02-27 / 12:51:00
орк НРРЗ і випускає газету за свої кошти. Балога в останні роки

на газету не дає і копійки. Допомагають добрі люди , десь і я допоможу , але

того мало, газета слаба її фактично готує одна людина. Газеті могли допомогти , як газета нац.меншини і така стаття в бюджеті є. Та пройшла не та поправка і прокурор ,мав законне право те рішення оскаржити. Рада може допомагати лише тим газетам , де вона співвласник. На рахунок прапора я вважаю повинен бути


проведений референдум і на ньому весь народ повинен вирішити , який прапор

йому до душі.

orange 2009-02-27 / 12:21:00
Який прапор прийнятий?

ember 2009-02-27 / 12:02:00
Prapor prynjaly! Samyj orihinaljnyj oblasnyj prapor Ukrajiny:) Vitaju vsikh(:

орк 2009-02-27 / 11:33:00
Миколі Жаливі: гроші з держаних коштів (= податків, які сплачують такі як я і тисячі інших) ні в якому разі не треба давати одній газеті. Всі знаходять джерела фінансування своїх ЗМІ, нехай і ННРЗ знайде – їм свого часу багато чого від Балоги «перепало», не збідніють. Своїх грошей я їм не дам!

Щодо прапора області - це не є прапор якоїсь громадської організації, «русинства» чи ще когось; незалежно від нашого видатного попа Гапона прапором області не може буде прапор «політичних» русинів, бо він не сприймається величезною кількістю мешканців області ;)

Микола Жалива 2009-02-27 / 11:21:00
Так же сьогодні буде розлягатися питання , протесту прокуратури на виділення

грошей газеті "Підкарпатський Русин" НРРЗ. І грошей , для газети не дадуть.

Микола Жалива 2009-02-27 / 11:16:00
Сьогодні плануються прийняття іншого варіанту ніж виставлений на сайті.


Та суті він не міняє основа жовто-блакитна. Я пропонував перенести розгляд

прапора , деяким депутатам обласної ради , але вони бояться прийняти русинський

варіант із за Д.Сидора. Боячись, що тим підуть на уступки Д.Сидору. Та Д.Сидор не один русин і не пуп-землі. Виходить Д.Сидор більш біди зробив, для Русинського Руху чим добра.

ember 2009-02-27 / 10:46:00
Orange: Verstehn:)

ember 2009-02-27 / 10:44:00
Orange: А мадярського шпигуна Бродяі нагороджуйте в себе в Мадярщині Po tvoej logike vujka Voloshyna dolzhna nagraditj Germania:)

орк 2009-02-27 / 07:38:00
прийняти запропонований блакитно-жовтий прапор, з ведмедиком.

не дамо нашого ведмедика на три різнокольорові мацкальські дошки :)

Дюрьо 2009-02-26 / 22:19:00
Не треба са дiлити на "справжних" i t.d.




Йеден народ - йеден прапор.



Увыдеме!



Майтеса!



Добру нуч.



З Богом!



orange 2009-02-26 / 21:59:00
Дюрю, якщо ти не розумієш, про що тобі говорять, то не встрягай в бесіду. Хіба я говорив, що словаки, чехи, хорвати, словенці, серби - то мацкалі?



Я лише сказав, що кольори російського триколору - це кольори світового масонства, і саме такими їх, ці кольори, свого часу прийняла Росія. А деякі слов"янські країни прийняли їх за свої на хвилях настроїв панславізму (русофільства), які свого часу на хвилі романтизму опанували деякі слов"янські країни, і яких вони, ці країни, позбулися, ближче познайомившись з Росією. Панславізм пропав, залишивши по собі, як рудимент, "русинське" москвофільство, а кольори залишилися.



Але це не про "русинів". Бо свій триколор так звані "русини" прийняли в 20-х роках минулого сторіччя прямо з російських рук разом з фінансуванням на поширення русофільських настроїв на теренах колишньої Австро-Угорщини. Точно так, як отримують таку ж підтримку - моральну і матеріальну - і тепер. Нічого не змінилося. Бо не змінилася сама Росія і продажна суть деяких наших земляків. У цьому і сенс мертвородженості і безперспективності "русинства" - в неопертості на справжню народну суть і намаганні опертися на Росію, яку так не люблять справжні русини (українці) як носії європейської, а не азіатської, ментальності... :))))

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини