Минулоріч податківці Закарпаття виявили 10 злочинів за ухилення від сплати податків із сумою збитків понад 1 млн. грн.

24 лютого у ДПА у Закарпатській області відбулася прес-конференція за підсумками діяльності управління податкової міліції у 2008 році. З представниками засобів масової інформації зустрілися перший заступник голови ДПА у Закарпатській області – начальник управління податкової міліції Іван Швед та заступник начальника управління податкової міліції ДПА у Закарпатській області - начальник слідчого відділу Валерій Рокітянський.

Минулоріч податківці Закарпаття виявили 10 злочинів за ухилення від сплати податків із сумою збитків понад 1 млн. грн.

Як повідомив Іван Швед, протягом 2008 року працівниками податкової міліції області виявлено 103 злочини у сфері оподаткування, із них 57 – тяжкі та особливо тяжкі (це злочини, покарання за які Кримінальним кодексом України передбачене у вигляді позбавлення волі на строк від 5 років і більше). Із загального числа виявлених злочинів 24 - це злочини за ухилення від сплати податків, із яких у 10 встановлено суму збитків понад 1 млн. грн. Збитки по кримінальних справах, що порушені у 2008 році, становлять 17 млн. 307,3 тис. грн., з яких відшкодовано – 7млн. 586,6 тис. грн.

Те, що за минулий рік було виявлено 10 злочинів за ухилення від сплати податків із сумою збитків понад 1 млн. грн., на думку І.Шведа, свідчить про певні успіхи підрозділів податкової міліції області в боротьбі зі злочинністю у сфері оподаткування, однак роботи в цьому напрямку ще достатньо. Якщо проаналізувати, то найбільш криміналізованими сферами економіки в області і надалі залишаються торгівля, сфера обігу підакцизної продукції та лісопромисловий комплекс.

З незаконного обігу працівники податкової міліції минулоріч вилучили товарів та майна на 12 млн. 795тис.грн. Зокрема, пило- та лісоматеріалів на 398,7 тис. грн.; алкогольної продукції на 655,6 тис. грн.; тютюнових виробів на 1 млн. 066,5 тис. грн.; металобрухту на 142,5 тис. грн.; паливно-мастильних матеріалів на 73,2 тис. грн.; продуктів харчування на 1 млн. 521 тис. грн.; на 52 тис.грн. побутової техніки; інших товарів – майже на 8,9 млн. (це і гральні апарати, і станки та обладнання з підпільних цехів, кондиціонери, трикотажні вироби, будматеріали, парфуми тощо).

Одним з актуальних напрямків роботи підрозділів податкової міліції є викриття незаконної діяльності суб’єктів господарювання. Так, протягом минулого року припинено діяльність 68 підпільних цехів, у т.ч. 17 – з нелегального виробництва алкогольної продукції. За всіма фактами підпільного виробництва та реалізації фальсифікованої алкогольної продукції порушені кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ст. ст. 204, 216 КК України.

Ще одним важливим напрямом діяльності податкової міліції Іван Швед назвав роботу з виявлення правопорушень і злочинів, пов’язаних з ухиленням від сплати ПДВ та незаконним відшкодуванням з бюджету цього виду податку. До прикладу, за минулий рік податковою міліцією за виявленими фактами необґрунтованої заявки на відшкодування ПДВ порушено 8 кримінальних справ.

У 2008 році, повідомив заступник начальника управління податкової міліції ДПА у Закарпатській області Валерій Рокітянський, слідчими податкової міліції у сфері оподаткування прийнято до провадження 67 кримінальних справ, в т.ч. 45 справ по тяжких злочинах. Закінчено провадження 37 кримінальних справ, в т.ч. 23 справи по тяжких злочинах. За закінченими справами встановлено збитки 2 млн. 053тис. грн., відшкодовано 780 тис.грн., накладено арешт на майно вартістю 6 млн. 849 тис. грн. На розгляд суду направлено 33 кримінальні справи, з них 29 – з обвинувальним висновком, 4– для звільнення від кримінальної відповідальності. З числа резонансних кримінальних справ закінчено провадження 7 справ, з яких 3 направлено до суду з обвинувальним висновком.

Загалом, підбиваючи підсумки роботи у 2008 році, працівники податкової міліції краю констатували, що їм вдалося досягнути певних позитивних результатів. Як було наголошено на прес-конференції, працівники податкової міліції й надалі приділятимуть велику увагу викриттю злочинів у сфері оподаткування та їх розслідуванню, а також забезпеченню максимального відшкодування нанесених державі збитків. Наприкінці зустрічі керівники податкової міліції відповіли на запитання журналістів.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Закарпатській області

25 лютого 2009р.

Теги: Закарпаття, Ужгород, податки

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 4
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 2
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини