Ужгород: Кожен другий призер міських олімпіад підтвердив свій статус на обласному етапі

Щойно завершився ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад, ми вирішили поцікавитися в освітян успіхами юних ужгородців, котрі в складі 18 предметних команд відстоювали честь нашого міста.

— Цьогоріч наші олімпіадники вибороли 112 призових місць: 16 перших, 42 других і 54 третіх, — повідомила Валентина Кирик, головний спеціаліст відділу шкіл та дошкільних закладів управління освіти Ужгородської міської ради. — Таким чином, майже кожен другий призер міських олімпіад підтвердив свій статус на обласних. А в авангарді за кількістю переможців знов-таки лідери міського рейтингу гімназія і лінгвістична гімназія — відповідно 32 та 20 призерів.

Високою результативністю — понад 50 % — відзначилися ужгородці на випробуваннях з англійської мови (73,3%), здобувши 3 перші й по 4 других та третіх місць; трудового навчання (75) — 1 перше та 2 другі; образотворчого мистецтва (60) — по три перших, других та третіх; основ інформатики (57,1) — 1 друге й 3 треті; хімії (55) — 2 перших, 5 других, 4 третіх; біології (53) — по 1 першому й другому та 7 третіх; української мови та літератури (52,6) — 3 других і 7 третіх; математики (50) — 1 перше та по 4 других і третіх, угорської мови й літератури (50) — по 1 з кожного призового місця.

15 учнів стали переможцями олімпіад із двох предметів. Так, Михайло Туряниця з лінгвістичної гімназії утвердився на 2-му місці з фізики та географії, його ж однокашники Сергій Кохан — на 1-му з хімії та 3-му з фізики, Валерія Брешко — на 2-му з англійської мови та 3-му з фізики, а Олексій Химинець — на 2-му з правознавства й 3-му з географії. Павло Соколов із ЗОШ № 6 виборов два 3-х місця з біології та історії, Олеся Гулей із ЗОШ № 7 — 2-ге з хімії та 3-тє з математики, Вікторія Товт з угорськомовної гімназії — 2-ге з української мови та літератури для угорськомовних шкіл і 3-тє — з угорської мови та літератури. По два 2-х місця на рахунку в “інтелектівця” Івана Пріцака — з історії та правознавства, “лідерівця” Миколи Червака — з географії та біології, Еліс Рошко із ЗОШ № 21 — з англійської та німецької мов. Результати гімназистів такі: 1-ше місце з математики та 2-ге з хімії посів Іван Опачко, 2-ге і 3-тє — Роман Мельник (з інформатики та фізики), Тарас Шевчук (з математики та інформатики), Денис Васильцюн (з хімії та біології), два 3-ті — Богдана Сегеда (з хімії й біології).

І місця до свого активу записали: гімназистки Віталія Іваницька і Валерія Трикур та Володимир Смоланка з лінгвістичної гімназії — з англійської мови; Єва Куц із ЗОШ № 15, Микита Ларіонов і Василь Кухта із ЗОШ № 6 — з історії; Катерина Шевчук з гімназії, Кароліна Казьмірова із ЗОШ № 5 та Валерія Бадзо-Токар із АНВК — з образотворчого мистецтва; Сергій Кохан та Юрій Онисько з лінгвістичної гімназії — з хімії; Ганна Вернидуб із ЗОШ № 3 — з російської мови та літератури; Брігітта Яцкович з угорськомовної гімназії — з угорської мови та літератури; гімназист Іван Опачко — з математики; Богдана Коханюк з гімназії — з біології; Микола Голуб із лінгвістичної гімназії — з трудового навчання.

В Ужгороді, за словами Валентини Мефодіївни, сформувалася група педагогів, котрі щороку готують по кілька призерів обласного рівня. Це, зокрема, вчителі образотворчого мистецтва Наталія Хухра з АНВК та Ганна Добей із ЗОШ № 5, чиї вихованці вибороли, відповідно, 4 і 3 призові місця; вчителі гімназії біолог Людмила Стеців та хімік Галина Кушнір, учні котрих принесли по 3 перемоги, а олімпіадники математика Наталії Мацо й інформатика Наталії Мателешки — по дві.

Буквально днями буде сформовано предметні команди для участі в завершальному, IV етапі й розпочнуться тренувальні збори. Тож про те, хто з ужгородців готуватиметься представляти область на всеукраїнському рівні, — в наступних номерах.

Олена Макара, “Ужгород”
18 лютого 2009р.

Теги: Ужгород, освіта, школи, олімпіади

НОВИНИ: Соціо

11:12
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
» Всі новини