Реп уже й до Ужгороду докотився...

...На сцені Закарпатського обласного театру ляльок відбувся pen-концерт під назвою «Західний вітер». Він зібрав чималу армію прихильників цього музичного стилю. Зустріла тут багато молодих людей віком від 16 років.

Чи важко співати реп? Для ужгородського pen-співака МС Алекса (Саша Голош), який організував концерт, зрозуміла, що ні. Він навіть вирізнявся на фоні інших солістів своєю довершеною майстерністю. Публіці сподобалися і його тексти, і музика. МС Апекс серйозно займається репом. Його пісні мають позитивний месидж, що є винятком із правил.

В іншого pen-гурту «Альтер Его» та репера Ніка Веста дещо інший стиль! Це - круті хлопці! Принаймні вони такими хочуть бути.

Історія pen-музики, яка докотилася до обласного центру, сягає своїм корінням ще в глибокі сімдесяті роки минулого століття. Ця нова субкультура з'явилася в середовищі кольорового населення. Тривалий час вважалося, що читати реп мають право тільки чорношкірі. Нині ж бо, завдяки відомому реперу Емінему, ця музика стала загальнодоступною. Але тільки тим, хто має до цього хист. Бо ж, як каже Сашко, тут треба вміти тримати публіку весь час в напрузі і «качати» танцмайданчик.

У будь-якому випадку молодим закарпатським командам потрібно організовувати подібні заходи. Тобто, збиратися частіше. Адже прихильників репу та хіп-хопу в Ужгороді, побачила, вистачає.
 

17 лютого 2009р.

Теги: Закарпаття, Ужгород, реп, музика

Коментарі

Айзек МС 2009-02-24 / 21:20:00
Я був на концерті, але чомусь не побачив з боку Мс Алекса чогось довершеного...

Поперше його музика досить нудна... Що за місто роботів?..

Раджу йому писати на якісь кращі і приємніші теми...Взагалі то концерт був досить хороший...Мені досить сподобався Нік Вест, а також група Альтер Его...Саме у них пісні більш життєві...

Читачка 2009-02-17 / 18:05:00
Прикро, що таке "продвинуте" видання як "Закарпаття онлайн" не фільтрує інформацію, яку качає з інших сайтів. Не завадило би мати власних кореспондентів, які відвідували би заходи й писали нормальні матеріали, а не "реперські пародії".



До речі, пане No No, погоджуюся з Вашою думкою, проте хочу зазначити, що журналіст все ж може висловлювати свою думку про захід, але в тому разі, якщо пише матеріал у жанрі "відгуку" й уміє об’єктивно критикувати.

No No 2009-02-17 / 17:03:00
Писати статтю, щоб розповісти про захід, який відбувся у нашому місті, або з іронією висловлювати власну думку, ображаючи цим людей, які старались, щоб їх помітили і оцінили їхній талант - для автора "статті", очевидно, різниці немає. Я розумію, що хороші дружні стосунки з МС Алексом - це привід похвалити його і "трішечки" переоцінити його заслуги, але вважаю це все недостойним друкуватись у подібних засобах масової інформації.


Що хочуть показати і які є насправді інші учасники об’єднання - судити глядачам та слухачам, які поважають цих хлопців за їх талант і бажання працювати, але аж ніяк не подібним "журналістам". А хто що зробив для організації концерту - діло самих організаторів. Тому вважаю статтю некоректною в усіх поняттях.

Рамірес 2009-02-17 / 16:19:00
Ця стаття - курям на сміх. Мало того, що зміст не відповідає дійсності, та ще й граматичні помилки трапляються. Зразу видно, що автор взагалі не розуміючи про що пише, щей не вміє грамотно писати. Ганьба!

Читачка 2009-02-17 / 15:41:00
Анонімний матеріал! Дуже цікаво, хто ж написав цю заміточку, чи "Закарпаття онлайн" не вважає за потрібне вказувати авторство й посилання на джерело?


Ще хочу зазначити, що "Західний вітер" — це назва об’єднання реперів, а не назва концерту. :)

Урсус 2009-02-17 / 15:07:00
Чому це "вже й до Ужгороду докатився"? В середині 90-х в Ужгороді реп нормально рулив, багато команд подавали надію. "Спалахнув шифер" добре так спалахнув на українській арені, але потім паскудний наш шоу-бізнес укатав цих хлопців :(

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини