В Ужгороді відбулася колегія головного управління Пенсійного Фонду України в Закарпатській області

У малому залі облради відбулося засідання колегії головного управління Пенсійного Фонду України в Закарпатській області, яке очолює Анастасія Пентик. На порядок денний було винесено важливе питання – підсумки роботи за 2008 -ий та завдання на 2009 рр.

В Ужгороді відбулася колегія головного управління Пенсійного Фонду України в Закарпатській області

У роботі засідання взяв участь т.в.о. заступника голови ОДА , депутат облради Омелян Мателешка.
З привітальним словом до учасників колегії звернулася начальник головного управління Анастасія Юріївна. Насамперед вона подякувала кращим платникам до Пенсійного Фонду та виконала приємну місію: оголосила результати річного огляду, головним критерієм якого є своєчасність сплати страхових внесків та подачі звітності, ріст заробітної плати, приріст надходжень до Пенсійного фонду, відсутність заборгованості із заробітної плати та штрафних санкцій з боку органів Пенсійного фонду тощо.
Було визначено 5 переможців в різних сферах економічної діяльності: ТОВ „Проклін–Карпати“, де виконавчий директор – Кшиштоф Врублевські, ЗАТ „Берегівський радіозавод“, яке очолює Тарас Петрина, ЗАТ „ПМК–78“– під керівництвом Йосипа Вайди, ТОВ „Закарпатдорбуд“ під головуванням Івана Вайдича, ТОВ „Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед“, де очільники Філіп Костемаль.

Нагороджуючи кращих, Анастасія Юріївна подякувала керівникам підприємств за їх сумлінну працю та побажала подальших успіхів і наснаги в роботі.

Водночас нагадала, що розпорядженням голови обласної ради Михайла Кічковського відзначено Почесними грамотами за вагомий особистий внесок у соціальний захист населення регіону, високий професіоналізм та з нагоди Дня працівника соціальної сфери і ряд працівників очолюваного нею управління. Зокрема, за високу професійну майстерність, сумлінну, багаторічну працю такої відзнаки були удостоєні: МОКАР Катерина Менгертівна - заступник начальника відділу з призначення пенсій управління Пенсійного фонду України у Виноградівському районі, ПОПОВИЧ Марина Миколаївна – провідний спеціаліст відділу з виплати пенсій управління Пенсійного фонду України в Рахівському районі, ЧУЧКА Наталія Іванівна - заступник начальника управління – начальник відділу обліку надходження платежів управління Пенсійного фонду України в м. Мукачево.

Так, результати роботи управління, як випливало з доповіді Анастасії Пентик, – промовисті. До бюджету Фонду області з усіх джерел фінансування протягом 2008 року надійшло 2557,7 млн.грн., з яких власні надходження – 1553,9 млн.грн., що на 393,6 млн.грн. більше, ніж у попередньому році. Однак планове завдання по залученню власних коштів до бюджету Пенсійного фонду області виконано на 99,6 відс.

У зв’язку з фінансовою кризою, – далі вела промовець, – уповільнилися темпи росту фонду оплати праці – основного джерела наповнення бюджету, що стало причиною зменшення надходжень коштів до Фонду, в результаті чого 6 із 15 підвідомчих управлінь недоотримали планові суми страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. У 2008 фактичний ФОП становив 4271,1 млн.грн., що 1058,1 млн.грн. або на 32,9 відс. більше, ніж у 2007 році, та в останні місяці 2008 – го ФОП почав зменшуватись. Таке зниження ФОП, а також згортання виробництва на ряді підприємств з інвестиційними проектами, спад виробництва та перехід на неповний робочий тиждень на ряді інших підприємств, скорочення порівняно з початком року середньооблікової чисельності працюючих на 3,9 тис. осіб значною мірою вплинуло на виконання завдання з надходження власних коштів.

На надходження коштів негативно позначилося збільшення заборгованості зі сплати страхових внесків, яка торік зросла на 3733,2 тис.грн. З метою поліпшення показників по залученню страхових внесків, органами Пенсійного фонду області торік ОДА та РДА надавались інформації з переліком підприємств, керівники яких сплачують працівникам зарплатню нижче від законодавчо встановленого мінімуму, а також на рівні мінімального розміру.

Спільно із працівниками контролюючих та правоохоронних органів тривали роботи з виявлення працівників, із якими роботодавці не уклали трудових угод.

Як наголосила Анастасія Юріївна, станом на 1 січня 2009 року в області проживає 288,4 тис. пенсіонерів, з яких – 9,2 тис. пенсіонери силових структур. Пенсійні виплати за торік з урахуванням проведених підвищень забезпечено в повному обсязі. Загальний обсяг видатків на пенсійні виплати становив 2542,3 млн.грн., що на 744,6 млн.грн. перевищує видатки 2007 року. Фінансування здійснювалось за рахунок дотації Пенсійного фонду України, власних надходжень, коштів Держбюджету та коштів соцфондів.

Протягом 2008 року органами Пенсійного Фонду України призначено пенсії 15136 громадянам, 637 особам – за особливі заслуги перед Україною та 154 іноземні пенсії, оформлено підтверджень страхового стажу 1083 іноземним громадянам. Проведено 35219 поточних та 12 масових перерахунків пенсій, наймасовіші з яких щодо застосування показника середньої зарплати працівників, зайнятих у галузях економіки України за 2006 рік (928,81 грн.) та збільшення величини оцінки одного року страхового стажу з 1 до 1, 2 відс. з 1 січня та до 1, 35 - з 1 жовтня. Щокварталу проводилися перерахунки пенсій у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Такі перерахунки проведені майже всім пенсіонерам області.

До речі, в управліннях Фонду працювали постійно діючі „гарячі“ телефонні лінії, розширено мо¬жливості доступу застрахова¬них осіб та пенсіонерів через мережу інформаційних кіос¬ків до їх персональних даних, що містяться в базі даних пе¬рсоніфікованого обліку та пе¬нсійних справах.

В обговоренні доповіді взяли участь начальники та заступники начальників управлінь Фонду в містах та районах області, заступник начальника голо¬вного управління праці та со¬ціального захисту населення ОДА Ганна Морозюк і т.в.о. заступника голови ОДА Омелян Мателешка.

За підсумками засідання ко¬легії прийнято відповідні рі¬шення.

Анна Романенчук, Ужгород
11 лютого 2009р.

Теги: Закарпаття, пенсії

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини