Керівник Закарпаття Олег Гаваші відповідав на дзвінки закарпатців під час прямої телефонної лінії

Протягом двох годин прямої телефонної лінії “Запитай у влади” до керівника краю звернулися 15 громадян, які порушували різного роду проблеми.

Керівник Закарпаття Олег Гаваші відповідав на дзвінки закарпатців під час прямої телефонної лінії

Два дзвінки з Мукачева підтвердили, що закарпатців хвилюють не тільки особисті питання, а й ті, що стосуються всієї громади. Коли буде прийнято прапор Закарпатської області? Як відзначатимуть 70-річчя Карпатської України? Одразу двоє жителів Мукачева звернулись з цими питаннями до Олега Гаваші. Відповідаючи, голова облдержадміністрації зазначив, що ще минулого року Президентом України було виданий Указ, яким передбачено проведення святкування ювілейної річниці Карпатської України на загальнодержавному рівні.
 
– На жаль, і досі Кабміном не затверджено перелік заходів, відповідно і не передбачено коштів на відзначення річниці, – каже голова облдержадміністрації. – Часу залишилось мало, і область власними силами робить все можливе, аби достойно відзначити цю визначну подію і  вшанувати пам’ять героїв. Всі важливі події відбуватимуться в Хусті і зараз там активно проводиться підготовка: зокрема триває реконструкція школи, де  було проголошено Карпатську Україну, облаштовується меморіал на Красному полі. Активно готуємось до проведення науково-практичної конференції, цілої низки урочистих заходів.

Що стосується прийняття прапора області, то це дійсно затягнулось через надмірну політизацію питання. Однак дійсно прапор треба приймати чимскоріше, адже Закарпаття – єдина область, яка досі не має свого офіційно затвердженого стяга. Це питання найближчим часом буде винесено на сесію обласної ради, повідомив голова облдержадміністрації.

Одразу кілька телефонних дзвінків з обласного центру стосувалися роботи житлово-комунального господарства міста. Пенсіонер Микола Степанович, що проживає на вулиці Тихого, скаржився на те, що в мікрорайоні останніми роками воду подають погодинно.

– Подачу води обмежено до семи годин на добу. Натомість міська влада хоче будувати в Ужгороді аквапарк. Навіщо нам його, якщо води не маємо навіть у кранах? – запитує пан Микола.

Олег Гаваші поінформував пенсіонера про те, що обласна адміністрація активно сприяє вирішенню проблем, що стосуються житлово-комунальної галузі кожної адміністративно-територіальної одиниці краю. Питання лише в тому, як ці проблеми вирішують на місцях.

– Серед інших міст області найбільші суми державних субвенцій спрямовуються саме в Ужгород, – каже керівник краю. – Але, скажімо, позаминулого року місто не освоїло половину цих коштів. Як наслідок, чимало проблем комунальної сфери залишаються не вирішеними.

Інший ужгородець зателефонував і поскаржився на те, що вже тривалий час у міській дитячій поліклініці відсутнє водопостачання, тож проведення процедур дітям – ціла проблема. Олег Гаваші дав термінове доручення начальнику управління охорони здоров’я ОДА розібратися в ситуації. Як повідомив останній, в поліклініці відсутня вода через аварію. Водопровідні мережі вкрай зношені, тому зараз тут проводять їх капітальний ремонт. Вже з початку наступного тижня роботи завершаться і водопостачання відновлять.
 
Пан Іван, інвалід II групи, звернувся зі своєю проблемою: останнім часом важко отримати ліки за пільговими рецептами. Як пояснив начальник управління охорони здоров’я, ця проблема дійсно виникла в Берегівському і Перечинському районах – там збанкрутували аптеки системи «Фармація», в яких і видавались ліки за пільговими рецептами. Тимчасово мешканці Перечинського району отримуватимуть такі медикаменти в аптеці № 130 м. Ужгород (навпроти обласної лікарні), а берегівчани – в центральній аптеці на пл. Миру в Мукачеві.
 
Викладачка однієї зі шкіл  Воловеччини просила роз’яснити ситуацію щодо виплати одноразової допомоги освітянам при працевлаштуванні молодого спеціаліста. Як пояснив Олег Гаваші, ця допомога виплачується тільки педагогам, які навчались за цільовим направленням.

Протягом роботи «гарячої телефонної лінії» кожен з додзвонювачів отримав вичерпні роз’яснення по суті своїх звернень. Конкретні доручення – вивчити ситуацію та допомогти у вирішенні проблем отримали начальники відповідних управлінь.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА
30 січня 2009р.

Теги:

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
/ 1
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини