3 листопада перші пішоходи та транспортні засоби перетнуть українсько-румунський кордон через пункт пропуску „Солотвино-Сігету Мармацієй”

Закарпатська область має спільне історичне минуле з прикордонними регіонами Румунії, а її майбутнє пов’язане з розвитком транскордонного співробітництва. Тільки в населених пунктах прикордонної смуги компактно проживає близько 30 тис. українських громадян румунської національності.

3 листопада перші пішоходи та транспортні засоби перетнуть українсько-румунський кордон через пункт пропуску „Солотвино-Сігету Мармацієй”Керівництвом обох держав було прийнято рішення про організацію та відкриття ще одного пункту пропуску на кордоні між Україною та Румунією з метою відновлення історичної самобутності, подальшого розвитку дружніх відносин між Україною та Румунією, розширення зовнішньоекономічних зв’язків, культурних, міжетнічних і туристичних контактів, сприяння взаємним поїздкам громадян, взаємодії у боротьбі з нелегальною міграцією. Місцем для його облаштування було обрано місцевість поблизу селища міського типу Солотвино Тячівського району. Вибір був не випадковим, адже ще в 40-х роках ХХ століття там існував митний пост „Солотвино”, який входив спочатку до складу Рахівської, а згодом (після її ліквідації) – до Чопської митниці. За часів Великої вітчизняної війни міст через річку було зруйновано, і митний пост припинив своє існування. Через майже півстоліття керівництво обох держав вирішило відновити зруйнований міст між країнами та відкрити тут пункт пропуску на державному кордоні.

Замовником будівництва від імені Держмитслужби виступила Виноградівська митниця. Закарпатська Облдержадміністрація, Тячівська Райдержадміністрація та селищна рада смт. Солотвино також долучилися до спільної справи. Генеральним підрядником виступило ВАТ „Хустська ПМК - 240”.

На сьогоднішній день будівництво завершено і в зоні діяльності Виноградівської митниці 3 листопада планується відкриття міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення „Солотвино-Сігету Мармацієй”.

Пункт пропуску призначений для здійснення прикордонного, митного, санітарно-карантинного, ветеринарного, екологічного, фітосанітарного контролю товарів, транспортних засобів та громадян при перетині державного кордону України. За попереднім планом - режим роботи пункту пропуску – цілодобовий.

З метою припинення контрабанди та недопущення вчинення порушення митних правил, пункт пропуску „Солотвино-Сігету Мармацієй” обладнаний боксом поглибленого огляду легкового автотранспорту з оглядовою ямою.

Пункт пропуску обладнаний світлофорами, так як міст розрахований лише на одну смугу руху. Світлофори призначені для регулювання в’їзду автотранспорту на територію України та виїзду з неї. Така незручність обумовлена тим, що однією з умов відновлення мосту було збереження його історичної самобутності. За проектом та розмірами він відповідає своєму попереднику, який було зруйновано ще за часів Другої світової війни.

3 листопада пункт буде відкрито і перші пішоходи та водії транспортних засобів зможуть скористатися можливістю перетнути кордон саме через пункт пропуску „Солотвино-Сігету Мармацієй”.
Прес-служба Держмитслужби України
01 листопада 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини