Галина Гаврилко: "Зрозуміла, що поки сама не засучу рукави і не почну робити, на голову нічого не впаде"

Її історія сходження на зірковий Олімп мало чим нагадує казку. «Рожеві окуляри» їй довелося зняти одразу після їх надівання і самотужки йти до свої мети. Вперше про неї заговорили після срібної перемоги українського дуету «Барселона» на «Новій хвилі—2007» в Юрмалі. Тоді її, молоду ужгородку Галину Гаврилко, та донеччанина Володимира Ткаченка відзначила сама Алла Пугачова. І здавалося б, що українська «Барселона» мала всі шанси реалізувати себе як талановитий дует і вже через кілька років роботи над власним іміджем і вдосконаленням творчого амплуа купатися у так званій зірковій славі, відвідувати модні тусовки, знімати кліпи і просто радіти долі за подарований нею шанс. Однак історія дуету набула дещо інших обертів. Так, Галина Гаврилко першою покинула дует, продюсером якого виступав Олег Чорний. Про цей скандал тоді не знали хіба що ліниві. Чорний публічно обливав брудом молоду співачку, яка на певному етапі просто вирішила покинути гурт і співати сама. 16 лютого минулого року співачка Галина Гаврилко вперше дала сольний концерт у рідному місті під новим сценічним іменем — Diva, а на початку 2008 року розпочала співпрацю з новим продюсером Олександром Сірим. Ще тоді Галина висловлювала свої сподівання, жартуючи, що сірий усе ж краще, ніж чорний. Минув рік і в лютому співачка презентуватиме ужгородцям нову концертну програму спільно з народним артистом України, оперним співаком Володимиром Гришком. Напередодні концерту нам вдалося поспілкуватися з Галиною Гаврилко.

Галина Гаврилко: "Зрозуміла, що поки сама не засучу рукави і не почну робити, на голову нічого не впаде"

— Як працюється з новим продюсером? Якщо я не помиляюся, після скандалу з Чорним ви почали працювати з Сірим.

— Я не працюю зараз з цим продюсером і з продюсерами взагалі. Ми з ним, на жаль, нічого доброго для мене не зробили. Ми розійшлися друзями. Просто він надзвичайно зай­нята людина, що я відчула на собі, тому ми спільно вирішили, що своєю розкруткою займатимуся сама. Я сама себе спонсорую, ні від кого не залежу, заробляю гроші з концертів. Повністю все роблю сама. Мені дуже подобається один вислів Сергія Лазарєва: «Ну я ж розумник, для чого мені продюсер». Цей вислів я з ним поділяю. Величезну роль щодо підтримки відіграють моя родина, моя сестра, яка їздить зі мною практично на всі концерти.

— Після скандалу з Чорним ви заявляли про наміри подати на нього до суду, яке продовження мала ця історія?

— Ні, до суду я не подавала. Вирішила просто забути про цю людину і про те, що вона мала місце в моєму житті. Тепер, коли мене питають, а що у вас з Чорним, я запитую, а хто це такий. Зараз цієї людини для мене просто не існує.

— А чи були з його боку якісь репліки у ваш бік?

— Було дуже багато пакостей. Він публічно поливав мене брудом. Але я переконана, що Бог є на землі й він достатньо йому повернув усього. Всі артисти пішли від Чорного. Він такі речі наговорював на мене, я це дуже болісно сприймала. А зараз у нього справи ідуть дуже погано. Він просить нас повернути дует «Барселона».

— Здається, другий соліст дуету, Володимир Тка­­ченко, теж через певний час покинув дует. Ви не цікавилися його подальшою долею?

— Так, Володимир теж пішов із дуету. Ми з ним продовжуємо спілкуватися. Він приїздив навіть до Ужгорода. У моєї сестри було весілля у вересні й ми вирішили їй у подарунок виконати кілька наших творів. Всі гості були вражені, вони не очікували, що Володя приїде до Ужгорода. У майбутньому ми ще плануємо з ним два спільні концерти в Мукачеві та Львові. Це будуть наші перші пробні концерти після розпаду дуету. А далі буде видно.

— Галино, про вас майже рік не було нічого чути. Чим ви займалися, над чим працювали?

— Нещодавно я зняла свій перший відеокліп на пісню «Птица». Перед від’­їздом додому забрала остаточну версію роботи. З перших днів січня його вже можна побачити на провідних українських музичних телеканалах. Крім того, нову пісню для мене написав відомий композитор Михайло Некрасов. Концертів було дуже багато. Їздила з концертною програмою і за кордон, і в Москві було чимало виступів. Інколи траплялися такі екстремальні умови, коли після виступу в Києві, не переодягаючись, у вечірній сукні з косметичкою в руках одразу їхала в аеропорт і в Москву. У Москві відспівала, 2 години поспала, в літак і знову до Києва. Та я не скаржуся на напружений графік, бо це мій заробіток.

— Коли можна очікувати виходу альбому?

— Насправді я дуже критично ставлюся до створення власне свого альбому. Пісень на альбом у мене вже назбиралося, але я не хочу з цим поспішати. Ми звикли, що коли купуємо альбом свого улюбленого виконавця, то найбільше подобаються лише кілька пісень, а я не хочу так. Хочу, щоб кожна пісня з мого альбому була хітом. А наразі в мене є лише чотири твори, які я бачу у своєму альбомі. Я сама музикант, пишу музику, критично ставлюся до творчості, і якщо композиція мені не подобається, не можу включити її до альбому лише для кількості.
Мене дуже захопило створення відеокліпів. Ми знімали кліп у Одесі. Таке відчуття, що в кіно потрапила.

— У скільки обійшовся вам кліп?

— Це секрет. Але можу сказати, що для мене це дуже дорого. Довго на нього відкладала гроші. Дуже довго до цього йшла і нарешті можу констатувати, що моя мрія здійснилася.

— Що негативного сталося в минулому році, що хочеться залишити в ньому?

— Напевно, це гіркий досвід із продюсером. Бо я вдруге сподівалася, вичікувала 9 місяців, але так ніяких зрушень і не сталося. Зрозуміла, що поки сама не засучу рукави і не почну робити, на голову нічого не впаде.

— Які завдання ставите перед собою на цей рік?

— Дуже хотілося б дати саме сольний концерт по всій Україні. На лютий уже заплановано 4 концерти: два з Гришком і два з Ткаченком. Все одно зрозуміло, що «Барселона» — це ми. Була ідея створити дует екс-«Барселона», але ми вирішили співати під своїми іменами, а саму концертну програму назвати «Барселона». Ще дуже би хотілося відвідати Юрмалу вже не як учасниця, а як гостя. Нещодавно спілкувалася з Філіпом Кіркоровим, можливо, з ним поговорю щодо цього. Ми зустрілися за кулісами. Він запрошував мене до Росії.

— Не думали заспівати з Кіркоровим у дуеті?

— Заспівати з ним у дуеті — це моя велика-велика мрія. Він
ще не знає про неї (сміється. — прим. Авт.). Я вважаю, що він і Меладзе — найкращі.

— А з українських виконавців можете когось відзначити?

— Мені дуже подобається творчість Козловського. Він справді дуже багато працює. А я це ціную в людях.

— Люди впізнають на вулицях?

— Впізнають (сміється. — Авт.). Нещодавно в Ужгороді йду з сестрою до магазину, бачу дві дівчинки стоять неподалік, і таке ніби за нами йдуть, а потім зупиняються. Ми зайшли в магазин, там побули десь хвилин двадцять, виходимо, а вони все ще стоять. Тоді підбігли, попросили сфотографуватися, автограф дати. Дуже приємно, коли це діти. Тому що, мабуть, є якісь асоціації зі своїм дитинством. Я пам’ятаю, як сама захоплювалася співом, наприклад, Олександра Пономарьова. Я дивилася на Пономарьова, як на Бога.

— Чому ви вирішили зробити концерт разом із Володимиром Гришком?
 
— Він — класичний співак, співає відомі як класичні, так і естрадні хіти, працюємо ми майже в однаковому напрямку, тому нам дуже цікаво співпрацювати. В нас уже був такого роду концерт у Києві, нас дуже гарно сприйняла публіка, тому вирішили зробити ще кілька концертів разом.

— Перший ваш сольний концерт відбувся в Ужгороді на День закоханих. Минув рік — і ви знову повертаєтеся вже з оновленою програмою, що готуєте для ужгородців цього разу?

— Цей концерт теж буде присвячений Дню Св. Валентина. Цього разу концерт пройде спільно з Володимиром Гришком. Сподіваюся, що ми здивуємо публіку, буде цікава програма, живий звук, кілька дуетів ми виконуватимемо разом.

Людмила Федоришина, РІО
23 січня 2009р.

Теги:

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини